Erbakan'dan Erdoğan'a Cevap

Erbakan'dan Erdoğan'a Cevap

Fatih Erbakan; "En yüksek oy alan 2 partiyi belirlesin ve seçime onlar girsin. Çünkü onların dışındaki herkes birine kazandırmak için yola çıkacak. Böyle demokrasi olur mu? Böyle seçim olur mu? "

Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a cevap

Ak Parti cenahından peş peşe gelen salvolar karşısında en sonunda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan bunlara cevap verdi. Malatya mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YRP hakkında söylediği "Kendileri kazanmak için değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" sözlerine karşı Yeniden Refah Partisi lideri Dr Fatih Erbakan sessiz kalmadı. Erbakan, "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" dedi.

Fatih Erbakan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın O Sözlerine Yanıt

Üye sayımızı 6 ayda 265 binden 460 bine çıkardık

Gaziantep il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Fatih Erbakan : "Birbirinden değerli ve dürüst adaylarla seçimleri kazanmak üzere yola çıktık. Pek çok yerde de Allah'a şükürler olsun ki seçimlerin favori partisiyiz. Türkiye'nin hemen her yerinde düzenlediğimiz programlarda görüyoruz ki milletimiz, 'Yeniden Refah' diyor. Meydanlara bakınca 'Yeniden Refah' diyor. Bütün bu çalışmalar, 31 Mart'ta partimizin zaferini müjdeliyor. Şu anda Türkiye'nin her köşesinden gelen müjdeli haberler de Yeniden Refah Partimizin yükselişini haber veriyor. Bugün bizim dışımızdaki anket firmaları, analistler, gazeteciler bunların hepsi, Yeniden Refah Partisi'nin dip dalgasından söz ediyor. Bunun en önemli ispatı, partimizin üye sayılarındaki muazzam artış. 6 ayda 265 binden 460 bine üye sayımızı getirdik. Bu yüzde 80 büyüme demektir. Başka bir siyasi partiye nasip olmayacak muazzam bir büyüme bu. Şu anda üye kayıt hızına dahi yetişemiyoruz. Günde 2500 üye kaydı yapıyoruz. Uzun yıllardır siyasi partiler, kötünün iyisini tercih etmeye milletimizi mecbur bıraktılar. Ahlaklı belediyecilik anlayışını milletimizin önüne koyamadılar. Rantçı belediyecilikten, heykelci belediyecilikten, örgütçü belediyecilikten milletimiz bıktı, usandı. Partimizin büyümesindeki bir diğer önemli konuda Türkiye'nin her tarafında olan ekonomik sıkıntılardır. Milletimiz geçinememekten şikayet ediyor. Milli Görüş'ün ekonomi politikası uygulanmadığı için, üzülerek ifade ediyorum ki borç, faiz, zam ekonomisi aynı şekilde devam ettiği için bugün dar gelirli milyonlar, maalesef inim inim inliyor." Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Erbakan'ı Ziyaret Etti | Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi kimseye kaybettirmek için seçime girmiyor

Ardından Erbakan "Yeniden Refah Partisi, hiç kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyor. Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz. Diğer tüm partiler de böyledir. Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul'da DEM Parti, AK Parti'ye kazandırmak için seçime giriyor. Çünkü DEM Parti'nin alacağı oylar, İmamoğlu'ndan gidecek. Eğer öyleyse DEM Parti, seçime girmesin mi? Eğer girerse AK Parti'ye kazandıracak. Aynı durum İYİ Parti için de söz konusu. O zaman daha önce de belirttiğim gibi seçimlerden önce bir kurum anket yapsın. En yüksek oy alan 2 partiyi belirlesin ve seçime onlar girsin. Çünkü onların dışındaki herkes birine kazandırmak için yola çıkacak. Böyle demokrasi olur mu? Böyle seçim olur mu? Seçime girme hakkı olan her parti, istediği seçim bölgesinden seçime girer. Böyle bir yaklaşım partilere ve seçmene karşı uygun bir yaklaşım değildir. Ahlaklı belediyeciliği yeniden hakim kılmak için seçime giriyoruz" açıklamasında bulundu.

Erbakan'dan Erdoğan'a yanıt: Her parti istediği bölgeden seçime girer - Polemik Haber

Ne olmuştu?

Recep Tayyip Erdoğan "Kendileri kazanmak için değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" diyerek Yeniden Refah Partisi'ni hedef alan. Erdoğan daha sonra "Türkiye, bugüne kadar ne çektiyse vizyonu, programı, projesi olmayan zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir." açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca Ak Parti Genel Başkan Vekili Efgan Ala "Seçime girdikleri her yerde CHP'nin kazanma ihtimalini artırıyorlar." demişti. Ardından YRP’den ayrılarak Ak Partiye Geçen Suat Pamukçu Fetönün YRP’de yuvalandığı iddiasında bulunmuştu.

Erbakan'dan Erdoğan'ın o sözlerine yanıt - Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum