Kabe'de pandemiden sonra sosyal mesafesiz ilk namaz nasıl kılındı? İşte ayrıntılar...

Kabe'de pandemiden sonra sosyal mesafesiz ilk namaz nasıl kılındı? İşte ayrıntılar...

Kabe'de sosyal mesafesiz ilk namaz kılındı ama Mescid-i Nebevi'de umre yapmak ve Rawdah'ta namaz kılmak için hala izin gerekiyorKabe'nin içindeki hava günde birkaç kez temizleniyor, çeşitli tesisler dezenfekte ediliyor

MEKKE: Pazar günü Mekke'nin Ulu Camii'nde ibadet edenler, İçişleri Bakanlığı'nın bu ve Mescid-i Nebevî de dahil olmak üzere diğer camilerdeki zorunluluğu kaldırma kararının ardından sabah namazını fiziksel mesafe olmadan kıldı. Yüz maskelerinin kullanımı hala gereklidir.

Ulu Cami güvenli bir ortam sunar: İçerideki hava günde birkaç kez temizlenirken, ibadet edenlerin namaz ve diğer ritüeller sırasında sağlığını sağlamak için çeşitli tesisler en son teknoloji kullanılarak dezenfekte edilmektedir.

İçişleri Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İki Kutsal Camide ve Krallık'taki diğer tüm camilerde sosyal mesafenin sona ereceğini, ancak ibadet edenlerin yine de maske takmak zorunda kalacağını söyledi.



Mekke'de Ulu Cami'nin zemininden sosyal mesafe etiketleri kaldırıldı. (@ReasahAlharmain)

Hac ve Umre Bakanlığı, kalabalıkları azaltmak ve sorunsuz bir yolculuk sağlamak için Eatmarna veya Tevekkalna aracılığıyla alınan umre ve Peygamber Camii'ndeki Rawdah'ta namaz kılma izinlerinin hala gerekli olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı, COVID-19 aşısının bir takviye dozunun alınmasını ve kamu da dahil olmak üzere tesislere girmek için Tawakkalna uygulamasında sağlık durumunu doğrulamak için prosedürleri takip etmeyi içeren ulusal bağışıklama planının yönergelerine bağlı kalmaya devam etmenin önemini vurguladı. ulaşım ve etkinliklere katılmak.

Bakanlık, yukarıdaki önlemlerin, epidemiyolojik durumdaki gelişmelere göre Krallık'taki sağlık yetkilileri tarafından sürekli değerlendirmeye tabi olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.