Tesla Roadster'ı Unutun - Polestar'ın Yeni Spor Arabası İnanılmaz Görünüyor!

Tesla Roadster'ı Unutun - Polestar'ın Yeni Spor Arabası İnanılmaz Görünüyor!

Elektrikli Otomobil EV endüstrisi geleceğin sürdürülebilir spor arabalarını yapmak istiyor ve Polestar yeni O2 konseptiyle Tesla Roadster'ı alıyor.

Polestar'ın yeni EV roadster'ı O2, bir şirketin heyecan yaratmak için zarafetle inovasyonun sınırlarını zorladığı nadir örneklerden biridir. Spor otomobilin yeniden tasarlanması, elektrikli otomobil üreticileri için kabul edilen bir meydan okuma haline geldi. Tesla yıllardır kendi Roadster'ını vaat ediyor. Ancak Musk'ın “dünyanın en hızlı arabası ” dediği araç, en az 2023 yılına kadar sokak ışıklarını görmeyecek .

Düşük sürüş, iki koltuk, minimalist aerodinamik çizgiler, düşük tutuş, kapalı dönüşler ve çok hız gibi spor otomobillerin ruhu ve çekiciliği, hareketlilik yeşile dönerken kesinlikle kaybolmuyor. Porsche, BMW ve Audi, hepsi EV spor otomobilinde şansını denedi ve daha fazlası denemeye devam edecek. Ruhu onurlandıran Rimac gibi ana akım olmayan markalar, bir EV spor otomobilinin nasıl hissetmesi gerektiğine dair kendi fikirlerini sunuyor.

Polestar, Tesla'ya yeni O2 roadster konseptiyle parasının karşılığını veriyor. Sadece iyi görünmekle kalmaz, kusursuz performansa ve teknolojiye sahiptir. Malzeme kullanımına ve sürdürülebilirliğe eşi görülmemiş bir vizyon ve fabrikadan yola sıfır emisyon getiriyor. Sonuç olarak, hiçbir araba bu şekilde inşa edilmedi. Polestar, otomobil endüstrisinin tüm detaylarına çok dikkat ediyor ve sonuç ortada.

Yolda Havacılık Tasarımı

asdsad.jpg

Polestar, O2'nin ne kadar hızlı olacağını, beygir gücünü, torkunu veya tam olarak ne kadar ileri gidebileceğini henüz açıklamadı. Ancak şirketin O2'ye özel aerodinamik şeklini vermek için havacılık tasarımına yöneldiği göz önüne alındığında, yalnızca gerçekten hızlı sürmesi beklenebilir. O2'nin hızından bahseden başka bir şey de alüminyum yekpare gövdesidir. Araba, özel hafif alüminyum alaşımdan tek bağlı bir parçadır.

Sürdürülebilirlik, tam döngü ve fabrikadan kullanım ömrünün sonuna kadar sıfır emisyon, Polestar'ın uluslararası alanda lider olduğu bir kavramdır. Yeni roadster'ın her bir bileşeninde bulunur. Alüminyum plakalar, geri dönüştürülmek üzere özel olarak etiketlenmiştir. Polestar, otomobillerin iç tasarımının onlarca yıldır yapılma şeklini de değiştirdi. Farklı malzemeler kullanmak yerine, tüm otomobilin iç mekanları tek bir kaynak elemandan yapılmıştır. Şirket bu yaklaşımı “ mono-materyal ” olarak adlandırıyor. Şirketin koltuklardan emniyet kemerine kadar her şeyi ürettiği özel bir geri dönüştürülebilir plastiktir. Yenilenmek için yapılmış bir araba.

Sadece elektrik performansının heyecanını sürücü tarafından hissedildiğinden emin olmak için, O2'nin tavanı segmentlere ayrılır ve otomatik olarak otomobilin arkasına gizlenir. Gürültüsüz, güçlü bir elektrik motoruyla tam hızda bir deneyimdir. O2, yüksek teknolojisinin bir göstergesi olarak, sürüşü filme alırken her türlü otonom manevrayı gerçekleştirmek için tam sürüş modunda başlatılan bir drone ile birlikte gelir. Bu, Polestar'ın “ sert, duyarlı ve inanılmaz derecede hafif ” geleceğinin vizyonudur . En ilginç olanı, bu EV çok yakında geliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.