Volvo Yeni Elektrikli SUV’unun Adını ve Özelliklerini Belirledi

Volvo Yeni Elektrikli SUV’unun Adını ve Özelliklerini Belirledi

Volvo VC90'ın elektrikli versiyonu hazırlanıyor.Volvo XC90 Recharge Hibrit versiyon 93 KM ekstra menzilli arabası Volvo Embla mı olacak

Şu sıralar araba fiyatları almış başını gidiyor. İkinci el piyasası, sıfır araç derken araba sahibi olmak isteyenleri yeniden zor günler beklerken öbür taraftan da yeni modeller ve versiyonlarla seçenekler çoğalıyor.

Çip krizi, bakır kablo krizi derken otomobil markaları her şeye rağmen yeni ürünlerini piyasaya sürmek için dur durak bilmeden çalışıyor. Markalar yeni modellerinin yanı sıra tamamen elektrik motorlu araçlar için de yoğun bir çaba harcıyorlar. Gelecekte araçların elektrik motorlu olacağını öngören şirketler mesailerinin çoğunu bu tür araçlar için harcamaya başladılar.

Volvo VC90'ın elektrikli versiyonu hazırlanıyor

Otomobil dünyasının önde gelen markalarından biri olan Volvo halen piyasada bulunan ve oldukça rağbet gören XC90’ın tamamen elektrik motorlu versiyonunu piyasaya sürmek için çalışmalarını devam ettiriyor.

İsveç merkezli otomobil şirketi Volvo elektrik motorlu araçlarda ön almak için çalışmalarını hızlandırırken bu türden araçlarını halihazırda piyasaya sürmüş durumda. Öbür taraftan şirket bir süredir oldukça popüler olan SUV modeli XC90 aracının tam elektrikli versiyonunu geliştirmek ve piyasaya sürmek için çalışıyor.

vvv.jpg

Volvo XC90 Recharge Hibrit versiyon 93 KM ekstra menzilli

Aslında XC90 SUV’un piyasaya sürülmüş hibrit versiyonu bulunuyor. Volvo XC90 Recharge adını taşıyan bu araç hibrit bir motora sahip ve bu motor araca 93 kilometre kadar extra menzil sunuyor. Ancak Volvo’nun hayali bu aracın tam elektrikli versiyonuna sahip olmak.

2012 yılından bu yana Volvo’nun CEO’su görevini yürüten Hakan Samuelsson Automotive News’e verdiği röportajda şirketin Amiral gemisi SUV XC90’ın isminin değişeceğini belirtti. Tamamen elektrik motorlu olacak bu versiyonda aracın adının ünlü harfle başlayacağı öğrenildi. Yapılan açıklamada Hakan Samuelsson XC90’ın yeni adıyla ilgili bir ipucu vermedi. Ancak şirketin Ekim 2021 yılında bir isim için ticari marka başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Bu yeni adın Embla olduğu belirtilirken, şirketin bugüne kadar piyasaya sürdüğü hiçbir araç ya da hizmetinde Embla ibaresini kullanmadığı öğrenildi. Bu durumun XC90’ın elektrik mortlu yeni versiyonunun adının Embla olabileceğini düşündürdü. Ayrıca şirketin son dört yıldır ünlü harfle başlayan bir ticari marka başvurusunda bulunmadığı da belirtildi.

Volvo Embla ne zaman piyasaya çıkacak?

Volvo tarafından Embla ismi için ticari marka başvurusu yapılırken bu adın ne anlama geldiği de merak edildi. Embla adının İskandinav mitolojisi için büyük bir anlam ifade ettiği öğrenilirken pek çok kültürde Adem ile Havva olarak bilinen ilk insan mitinin İskandinavlar için Askr ve Embla olduğu belirtildi. İskandinav inanışına göre Embla tanrılar tarafından yaratılan ilk kadın. Bütün bunlar düşünüldüğünde Volvo’nun Embla adına ticari marka başvurusu yapmasının altında XC90’ın yeni versiyonu olacak tamamen elektrik motorlu SUV’unun adı olabileceği düşünülüyor. Öbür taraftan Volvo XC90’ın halefinin yeniden tasarlanmış bir şekilde 2022 yılında ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.