Tesla, Bir Ayda İkinci Kez Tüm Arabalarının Fiyatlarını Artırdı

Tesla, Bir Ayda İkinci Kez Tüm Arabalarının Fiyatlarını Artırdı

Tesla, tüm modellerinin fiyatını bir kez daha artırdı ve elektrikli arabaya bağlı olarak maliyeti 2.000 ila 10.000 dolar arasında artırdı.

Tesla, bir aydan kısa bir süre içinde ikinci kez tüm EV modellerinin fiyatını artırarak 10.000 dolara kadar artış sağladı. Rusya-Ukrayna savaşı, yalnızca gaz fiyatlarında tarihi bir artışa neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel tedarik zincirlerini ve elektrikli araç üretimi için kullanılan temel emtiaları da etkiliyor. Fiyat artışı, Elon Musk'ın enflasyon konusundaki endişelerini dile getirmesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

EV vaadi her zaman iklim değişikliğinin etkisini yönlendiren kirletici fosil yakıtlardan küresel bir geçiş yapmak olmuştur . Bununla birlikte, ana akım EV'nin benimsenmesini sağlamak için uygun fiyatlı olmaları ve ucuz gazla çalışan arabalarla rekabet etmeleri gerekiyor. Bu, EV üreticilerinin henüz çözmediği en büyük zorluklardan biri oldu.

Tesla, tüm modellerinin fiyatlarını 2.000 ila 10.000 ABD Doları arasında değişen farkla artırdı. Tesla, yakın zamanda araçlarına 1.000 dolarlık bir artış uygulamıştı ve fiyatı yükseltmek Tesla için alışılmadık bir strateji değil., bu sefer fiyat artışı Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle bağlantılı. Tesla üssü Model 3, şu anda mevcut olan en ucuz EV'lerden uzaklaşarak 46.990 dolara mal oluyor. Tesla Model 3 Çift Motorlu Dört Tekerlekten Çekiş şimdi 54.490$'a (2.500$'lık bir artış) satılıyor, performans versiyonu ise daha büyük bir artış (3.000$) gördü ve şimdi 61.990$'a mal oluyor. Model X 10.000 $'lık bir artış gördü ve şimdi 114,990 $'a gidiyor ve Model Y 62.990 $'a (önceden 2.000 $ daha yüksek) satıyor. Her iki Model S seçeneği de önceki fiyatlarının üzerine 5.000$'lık bir artış gördü ve şimdi 99.900$'dan satıldı.

tesla-1.webp

Tesla'nın Ucuz EV Rüyası Kayıyor

Musk, Twitter aracılığıyla kısa süre önce Financial Times tarafından hazırlanan bir rapora bağlantı verdi ve hem SpaceX hem de Tesla'nın " hammadde ve lojistikte son zamanlarda önemli bir enflasyon baskısı" gördüğünü doğruladı. Financial Times raporu, emtia fiyatlarının o zamandan beri en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koyuyor. 2008'de Rusya'nın arz endişelerini gerekçe göstererek ve hammadde fiyatlarının 1970'den bu yana en büyük haftalık artışına ulaşma yolunda olduğunu belirtti. Aslında, ABD'deki gaz fiyatlarındaki son artış, Amerikan zihniyetini biraz değiştirmiş gibi görünüyor. Tesla'nın da siparişlerde %100'lük bir artış gördüğü bildirildiği için EV'lerde.

Bu kulağa iyi haber gibi gelse de Tesla için bir sorun teşkil ediyor. Gecikmeler, araba yapımında kullanılan malzemelerin daha yüksek fiyatları ve enflasyon, şirket için işleri daha da karmaşık hale getirebilir. Böyle bir durumda Tesla, esas olarak siparişleri tamamen durdurmak, daha fazla gecikme riskini almak veya tedarik zincirine dayatılan yeni koşulları karşılamak için fiyatı artırmaktan oluşan seçeneklerle yapabilecekleri ile sınırlıdır. Tabii ki, bu aynı zamanda Tesla'nın uygun fiyatlı EV'ler vizyonunun daha da uzağa kayması anlamına geliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.