Mercedes-Benz, şarj başına 1.000 km menzilli elektrikli arabasını tanıttı!

Mercedes-Benz, şarj başına 1.000 km menzilli elektrikli arabasını tanıttı!

Tesla'dan sonra dünyanın en iyi markasından çok iyi bir elektrikli araç geliyor. Mercedes 1000 Kilometre menzilli elektrikli aracını tanıttı.

Mercedes-Benz (DAIGn.DE) Pazartesi günü, şarj başına 1.000 kilometreden (km) daha fazla menzile sahip olacağını söylediği pille çalışan VISION EQXX prototipinin tanıttı. Elektrikli araç (EV) hedeflerinde adım adım ilerliyor.

Yakında Mercedes-Benz olarak değiştirilecek olan Daimler, 2021'de, sekiz akü tesisi inşa etmek de dahil olmak üzere tamamen elektrikli bir otomobil pazarında Tesla'yı (TSLA.O) devralmak için 2030 yılına kadar 40 milyar avrodan (45 milyar dolar) fazla yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

2025'ten itibaren tüm yeni araç platformlarının yalnızca elektrikli araç üreteceğini söyledi

Daimler, şimdiye kadar yapılmış en verimli Mercedes-Benz olarak adlandırılan VISION EQXX'in 100 km'de 10 kilovat saatten (kWh) daha az enerji tüketimine sahip olacağını söyledi.

mercedes-benz-vision-makro-kedi.jpeg

Tesla Model 60'ından çok daha ekonomik bir araç

Tesla'nın (TSLA.O) Model S 60'ı şu anda aynı mesafede 18,1 kWh tüketiyor, web sitesindeki veriler böyle gösteriyor .

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, "Mercedes-Benz VISION EQXX, elektrikli otomobillerin geleceğini nasıl hayal ettiğimizdir," dedi.

Baş Teknoloji Sorumlusu (CTO) Markus Schaefer Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, Daimler'in prototipi yıl ortasından önce çeşitli arazi türlerinde test edileceğini söyledi.

Schaefer, "Bu kadar küçük bir bataryaya sahip 1000 km menzilli bir arabayı gerçek hayatta ilk gösteren biz olacağız," dedi.

Böyle bir aracın ne zaman satışa çıkacağı, otomobil üreticisi müşterilerin ne kadar menzil beklediğini ve ne kadar ödemeye razı olacaklarını belirledikten sonra belirlenecek bir "piyasa kararı" olduğunu söyledi.

Mercedes-Benz, elektrikli araçların neden daha yüksek talep görmemesinin önündeki en önemli engellerden birine atıfta bulunarak, 18 ay içinde üretilen prototipin "menzil kaygısına son verdiğini" söyledi.

Bu, şirketin kompakt bir araca sığacağını söylediği ve enerji yoğunluğu - pillerin boyutlarına kıyasla ne kadar güç tutabileceğini ölçer - litre başına 400 watt saate yakın olan yeni bir pil takımı geliştirmeyi gerektirdiğini de belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.