İkinci elde mağdur sayısı rekora gidiyor. İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken 5 madde.

İkinci elde mağdur sayısı rekora gidiyor. İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken 5 madde.

İkinci el araç alımı hız kesmiyor. Uzmanlar, uyarıyor, ekspertize gitmeden önce bazı ön kontrolleri yaptırın. İşte ikinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken 5 madde.

Türkiye'de yaşanan ekonomik zorluklar, ikinci el araç alımlarında önemli bir dönemeç haline geldi. Artan maliyetler, vatandaşları araç almadan önce ekspertiz yaptırmadan önce kendi kontrollerini yapmaya yönlendiriyor. Bu noktada, aracın fiziksel durumu, iç mekandaki aşınma izleri, motorun sesi, egzoz dumanının rengi ve kilometre/hasar durumu gibi belirli başlıklar öne çıkıyor.

İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken 5 madde

Arabam Oto Ekspertiz Direktörü Ufuk Bekdemir, araç alırken dikkat edilmesi gereken başlıca maddeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Fiziksel Durum Çok Önemli

Bekdemir, aracın görsel olarak incelenmesinin önemli olduğunu vurguluyor. Farlar, sinyaller, stop lambaları gibi önemli unsurların simetrik olup olmadığına, lastiklerin durumuna, kaporta aksamındaki boya parlaklığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken 5 madde - Fotoğraf Galerisi

Motor ve Egzoz Kontrolünü yaptırın

: Bekdemir, aracın mekanik kısmının da önemli olduğunu söylüyor. Araçların yağ, su ve antifriz gibi sıvılarının kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca motorun çalıştırılması ve egzoz dumanının rengine bakılması gerektiğini belirtiyor.

İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken 5 madde - Fotoğraf Galerisi

İç Mekan Kontrollerini aksatmayın

Aracın iç kısmında, direksiyon göbeği ve torpidoda herhangi bir yırtık, kırık veya kabarma olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.

Kilometre Kontrolünde oynamalara dikkat edin

:Ufuk Bekdemir, araçlardaki kilometre manipülasyonuna dikkat çekiyor. Bazı satıcıların kilometreleri geri çevirdiğini belirterek, bu durumu engellemek için resmi kurumlardan ve servislerden kilometre bilgilerinin kontrol edilmesini öneriyor. Kilometre manipülasyonunun özellikle hafif ticari araçlarda sıkça yapıldığını ve buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları Uçtu - Memurlar.Net

Manipülasyonlara gelmeyin

Bu kontrollerin ardından, aracın detaylı bir şekilde uzman ekspertiz firmaları tarafından kontrol edilmesinin önemli olduğunu vurguluyor. Bu sayede alıcıların araçlarını güvenle satın alabileceklerini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum