Tesla'nın Alman Fabrikası Sonunda Açılıyor ve Elon Musk İlk Arabaları Teslim Ediyor

Tesla'nın Alman Fabrikası Sonunda Açılıyor ve Elon Musk İlk Arabaları Teslim Ediyor

Tesla'nın Berlin Gigafactory'si büyük bir tantana ortasında açıldı ve ilk 30 Model Y arabası ilgili sahiplerine teslim edildi.

Tesla, Alman Gigafactory'sindençıkan ilk 30 Model Y arabasını alıcılara teslim etti. Tesla, elektrikli araçlar (EV) dünyasının önde gelen isimlerinden biridir ve Model Y, en popüler tekliflerinden biridir. Son fiyat artışlarından sonra, Model Y Arkadan Çekiş ABD'de vergi muafiyetlerinden önce 48.900 dolardan başlarken, Model Y Performance 67.900 dolardan satılıyor.

Tesla'nın Gigafactory Berlin'i, Almanya'nın Grünheide kentinde, Berlin merkezinin yaklaşık 20 mil güneydoğusunda yer almaktadır. Elon Musk fabrikayı ilk olarak 2019'da duyurdu. Fabrikanın Model Y'yi monte etmenin yanı sıra piller, pil paketleri ve elektrikli güç aktarma organları üretmesi bekleniyor. Giga Nevada (Story County'de) dahil olmak üzere dünyadaki birçok Tesla Gigafactory'den biridir. Nev.), Giga New York (Buffalo, NY'de), Giga Shanghai (Çin'de) ve Giga Texas (Austin, Texas'ta).

Tesla'nın Alman Gigafactory'si bugün, CEO Elon Musk ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'un huzurunda büyük bir tantana eşliğinde açıldı. Reuters'e göre, ilk 30 otomobilin ilgili sahiplerine devir teslim töreni yüksek sesli müzik içeriyordu ve Musk, müşteriler ve aileleri tezahürat ve alkışlar eşliğinde bacaklarını bile sallıyordu. Alıcılara Almanya'da 320 mil menzile sahip Model Y 'Performans' arabaları verildi ve fiyatı 63.990 € (70,491 $) oldu.

Tesla'nın Giga Berlin'i Artık İşe Açık

tesla-model-y.webp

Giga Berlin'in 2025 yılına kadar yıllık toplam 500.000 araç üretim kapasitesine sahip olacağı ve şirketin bu yılın sonuna kadar haftada 5.000 ila 10.000 arasında otomobil üretmeyi planladığı bildiriliyor. Giga Berlin , arabaların yanı sıra, yukarıda belirtildiği gibi, yılda 50 gigawatt saat (GWh) pil gücü üretmeyi planlayarak pilleri de üretecek ve bu da onu Almanya'nın en büyük pil üreticisi yapacak. Fabrikada üretimin geçen yıl başlaması gerekiyordu, ancak çevreci grupların protestoları da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle ertelendi . Ancak üretim, fabrikanın 4 Mart'ta nihai onayını almasından sonra bu ayın başlarında başladı.

Alman makamlarından her şeyi açık bir şekilde almasına rağmen, fabrika çevrecilerin güçlü muhalefetiyle karşılaşmaya devam ediyor. Protestocular santralin yüksek su kullanımına karşı çıkıyor ve santralin ihtiyaç duyduğu yılda 1,4 milyon metreküp suyun bölgede içme suyu sıkıntısı yaratacağını iddia ediyor. Ancak Tesla bu iddiaları reddediyor. Şirket ayrıca yakın zamanda çevreci gruplara karşı fabrikanın su tedarikini güvence altına alan bir davayı kazandı. Ancak bu, birçoğu bugünkü etkinlikte gösteri yapan, katılımcılar için rahatsızlık yaratan ve etkinlikten sonra trafiği saatlerce tutan protestocuları caydırmıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.