TikTok Video Uzunluğunu 10 Dakikaya Nasıl Çıkarabilirsiniz?

TikTok Video Uzunluğunu 10 Dakikaya Nasıl Çıkarabilirsiniz?

TikTok, şirket yavaş yavaş limiti artırdığı için insanların 10 dakikaya kadar videolar oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir güncelleme sunmaya başlıyor.

TikTok, şirket yavaş yavaş limiti artırdığı için insanların 10 dakikaya kadar videolar oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir güncelleme sunmaya başlıyor.

Twitter kullanıcıları, bu yeni özelliğin artık aktif olduğunu belirten bir bildirimin ekran görüntülerini paylaşıyor. Resmi bir duyuru yapılmadı, ancak "Tiktok Boom: China's Dynamite App and the Superpower Race for Social Media" kitabının yazarı Chris Stokel-Walker'a göre bir TikTok sözcüsü, özelliğin küresel bir sürüm olacağını doğruladı.

Tik Tok'u çeken kadın

Başlangıçta 15 saniyelik videolarla piyasaya sürülen TikTok, platformunda video uzunluğunu artırmak için çalışıyor. En önemli sıçrama, üç dakikalık videoların tanıtıldığı Temmuz 2021'de gerçekleşti ve yalnızca birkaç ay sonra bu sınır beş dakikaya çıkarıldı.

Uzatılmış uzunluğa ilk tepkiler karıştırılır. Bazı Twitter kullanıcıları 10 dakikalık videolarla iyi görünürken, diğerleri tüm fikre karşı oldukça hoş görünüyor . Ne de olsa TikTok, insanların hızla kaydırabileceği, son derece başarılı olduğu kanıtlanan küçük boyutlu videoları barındırmak için oluşturuldu.

Öyle ki YouTube gibi diğer platformlar kendi TikTok sürümlerini hayata geçirdiler. Bazı insanlar, video uzunluğunu artırmanın, baskın bir video platformu olarak YouTube'un alanına girme stratejisi olduğunu düşünüyor. Rakibi gibi, TikTok da oldukça başarılı birkaç TikTok yaratıcısı üretti.

Yaratıcıları desteklemek için TikTok, insanların platformda para kazanmaya başlamasının bir yolu olarak Yaratıcı Fonu'nu yarattı, ancak kullanıcılarına çok fazla ödeme yapmadığı için eleştirildi.

TikTok sözcüsüne göre platform, daha uzun formatın yaratıcılarından "daha yaratıcı olanaklar" ile sonuçlanmasını umuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.