7-12 Yaş en çok okunan okuma kitapları nelerdir?

7-12 Yaş en çok okunan okuma kitapları nelerdir?

Çocukların kitap okuması başta beyin gelişimi olmak üzere birçok anlamda faydalı bir aktivite. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre 7 ile 12 yaş arasında kazanılan okuma alışkanlığı uzun zaman kalıcı oluyor.

Çocukların kitap okuması başta beyin gelişimi olmak üzere birçok anlamda faydalı bir aktivite. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre 7 ile 12 yaş arasında kazanılan okuma alışkanlığı uzun zaman kalıcı oluyor. Bu faydalı alışkanlığı çocuğuna kazandırmak isteyen anne – babalar ise çocukları için en doğu kitabı seçmek için araştırmalar yürütüyor. Mango Çocuk yayınları olarak size bu konuda yardımcı olmak istedik. Mango Çocuk yayınlarından çıkan Babu’nun maceraları ile Deniz ve Sihirli Kelebek serisi dışında, işte ‘7-12 Yaş en çok okunan okuma kitapları nelerdir?’ sorusuna cevap olabilecek olan kitaplar.

Şeker Portakalı

7-10 yaş arasında en çok okunan kitapların başında geliyor. Neredeyse her sene en çok okunan çocuk kitaplarından bir tanesi olan yapım kült bir eser olma özelliği taşıyor. Zeze isimli zeki, güçlü bir hayal gücüne sahip ve biraz da yaramaz olan bir çocuğun maceralarını anlatan kitap, aynı zamanda yazarın hayatından da izler taşıyor.

Küçük Prens

Küçük Prens sadece çocuklar için değil; yetişkinler içinde dersler taşıyan bir temel eser. Kitap Sahra çölüne düşen bir pilotun hayatta kalma çabası içindeyken, B-612 isimli bir asteroitten gelen Küçük Prens ile tanışması ile başlıyor. Kitabın ana konusu ise sevgi ve dostluğun getirdiği sorumluluklar.

ocuk-kitaplari-makrokedi-1.jpg

Dedemin Bakkalı

İşte mutlaka çocuklara okutulması gereken bir yerli eser. Birbirinden kaliteli eserleri kaleme alan Şermin Yaşar, bu kitabında ise oldukça özgün fikirler ile ticarete atılan bir bakkal çırağının gözlemlerini anlatıyor. Dedemin bakkalı hayal gücü ve vizyon sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatan eserlerden bir tanesi. Bu okuma kitabı 5. Sınıf olan ve yavaş yavaş ergenliğe girmeye başlayan çocuklara oldukça uygun. Çocuklara hayata atılımlarından önce birkaç ufak öğüt için iyi bir seçim olabilir.

Manuş: Mem Sus: Panik Yok! Sonsuz Arkadaşlık Var!

manus-1.jpg

Alee Dhanee'nin özel eseri... Her Çocuk Özeldir adlı Hint filminin orjinal romanı...

MANUŞ, uzun süre diğerlerinden farklı neyi olduğu bilinmeyen, belirtileri yaramazlık olarak nitelendirilen, ama sonrasında ise “disleksi” tanısı konan 10 yaşındaki Kerem’in delilikten dahiliğe giden yoldaki macerasını anlatıyor.

Kerem, doğadan bulduğu malzemelerle inanılmaz oyuncaklar yapan bir çocuktur. Yaptığı asker maketleriyle dünyayı kurtarma gibi bir derdi vardır. Öyle ki büyük bir solucan ordusuna da sahiptir. Bu el becerisine ve iyi konuşma yeteneğine rağmen dersleri çok kötüdür. Kerem'in en büyük özelliği ne şartta olursa olsun yalan söylememesidir.

“Herkes dahidir; ama siz bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.”

“Keşke benim zihnimdeki dünyayı görebilseydiniz” diyen Kerem ile buluşmaya hazır mısınız?

Alice Harikalar Diyarında

Hepimizin çocukluk yıllarında en az bir defa okuduğu kitaplardan olan Alice Harikalar Diyarında. Aradan onca zaman geçmesine rağmen hala en çok okunanlar listesinde yer almayı başarıyor. Unutmayın “Gittikçe tuhaflaşıyor, tuhaflaştıkça tuhaflaşıyor.”

Kral Şakir 8: Macera Adası

Milyonlarca çocuğun sevgisini kazanmayı başaran Kral Şakir bu defa farklı bir maceraya atılıyor. Kitap toplam 4 farklı öyküden meydana gelmesiyle beraber, esprili dili sayesinde çocukların okurken asla sıkılmayacağı kitaplardan bir tanesi

Listede yer alan kitaplar 7-12 yaş en çok okunan okuma kitaplarıdır. Bu kitapların dışında Çocuk Mango Yayınlarının kitapları olan Babu’nun Maceraları ile Deniz ve Sihirli Kelebek serileri rahatlıkla tercih edilebilir. Her iki seri de 7-12 yaş arası çocukları başucu kitapları olabilecek içerik ve anlatım güzelliğine sahip.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.