Behringer'in Synth Klonları ile 1500 liraya iyi bir müzisyen olabilirsiniz!

Behringer'in Synth Klonları ile 1500 liraya iyi bir müzisyen olabilirsiniz!

Ses donanımı üreticisi Behringer, 1500 liranın altında bir dizi synth piyasaya sürdü.Behringer'in ürünlerinin çoğu mevcut sentezlere çok benzer. Bu sentezleyiciler genellikle yazılım eklentisi sürümlerinden daha ucuzdur.

  • Ses donanımı üreticisi Behringer, 99 doların altında bir dizi synth piyasaya sürdü.
  • Behringer'in ürünlerinin çoğu mevcut sentezlere çok benzer.
  • Bu sentezleyiciler genellikle yazılım eklentisi sürümlerinden daha ucuzdur.
Behringer JP-4000 Spirit su = sentezleyici.

Behringer

Müzisyenler için bütçe ekipmanı üreticisi Behringer, yeni insanları müzik yapmaya çekebilecek veya deneyimli müzisyenleri ciddi şekilde rahatsız edebilecek 100 doların altında bir dizi cihazla kendini aştı.

Almanya merkezli Behringer , 80'li yıllardan beri ses ürünleri üretiyor, ancak son zamanlarda iyi bilinen sentezleyicilerin çekici taklitleriyle tanınmaya başladı. Moog, Oberheim, Sequential ve daha fazlasından klasiklerin sürümlerini yazılım eklentisi sürümlerine rakip olan fiyatlarla satarak telif haklarını mutlu bir şekilde ortadan kaldırıyor gibi görünüyor. Ve sıklıkla, Behringer'in sürümleri, MIDI veya ön ayarlı kaydetme gibi orijinallerde bulunmayan özellikler sunar. Fakat bu tür bir kopyalama etik midir? Ve bu ultra ucuz cihazlar yeni bir genç müzisyen dalgası yaratmaya yardımcı olabilir mi?

Elektronauts forumunda elektronik müzisyeni Norb , "49 USD? Yemin ederim Behringer bundan sonra analog synthesizer anahtarlıklarını piyasaya sürecek. Çok eğlenceli görünüyor […] Yine de pil gücü olmaması garip bir seçim değil," yorumunu yaptı.

Sentetik Bir Şey

Moog'un Minimoog Model D sentezleyicisinin resmi olarak yeniden yayınlanması, neredeyse kesinlikle bir kayıtta duymuşsunuzdur, size en az 8,000 dolara mal olacak. Behringer'in Poly D kopyası 700 doların altında ve klavyesiz, MIDI özellikli Model D 300 doların altında ve hemen hemen aynı geliyor.

Geçen hafta boyunca, Behringer's, Sequential Prophet VS'nin 99 $'lık versiyonundan (neredeyse 7000 $ kullanıldı ), 49 $'lık küçük bir cihaz olan Behringer UB-1'e kadar stoklama fiyatlarında bir dizi minyatür synth duyurdu. Oberheim Matrix 6 (1.300 dolar kullanıldı) ve Matrix 1000 (1000 dolar kullanıldı), utanmadan Moog's Taurus'a dayanan 199 dolarlık Toro bas synth'e , Bull logosuna kadar.

Bir Behringer UB-1 sentezleyici

Behringer

Bu küçük cihazların ucuz yapım kalitesi, sadece resimlere bakıldığında açıkça görülüyor. Moog'un orijinallerinin büyük, ağır düğmeleri ve uzun ömürlü ahşap kasaları olan güzel müzik aletleri olduğu yerde, bu küçük sentezleyiciler daha çok 1980'lerin ev bilgisayarlarına ve hatta oyuncaklara benziyor. Ama asıl mesele bu değil. Orijinalleri isteyen çok sayıda insan olsa da, yalnızca fiyatı ve bir yazılım eklentisinin fiyatı için "analog özgünlüğün" tadına vardıkları gerçeğini önemseyen daha da fazla kişi var.

etik

Behringer'in nakavt stratejisi evrensel olarak sevilmekten çok uzak. Yeni bir Behringer ürünüyle ilgili hemen hemen her çevrimiçi tartışma, özellikle bu cihazlar büyük şirketlerden değil küçük bağımsızlardan geldiğinde, diğer şirketlerin cihazlarını kopyalamanın ahlakı hakkında bir tartışmaya dönüşüyor.

Müzisyen Darenager, Makrokedi'nin uğrak yeri olan bir müzik forumunda , "Başkalarının eski tasarımlarının klonlarından para kazanmak bana pek iyi gelmiyor" dedi . "Sahteden fazlası değil, gerçekten."

Ve bu şirketlerin kendileri de genellikle kavgaya karışıyor. 2020'de Behringer , eğitimli piyanist olmayan elektronik müzisyenler için muhtemelen en popüler klavye olan Arturia Keystep'in neredeyse tam bir kopyası olan bir MIDI klavye olan Swing'i yarattı.

Behringer, kendi adına, her zaman kendi davasına yardım etmez. Birkaç yıl önce, ürünlerini sıklıkla eleştiren bir müzik gazetecisiyle alenen alay etti.

Bir Behringer sentezleyici.

Behringer

Öte yandan şirket, geçmişten gelen ve bir daha asla yapılmayacak olan ve ancak kullanılmış orijinaller için saçma fiyatlar ödeyerek elde edilebilecek olan sevilen cihazları sık sık diriltiyor. Bu herkes için iyi bir sonuç.

eğlence faktörü

Ancak her şeyden çok, bu cihazlar eğlenceli görünüyor. Onları satın alabilir, takas edebilir ve satabilirsiniz ve bu arada, muhtemelen ilham verici bazı yeni oyuncaklarla oynayabilirsiniz. Bu tasarımlar, klasik müzik enstrümanlarının sentezlenmiş cesaretlerini içerebilir, ancak arayüzler klasikten başka bir şey değildir. Yalnızca birkaç düğmesi vardır, bu da stresli ve ilgili olmak yerine ayarlamaları kolaylaştırır.

Ve ultra ucuz müzik oyuncaklarının temel dayanağı olan dokunmaya duyarlı klavyeler aslında oldukça harika. Onlara ne kadar sert vurduğunuza dair bir ifade yok, ancak çok hassaslar, hızlı tepki veriyorlar ve enstrümana doğrudan bir his veriyorlar.

İşlerin giderek daha karmaşık ve bilgisayarlı hale geldiği ve forum başlıklarının gerçek müzik yapımından ziyade "iş akışını" tartışmaya daha yatkın olduğu bir müzik dünyasında, bu küçük kutular gerçek bir temiz hava soluğu gibi görünüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.