Hisse Başına 70 Liralık Temettü Ödemesi Gelir mi?

Hisse Başına 70 Liralık Temettü Ödemesi Gelir mi?

2024 yılı için Türk Traktör (TTRAK) hissesinin temettü beklentisi açıklandı. Yatırımcı merak ediyor, Hisse Başına 70 Liralık Temettü Ödemesi Gelir mi?

2024 yılı için Türk Traktör (TTRAK) hissesinin temettü beklentisi açıklandı ve büyük bir kurum bu beklentiyi duyurdu. Geçen yılın gözde hisselerinden olan Türk Traktör (TTRAK), geçtiğimiz yılın en dikkat çeken hisselerinden biri olmuştu. Öyle ki %6.40 temettü verimi ile hisse başına 39.35 TL temettü ile kapatan Türk Traktör bu ylın da en gözde hisslerinden biri olmaya aday. Bu başarı, şirketin yatırımcılarına sadece temettü dağıtarak değil, aynı zamanda yıl içinde gerçekleştirdiği bedelsiz sermaye artışı ile de memnuniyetle karşılanmıştı.

Türk Traktör'den bedelsiz sermaye artırımı | Piyasa Haberleri

Türk Traktör bu yıla damga vuracak mı?

Bilanço açıklanmadan önce, aracı kurumlar genellikle hisse senetlerinin beklenen bilançolarına göre temettü tahminleri yaparlar. 22 Şubat tarihinde bilanço açıklamasını beklediğimiz Türk Traktör (TTRAK) için İş Yatırım, temettü beklentisini açıkladı. İş Yatırım'ın TTRAK için öngördüğü temettü verimi %8.67 olup, hisse başına ödenmesini beklediği temettü miktarı ise tam tamına 70,524 TL! İş Yatırım'ın tahmini doğruluk kazanırsa, Türk Traktör (TTRAK) yatırımcıları için oldukça olumlu bir gelişme olabilir.

Borsa İstanbul A.Ş.

Borsa istanbul'da son durum

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,26 değer kazandı. Hisse senetlerinin haftalık ve yıllık performansları ise yatırımcıların dikkatinde...

BIST 100 endeksi, en düşük 8.917,74 ve en yüksek 9.306,34 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,26 değer kazanarak 9.250,36 puandan tamamladı. Peki, hisse senetlerinin haftalık ve yılbaşına göre performansları nasıl?

Yabancılar hisse alımına devam ediyor - Dünya Gazetesi

Yatırımcı Bilgilendirme:

1.*Karar Vermeyi Etkileyen Faktörler:

Yatırımcılar, şirketin temettü dağıtım politikasını ve diğer şirketlerle karşılaştırarak değerlendirmelidir. Ayrıca, temettü dağıtımının hisse fiyatına etkisi ve temettü dağıtım süreci hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

2. Risk ve Belirsizlik:

Temettü beklentisi, şirketin kararlarına bağlı olarak değişebilir. Yatırımcılar, bu belirsizlikleri göz önünde bulundurarak stratejilerini oluşturmalıdır.

3. Temettü Dağıtım Süreci:

Temettüden faydalanabilmek için, yatırımcıların dağıtım tarihinden en az bir gün önce hisse sahibi olması gerekmektedir. Temettü dağıtımının şirketin hisse fiyatına olan etkisi, yatırımcılar için önemli bir değerlendirme kriteridir.

4. Stratejik Yatırım Kararları:

Yatırımcılar, Türk Traktör'ün temettü politikası ve piyasa beklentilerini dikkate alarak stratejik yatırım kararları almalıdır. Ancak, temettü dağıtımının hisse fiyatına etkisi ve diğer şirketlerle karşılaştırma yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.