Kia EV6 2022 ile Tesla Model S’i Karşılaştırdık! İşte İlginç Sonuçlar!

Kia EV6 2022 ile Tesla Model S’i Karşılaştırdık! İşte İlginç Sonuçlar!

Kia EV6 2022 ve Tesla Model S, yeni tamamen elektrikli otomobillerini arayan birçok sürücü tarafından karşılaştırılıyor. Bu, her iki modelin kapsamlı bir çalışma hazırladık.

Kia EV6 2022 ve Tesla Model S, yeni tamamen elektrikli otomobillerini arayan birçok sürücü tarafından karşılaştırılıyor. Bu, her iki modelin kapsamlı bir çalışma hazırladık.

Tesla Model S ve Kia EV6 2022 pazarda kafa kafaya rekabet ediyor. Her iki araba da elektrikli araç hayranlarıarasında popülerKia çekiş kazanırken, Tesla tüm EV üreticilerinden önde başlıyor. 2021'de 930.000'den fazla otomobil rekor satışla Tesla'nın markasının ağırlığı ağırdır. Herkes için zorlu bir rekabet.

İster benzinli ister hibrit otomobillerini değiştirsinler, isterse tamamen elektrikli araçlarını güncelliyor olsunlar, EV pazarına giren sürücüler çok bilgili oldukları biliniyor. EV hatları ve modelleri, kendi kendine sürüş, menzil , hız veya şarj olma süresi gibi özelliklere göre karşılaştırılır. Bir araba satın alırken bu yeni alışkanlıklar, elektrikli motorlarının sınırlarını zorlarken markalar arasında rekabeti de beraberinde getiriyor.

Tesla Model S ve Kia EV6 farklı versiyonlarda gelir. Tesla'nın S Plaid modeli 1,99 saniyede 0 ila 60 mil hız yapabilir, EPA tahmini 396 mil menzile ve 1020 beygir gücü tepe gücüne sahiptir. Kia'nın EV6 üst performans modeli GT-Line (e-AWD), 320 beygir gücüne sahip, 0'dan 60'a 3,5 saniyede çıkıyor ve 274 mil menzile sahip. Performans söz konusu olduğunda Tesla, Kia'nın en yeni elektrikli otomobilini çok geride bırakıyor, ancak Kia'nın crossover stili ve fiyatına karşı yetenekleri Tesla'ya göre bir avantaja sahip.

tesla-makrokedi.webp

Fiyat, Tasarım, Ürün Yelpazesi Ve Kişisel Tarz

Tesla S modelleri 90 bin doların üzerinde ile 130 bin dolar veya daha fazla arasında değişmektedir. Kia'nın EV6'sı 40.900 dolardan başlıyor ve 55.900 dolara kadar çıkıyor. En temel vergi sonrası muafiyet modelinde bir Kia EV6 2022, 33.400 dolara kadar mal olabilir. Bu devasa fiyat farkı, Kia'nın ikonik otomobiliyle sunduğu değer ve yetenekler, EV meraklılarının kalplerini ve zihinlerini değiştiriyor. Evet, bütün bu fiyatlar Türkiye’de yaşayan bizler için değil. Amerika’da yaşayanlar için geçerli. Ülkemizde henüz bu araçlar alınabilecek konumda değil.

Kia EV6'nın tasarımı ve iç alanı da klasik Amerikan sürücüsüne hitap ediyor. Crossover'lar ve SUV'ler en önemli yükselen sektördür ve büyük talep görmektedir. Kia EV6'nın dış tasarımı etkileyici ve dikkatleri sokaklara çevirecek. Otonom sürüş konusunda Tesla şüphesiz liderdir. Tesla'nın Otopilot'u direksiyon, otomatik hızlanma, fren ve yardımcı sürüş sağlar. S modeli ayrıca, sürekli sürücü denetimi gerektiren Seviye 3 kendi kendine sürüş özelliğine sahiptir. Kia, en otonom Seviye 2 sürüş, park etme, şerit değiştirme ve acil durum frenini yapacak ancak Seviye 3 kendi kendine sürüşe sahip değil.

Şarj süresi birçok alıcı için belirleyici bir faktördür. Modele bağlı olarak Kia EV6, hızlı şarj cihazlarında 63 ila 73 dakika arasında yüzde 80 kapasite şarj edecek. Model S aynı şeyi biraz daha hızlı yapıyor. Sadece 15 dakikada 200 mil menzile kadar şarj edebilir. Arabanın ve iç mekanın içindeki teknoloji, yüksek dereceli. Model S ile rekabet etmek zor . Saatte 200 mil hıza ulaşarak sokaklardaki en hızlı EV'lerden biri . Ancak EV6, Tesla'nın zayıf noktalarına isabet ederek iyi bir iş çıkarıyor. Sonuç olarak, sürücüye, bütçesine, ihtiyaçlarına ve sürüş tarzına bağlıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.