Başarılı İnsanların Her Gün Düşündüğü 8 Şey

Başarılı İnsanların Her Gün Düşündüğü 8 Şey

En dikkat çekici insanların zihinlerinden geçen iç diyaloglar nelerdir? Bazı insanların başarıya giden yollardan neden bu kadar emin ve emin göründüğünü hiç merak ettiniz mi?

Bazı insanların başarıya giden yollardan neden bu kadar emin ve emin göründüğünü hiç merak ettiniz mi? Tamamen mutlu görünüyorlar -- tam olarak nereye gittiklerini biliyorlarmış gibi.

Ek olarak, başarıları, başları belaya girdiğinde çatışmayı kolaylıkla yönetebilmelerinden gelebilir ; gerçek şu ki, duygusal olarak çoğundan daha zekiler.

Farklı hedefler peşinde koşan farklı kişilik tipleriyle farklı yollarda olduğumuzu kabul etmek zorunda olsak da, değişmeyen bir şey var: En başarılı insanlar farklı düşünüyor.

Günlük düşünceleri, eylemlerini, sözlerini, kararlarını ve nihai hedeflerini etkilemeye yardımcı olur. En başarılı insanların iç diyaloglarından bazılarını düşünün:

1. "Yardım istemem gerekiyor."

Başarılı insanların başkalarından, özellikle de çalışanlarından yardım ya da tavsiye istemeyeceğine ya da istememesi gerektiğine dair yanlış bir inanç var. Sonuçta, zaten başarılılar, yani gerçekten yardıma ihtiyaçları yok, değil mi? Aksine, araştırmalar tavsiye isteyen insanları, olduklarından daha yetkin olarak algılanmakla ilişkilendirdi; bu, insanların lideriyseniz çok büyük bir çekiciliktir. Çalıştığım ve koçluk yaptığım en etkili liderler duygusal olarak hazır ve gerektiğinde yardım istiyorlar. Gerçek, alçakgönüllü ve duygusal olarak dürüst davranarak ve ekip üyelerine aynı olma izni vererek ekipler daha iyi bağlantı kurar ve işbirliği yapar. Bu, iyi iş sonuçları için bir reçetedir.

basarili-insanlar-2.jpg

2. "Bu büyük hedefe ulaşmak için daha küçük hedeflere odaklanmam gerekiyor."

Başarılı insanlar, büyük cüretkar hedeflerine ulaşmak için bu küçük hedeflere ulaşmaya odaklanır. Bu yıl kendi büyük hedefinize ulaşmak ve bu süreçte bunalmaktan veya cesaretinizin kırılmasından kaçınmak için onların yaptıklarını yapın: Her seferinde küçük bir parçayı devirmeye odaklanın ve ardından bir sonrakine geçin. Büyük hedefi daha küçük parçalara böldüğünüzde, bu parçaların her birinin kendi son tarihi olmalıdır. Örneğin, büyük hedefiniz, ulaşması aylar veya tüm yıl sürecek bir hedefse, yakın gelecekte hedeflerinize ulaşmak için gerçekçi hedef tarihler belirleyerek şimdi harekete geçin. Başka bir deyişle, önümüzdeki hafta veya gelecek ay için şimdi bir tür harekete geçmeye başlamak için bu hafta yapabileceğiniz bir şey bulun. Genel hedef paradan tasarruf etmekse, bu hafta bir sonraki hafta için bir bütçe yapın. Kilo vermekse,

3. "Korkularımla doğrudan yüzleşmezsem, işler daha da kötüleşecek."

Başkan Franklin D. Roosevelt ünlü bir şekilde "Korkmamız gereken tek şey korkunun kendisidir" demiştir. Bu çok önemli çağrıyı yapmadan, ilk kez bir açılış konuşması için sahneye çıkmadan veya kendinizi hayallerinizdeki kızla tanıştırmadan önce sizi felç eden bu korkudur. Korku beklentisi devreye giriyor ve Jell-O'ya dönüyorsunuz. Ama onu çıkardıktan sonra tehlikede olmadığınızı fark ediyorsunuz ve işler aslında çok daha iyiye gidiyor. Çözüm? Beyninizi tehdit olmadığını kabul etmesi için eğitmek, korku tepkisini kapatmanıza yardımcı olacaktır. Korktuğun şeyin korku korkusu olduğunu çok geçmeden anlayacaksın , başka bir şey değil. Ve bu sonunda yönetimi kolay hale gelecek.

mindset-of-financially-successful-people-man-in-yoga-position-with-money-small-1200x844.jpg

4. "Neden bu kadar kızgın hissediyorum?"

