Erdoğan ve Ak Parti Süleyman Soylu Kararını Verdi!

Erdoğan ve Ak Parti Süleyman Soylu Kararını Verdi!

Süleyman Soylu istifa mı edecek? Milli Gazete’nin haberine göre Süleyman Soylu görevi bırakmak zorunda kalıyor. Ak Partinin bütün mecralarında Soylu’nun gidişiyle ilgili mutabakat sağlandığı bildirildi. Bilindiği gibi hükümette en fazla tartışılan Bakan.

Süleyman Soylu istifa mı edecek? Milli Gazete’nin haberine göre Süleyman Soylu görevi bırakmak zorunda kalıyor. Ak Partinin bütün mecralarında Soylu’nun gidişiyle ilgili mutabakat sağlandığı bildirildi. Bilindiği gibi hükümette en fazla tartışılan Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Soylu’nun gidişi ve yerine gelecek kişi bile belli…

Erdoğan son yaptığı açıklamalarda kabinede revizyon yapılacağı işaretini vermişti. Kimin koltuğu sallanıyor merakına Milli Gazete ve Ahmet Takan cevap verdi.

Süleyman Soylu için zaten uzun süredir istifa etmeye hazırlandığı bilgileri dolaşıyordu. Şimdi iş biraz daha ileriye gitti ve Korkusuz yazarı Takan’a göre Soylu’nun istifa etmesi durumunda yerine gelecek İçişleri bakanı bile belli.

suleyman-soylu-kimdir-makrokedi.jpg

Ahmet Takan’a göre aday Efkan Ala

Abdulhamit Gül yerine Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ’ın getirilmesi üzerine ski bakanlara rağbet arttı diyen Takan İçişleri Bakanlığına da eski bakan Efkan Ala’nın geleceğini bildirdi. Daha önce de uzun süre bu görevde bulunan Efkan Ala şu anda milletvekili. Ahmet Takan konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, hafta başında, saray divanı toplantısından sonra yaptığı açıklamada ‘bakanlarda yeni değişiklikle olabilir’ sinyali vermesiyle partisinin kulislerini müthiş bir heyecan sardı. Adeta ‘gidenler’, ‘gelenler’ borsası kuruldu. Eski bakanlara nur yağdı!. Konuşulanlardan bir tanesini örnek vereyim; AKP kulislerinde Efkan Ala’nın tekrar İçişleri Bakanlığı’na getirileceği konusunda tam mutabakat var.

Soylu gider Abdülhamit Gül gelir mi?

Farklı kaynaklara göre ise bu durum farklı. Erdoğan’ın Abdülhamit Gül ile başka alanlarda çalışmaya devam edeceğiz sözü dikkat çekici. Abdülhamit Gül kabineye İçişleri Bakanı olarak geri döner mi? Sorusu herkesin kafasında…

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.