Domuz Kalbi Nakledilen Kişi 2 Ay Sonra Neden Öldü?

Domuz Kalbi Nakledilen Kişi 2 Ay Sonra Neden Öldü?

ABD'de genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilerek tarihe geçen hasta 2 ay sonra hayatını kaybetti.57 yaşındaki kalp hastasına Maryland eyaletindeki bir hastanede, son çare olarak domuz kalbi nakledilmişti.

Ameliyatı gerçekleştiren hastane, bir domuzdan kalp nakli yapılan ilk kişi olan David Bennett'in çığır açan deneyden iki ay sonra hayatını kaybettiğini duyurdu.

57 yaşındaki Bennett, Salı günü Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Maryland'deki bir hastanede öldü ve doktorlar kesin bir ölüm nedeni vermediler.

Hastane Çarşamba günü yaptığı açıklamada, durumunun birkaç gün önce kötüleşmeye başladığını ve Bennett'in iyileşemeyeceği netleştikten sonra "şefkatli palyatif bakım" verildiğini de sözlerine ekledi.

"Bay Bennett'in kaybı bizi harap etti. Baltimore hastanesinde ameliyatı gerçekleştiren Dr Bartley Griffith, yaptığı açıklamada, sonuna kadar savaşan cesur ve asil bir hasta olduğunu kanıtladı.


Doktorlar onlarca yıldır hayat kurtaran nakiller için hayvan organlarını bir gün kullanmaya çalışıyorlar . Maryland, Hagerstown'dan bir tamirci olan Bennett, bu en yeni girişimin adayıydı çünkü aksi takdirde kesin bir ölümle karşı karşıya kaldı - insan kalp nakli için uygun değil, yatalak ve yaşam desteği ve diğer seçenekler dışında.

Bu tür nakillerde - veya ksenotransplantasyonda - önceki girişimler büyük ölçüde başarısız oldu çünkü hastaların vücutları hayvan organını hızla reddetti. Bu kez, Maryland cerrahları genetiği değiştirilmiş bir domuzun kalbini kullandılar. Bilim adamları, hayvanı, aşırı hızlı reddetmeyi tetikleyen domuz genlerini kaldıracak ve vücudun organı kabul etmesine yardımcı olmak için insan genleri ekleyecek şekilde değiştirmişti.

Bennett'in oğlu hastaneyi son hendek deneyini sunduğu için övdü ve ailenin organ kıtlığını sona erdirme çabalarına yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yayınlanan bir açıklamada David Bennett Jr, “Bu tarihi çabaya giren her yenilikçi an, her çılgın rüya, her uykusuz gece için minnettarız” dedi. Umarız bu hikaye bir umudun başlangıcı olur, son değil.”

7 Ocak ameliyatından sonra domuz kalbi çalışıyordu ve Maryland hastanesi, Bennett'in yavaş yavaş iyileştiğine dair periyodik güncellemeler yayınladı. Geçen ay hastane, fizyoterapisti ile çalışırken hastane yatağından Super Bowl'u izlediğini gösteren bir video yayınladı.

domuz kalbi
Domuz derisi greftleri ve domuz kalp kapakçıklarının implantasyonu da dahil olmak üzere, domuzlar uzun zamandır insan tıbbında kullanılmaktadır - ancak tüm organları nakletmek, yüksek oranda işlenmiş doku kullanmaktan çok daha karmaşık.

Bennett, gen-düzenlenmiş domuz kalbi ile, zenotransplantasyondaki son kilometre taşlarından birine göre - ölmekte olan bir California bebeği olan Baby Fae'nin 1984'te bir babun kalbi ile 21 gün yaşadığı zamana göre önemli ölçüde daha uzun süre hayatta kaldı.

Başka bir organ kaynağına duyulan ihtiyaç çok büyük. Geçen yıl ABD'de 41.000'den fazla nakil yapıldı, bu rekor - yaklaşık 3.800 kalp nakli dahil. Ancak 106.000'den fazla insan ulusal bekleme listesinde kalıyor, her yıl binlerce kişi bir organa kavuşamadan ölüyor ve çok fazla uzun bir ihtimal olarak kabul edilen binlerce kişi listeye asla eklenmiyor.

Ancak Bennett'in deneyimlerinden yola çıkarak, "Genetiği değiştirilmiş domuz kalbinin, bağışıklık sistemi yeterince baskılanmışken insan vücudunda iyi işlev görebileceğini öğrenerek paha biçilmez içgörüler kazandık" dedi Maryland Üniversitesi'nin hayvandan insana bilimsel direktörü Dr Muhammed Mohiuddin. nakil programı.

Domuz derisi greftleri ve domuz kalp kapakçıklarının implantasyonu da dahil olmak üzere, domuzlar uzun zamandır insan tıbbında kullanılmaktadır. Ancak tüm organları nakletmek, yüksek oranda işlenmiş doku kullanmaktan çok daha karmaşıktır. Bu deneylerde kullanılan genetiği değiştirilmiş domuzlar, potansiyel insan nakli için uygun domuz organları geliştirmek üzere çalışan birkaç biyoteknoloji şirketinden biri olan United Therapeutics'in bir yan kuruluşu olan Revivicor tarafından sağlandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.