Duygusal zeka, birçok başarılı insanın gücüdür. Öfkelerinin nedeninin yüzeyde deneyimlediklerinden daha derine inebileceğinin farkındalar. Araştırırlar, işlerler, derin bir dalış yaparlar ve kendilerine, "Öfkemin altında gerçekten ne var?" diye sorarlar. Geri adım atarak ve temel nedenlere bakarak, öfkenizin gerçekten sizi rahatsız eden her şeye bir tepki olduğunu, genellikle yığınınızın dibinde çözülmemiş bir şey olduğunu anlayacaksınız - endişe, endişe, başarısızlık korkusu vb. Bunlar, nakit akışı olmadığında nasıl maaş bordrosu yapacağınızı düşünürken başa çıkmanız gereken başlıca duygulardır. Öfke her zaman tetikleyici ve ikincil bir duygudur. Peki seni gerçekten rahatsız eden ne? Bazı işlemlerden sonra kendinize karşı dürüst olun. O zaman kendine acımasız bir dürüstlükle söyle, "

5. "Burada ne için sorumluyum?"

Sorumluluk genellikle başkalarından talep edilir, ancak nadiren kendimizden istenir. Bu nedenle hesap verebilirlik gereğinden fazla kullanılır ve yanlış yorumlanır. Bunun yerine sorumlu olmak, (iyi ya da kötü) bir şeyin sahipliğini almak ve şeffaflıkla dürüstçe iletişim kurmaktır.

6. "Bu kişiyi nasıl daha iyi anlayabilirim?"

İşyerinde ilişkileri güçlendirmenin en iyi yolu, özellikle kulaklarınızla daha fazla iletişim kurmaktır. Başarılı insanlar, kendi kişisel yaşamları, ilgi alanları, hedefleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için meslektaşları ve müşterileri ile bilinçli olarak daha fazla zaman harcarlar. Bu, etkin dinlemenin ustaca sanatını ve bilimini gerektirir. Bunu, diğer kişinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak dikkatle dinleyerek yaparsınız. Diğer kişinin hikayesini dinlersiniz, sohbetlerde derinlik, anlam ve anlayış ararsınız. Senin için iyi tarafı? Daha derin bağlantılar, karşılıklı çıkarlarla uyumlu iş veya kişisel arayışlar için fırsatları ve bir yöneticiyseniz, çalışanlarınızın diğer projelere daha fazla katkıda bulunma fırsatlarını belirleyebilirsiniz.

the-only-way-to-be-successful-is-to-do-what-successful-people-do.jpg

7. "Bu konuyla ilgili geri bildirimleri dinlemeye istekli olmalıyım."

Pek çok başarılı insan, duyacaklarından korktukları için kendilerini dinlemeyi, büyümeyi ve öz farkındalık geliştirmeyi seçer. Bu kadar uzun süre bir ego sisteminde çalışırken başkalarından gelen fikirlere, görüşlere ve yapıcı geri bildirimlere maruz kalmak son derece zordur. Öte yandan, çeşitli bakış açılarını aktif olarak dinleyen insanlar, açık, alçakgönüllü ve hesap verebilir kişilerdir. Başkalarının ihtiyaçlarına hizmet etmek için uygun şekilde yanıt vermek için gerçekleri bulurlar.

8. "Bunu öğrenmeliyim ki kendimi daha iyi hale getirebileyim."

Başarılı insanlar yaşam boyu öğrenenlerdir; öğrenmeyi asla bırakmazlar ve asla her şeyi bildiklerini varsaymazlar. Bu yüzden başkalarının bilgeliğinin tadını çıkarmaya ilgi gösterirler. En iyi sohbetleri başlatan şey budur - diğer insanların ne yaptığını, nasıl yaptıklarını, neden yaptıklarını öğrenmek. İnsanlar kendileri hakkında konuşmayı severler ve başarılı insanlar onlara izin verecek kadar akıllıdır! Onlar, "Senden bir şeyler öğrenmek istiyorum" gibi alçakgönüllü bir jest ile ortaya çıkan türden insanlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.