Kia, teknoloji yüklü elektrikli arabalarını duyurdu!

Kia, teknoloji yüklü elektrikli arabalarını duyurdu!

Kia, 2023'ten itibaren yılda iki yeni EV piyasaya süreceğini ve 2027'ye kadar 14 EV'lik tam bir seri oluşturacağını belirtiyor. Bu açıklama, başlangıçta 11 EV modeli hedefini belirttiği için Koreli otomobil üreticisi için daha iddialı bir planı işaret edi

Geçen yıl Kia, önümüzdeki birkaç yıl içinde EV'lere geçme planlarını duyurarak diğer büyük otomobil üreticilerinin korosuna katıldı.

Koreli şirket, son birkaç model yılında birkaç EV modeli üretti ve yeni Kia EV6 , harika incelemelerle geldi. Şimdi, Kia, gelecek yıldan itibaren hızlı bir çıkış yol haritası içerecek yeni elektrikli otomobiller geliştirme planlarını hızlandırdığını söylüyor.

Kia, 2023'ten itibaren yılda iki yeni EV piyasaya süreceğini ve 2027'ye kadar 14 EV'lik tam bir seri oluşturacağını belirtiyor. Bu açıklama, başlangıçta 11 EV modeli hedefini belirttiği için Koreli otomobil üreticisi için daha iddialı bir planı işaret ediyor. 2026'ya kadar.

Kia basın bülteninde yer alan küçük bir açıklama olsa da, büyük bir haber, Kia'nın önümüzdeki yıllarda gelişmekte olan pazarlar için giriş seviyesi bir modelle iki elektrikli kamyonet üreteceği yönünde.

Kia EV6 şimdi sokaklara çıkıyor ve yeni EV9 SUV çok uzakta değil. İkinci araç 2023'te piyasaya sürülecek ve ilk kez bir Kia'ya kablosuz güncellemelerin yanı sıra müşterilerin araçları için ek işlevler satın almalarını sağlayacak isteğe bağlı hizmetler sunacak.

Kia, EV9 bu zamana kadar ki en iyi elektrikli Kia olabilir

Kia, EV9'un aynı zamanda sınırlı otonom sürüş yetenekleri sunan gelişmiş bir sürüş sistemi ile donatılmış ilk aracı olacağını söyledi.

kia-ev9.webp

Önde ultra geniş ekran, 'dijital kaplan yüzü' ızgarası ve 'Akıllı Cam' olarak adlandırdığı bir şey gibi özelliklerle, teknoloji ile de kirişlere doldurulacak.

Kia, EV9'un 540 km'ye (~ 335 mil) kadar tamamen elektrikli bir menzil ve altı saniyenin altında bir 0-60mph süresi sunacağını iddia ediyor.

Kia'nın büyük EV oyunu

Kia, EV9 ve EV6'yı EV değişiminin ana sürücüleri olarak görüyor. Şirketin hedefi, 2022'de 160.000 EV satışından 2026'da 807.000 adede ve 2030'da 1.2 milyon adede yükselmek. Bu, Kia'nın geçen yıl belirlediği orijinal hedeflerden yüzde 36'lık bir artış.

Şirket için EV satışlarının yüzde 80'inden fazlası Kore, Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin'den gelecek ve Kia, satışların yüzde 45'inin bu bölgelerden gelmesini beklediğini söylüyor.

kia.webp

Kia'nın planları endüstrinin geri kalanıyla uyumlu değil ve aslında pek çoğundan daha iddialı.

Otomobil üreticisi, şaşırtıcı derecede lüks ve keskin bir tarza sahip olan EV6 ile EV oyunundaki cesaretini kanıtladı. Ayrıca, özellikle Tesla Model 3 gibi güçlü EV'lerle karşılaştırıldığında, rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılır ve daha büyük EV9 aynı şeyi vaat eder.

EV alıcısı olmak için hiç bu kadar iyi bir zaman olmamıştı ve durum zaman geçtikçe daha iyi olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.