Dünyanın en değerli markası değişmedi! İlk 500'de Türk markası var mı?

Dünyanın en değerli markası değişmedi! İlk 500'de Türk markası var mı?

Apple dünyanın en değerli markası olarak devam ediyor. Dünyanın en değerli markaları yarışmasında Apple yine birinci oldu. İlk 500'de Türk markası var mı? Dünyada marka değeri en iyi olan 10 şirket hangileri?

Apple dünyanın en değerli markası olarak devam ediyor. Dünyanın en değerli markaları yarışmasında Apple yine birinci oldu. İlk 500'de Türk markası var mı?

Brand Finance Uluslar arası Marka Değerlendirme kuruluşu olarak yaptıkları araştırmanın sonucu fazla şaşırtmadı. Dünyanın En Değerli 500 Markası belirlendi. Global 500-2022 Araştırması‘ sonuçları bütün kuruluşlara açıklandı.

Pandeminin en fazla değer kazandırdığı şirketlerden olan Apple değerini tam %35 arttırarak değerini 355 milyar dolara çıkardı. Bütün endekslere göre marka “DÜNYANIN EN DEĞERLİ MARKASI” unvanını korudu. Apple geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en değerli marka unvanını almış oldu.

apple-netflix-gibi-uygulamalara-kayit-baglantisina-izin-verecek-01.jpgapple-netflix-gibi-uygulamalara-kayit-baglantisina-izin-verecek-01.jpg

Dünyada marka değeri en iyi olan 10 şirket hangileri?

2021 araştırmasında şirket 263ü4 milyar dolarla birinci sıradaydı. Büyük şirketlerin değerlerini yüksek oranlarda arttırdığı görülen araştırmada Amazon ikinci sırada yer aldı. Amazon ile Apple arasındaki fark ise azalmış görülüyor. Amazon 350 milyar dolarlık bir değere sahip. 3. Sırada ise Google var. Google’ın değeri ise 263 milyar dolar.

Bu listenin daha önceleri çok zaman zirvesinde yer alan Microsoft 184,2 milyar dolarla 4. Sırada kendine yer bulmayı başardı. Daha çok perakende ticareti yapan Walmart ise 112 milyar dolarla 5. Sırada.

Amerikan şirketlerine Samsung Güney Kore’nin büyük markası olarak 6. Sırada dur diyor. 107,3 milyar dolarla Samsung 6. Sırada. Facebook Amerikalı listeye 101,2 milyar dolarla listeye 7. Sıradan tekrar sokuyor.

8 ve 9. Sıralar Çinli şirketlerin. ICBC 75,1 milyar dolarla 8. Sırada. Huawei 71,2 milyar dolarla 9. Sırada. 10.sırada ise yine bir Amerikalı şirket var. Verizon’un değeri 69,6 milyar dolar.

Covid aşısı üretimi yapan Pfizer ve AstraZeneca kaçıncı sırada?

Covid döneminde geliştirilen aşıları ile Pfizer firması 6,3 milyar dolarla dünyada 352. Sırada. AstraZeneca ise 5,6 milyar dolarla 407. Sırada.

Evet, Türkiye’deki markalara gelelim. İlk 500’de hiç markamız yok.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.