Fransa Tarım Sektöründe Türkiye'den İşçi Alacak: Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Fransa Tarım Sektöründe Türkiye'den İşçi Alacak: Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Fransa, darboğazda. Tarım işçisi eksikliğini Türkiye'den gidermeye hazırlanıyor. İşçiler merak ediyor, Fransa ülkemizden ne kadar işçi alacak? maaşlar dolgun mu, haberimizde.

Avrupa’nın Euro Bölgesinin tarım alanındaki yükünü çeken ülkelerden biri olan Fransa yapılan eylemler nedeniyle iyice darboğaz girdi. Öyle ki ülkede neredeyse üretim sıfıra yaklaştı. Bu büyük sorunu çözmek isteyen Fransa, burun kıvırdığı ülkelere göz kırpmaya başladı. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Tarım sektöründeki işgücü eksikliği, Türkiye'den alınacak tarım işçileriyle giderilmeye çalışılıyor. Avrupa'da çiftçilerin maliyetler ve ucuz işgücü konusundaki şikâyetleri, tarım sektöründe büyük bir tartışma yaratıyor. Özellikle Fransa'da, çiftçilerin eylemleri günlerdir devam ediyor.

Fransa, Tarımda Çalıştırmak Üzere Türkiye'den İşçi Alacak

Fransa'nın, tarım işçisi ihtiyacını Türkiye gibi ülkelerden karşılamak üzere adımlar attığı belirtiliyor. Bu gelişme, Fransa'nın domates gibi ürünleri ithal etmek zorunda kalmasının ardından geldi. Türkiye'nin de içinde bulunduğu mevsimlik işçi projesi kapsamında, Fransa'ya gidecek olan tarım işçilerine aylık 3 bin Euro maaş öngörülüyor.

Başvuru şartları belli oldu

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, Fransa'ya gelecek olan çiftçiler için mevsimlik iş sözleşmeleri yapmayı planladıklarını açıkladı. Fransa'daki tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu işgücünü Türkiye'den karşılamak, hem Fransa hem de Türkiye için yeni bir işbirliği alanı olarak öne çıkıyor. Bu adımın, Fransız tarım sektöründeki eksiklikleri gidermede önemli bir rol oynayabileceği düşünülüyor.

İlker Karagöz ile Çalar Saat: Selçuk Tepeli, Macron'la ne konuştu? | NOW Haber

Şimdi Fransa'da neler oluyor?

NOW Haber Sunucusu Selçuk Tepeli konuyla ilgili merak edilenleri şu cümlelerle açıkaldı: "Avrupa'nın en büyük tarım fuarını ziyaret için Fransa'ya geldim. Şimdi burada neler oluyor sorun ne?" diyebilirsiniz. Avrupa Birliği, Fransa'ya o kadar teşvik veriyor ama gördüğünüz gibi bizi yukarıya taşımaya yetmiyor. Avrupalı çiftçiler kaba, kötü insanlar değil. Hayati önem taşıyan gıdalar moda değil maalesef. Üretmezsek telefon mu yiyeceksiniz?"

Özetle, Fransa'nın tarım sektöründe yaşanan işgücü eksikliğine çözüm olarak Türkiye'den tarım işçisi alımı planları, iki ülke arasındaki işbirliğini artırma potansiyeline sahip bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yazar: Birgül Hoşdoğdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum