2022 İçin En İyi  Ücretsiz Şifre Yöneticileri

2022 İçin En İyi Ücretsiz Şifre Yöneticileri

2022 İçin En İyi Ücretsiz Şifre Yöneticileri. En yüksek puanlı parola yöneticilerimiz, tüm çevrimiçi hesaplarınız için güçlü parolalar oluşturmanıza yardımcı olur ve olası veri sızıntıları konusunda sizi uyarır.

Arkadaşlık uygulamalarından aşırı güvenli bankacılık sitelerine kadar ziyaret ettiğiniz neredeyse her web sitesi, bir kullanıcı hesabı oluşturmanız ve bir şifre düşünmeniz konusunda ısrar ediyor. İnsan hafızası onlarca şifreye yetişemez. Bazı insanlar, "123456789" veya "parola" gibi hatırlaması kolay olan, mümkün olan en basit parolaları kullanmak için parlak bir fikre kapılırlar. Diğerleri olağanüstü derecede rastgele bir şifreyi ezberler ve her şey için kullanır. Her iki yol da sizi kimlik hırsızlığının en son kurbanı yapacaktır.

İhtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilmeniz için düzinelerce şifre yöneticisini test ettik ve analiz ettik. İlk seçiminizden memnun değil misiniz? Merak etme. Çoğu hizmet, kayıtlı verilerinizi dışa aktarmanıza veya diğer ürünlerden içe aktarmanıza izin vererek parola yöneticilerini değiştirme sürecini kolaylaştırır.

what-is-it-security-628x353-001.webp

Şifrelerinizi Her Platformda Güvende Tutun

Bir şifre yöneticisine kaydolduğunuzda, yapmanız gereken ilk şeylerden biri hesabınız için bir ana şifre oluşturmaktır. Ana parolanız, parola kasanızın içeriğini şifrelemek için kullanılır, bu nedenle başkalarının tahmin etmesini veya öğrenmesini zorlaştırmalısınız. Ancak, bunu unutacak kadar rastgele olamaz; yaparsanız, ana parolanız büyük olasılıkla kurtarılamaz. Rehberlik için güvenli, karmaşık şifreler oluşturmaya ilişkin ipuçlarımızı okuyun.

Ek bir önlem olarak, biyometrik, SMS tabanlı veya bir kimlik doğrulama uygulamasında depolanan zamana dayalı tek seferlik şifreler (TOTP'ler) aracılığıyla şifre yöneticisi hesabınızın güvenliğini sağlamak için çok faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlamalısınız . En iyi parola yöneticileri , çoğu gerçek bir anahtarın boyutunda olan ve anahtarlığınızda kullanılmak üzere yapılmış U2F veya OTP tabanlı donanım güvenlik anahtarları aracılığıyla kimlik doğrulamayı destekler.

Herhangi bir şifre yöneticisine bağlanmadan önce, kullandığınız her cihazda çalıştığından ve şifrelerinizi tüm cihazlarınız arasında senkronize etmenizi engellemediğinden emin olmanız gerekir. Windows ve macOS platformları için destek verilmiş olsa da, birçok parola yöneticisi artık yerel Linux uygulamaları da sunuyor. En iyi şifre yöneticileri, bir masaüstü uygulamasından bağımsız olarak çalışabilen her popüler tarayıcı için tarayıcı uzantılarına sahiptir.

Çoğu insan güvenli sitelere ve uygulamalara erişmek için sık sık mobil cihazlarını kullandığından, mobil platformlar için tam destek, herhangi bir modern şifre yöneticisi için bir gerekliliktir. Çoğu deneyim ve özellik sorunsuz bir şekilde mobil platformlara çevrilir, ancak hiç kimse akıllı telefonunun küçük klavyesine @2a& AY8mePu8HU@H gibi bir parola girmek istemez. Neyse ki, şifre yöneticisi uygulamaları genellikle parmak izinizi veya yüzünüzü kullanarak kimlik doğrulamanıza izin verir ve ardından sizin için kullanıcı adınızı ve şifrenizi doldururlar.

Ücretsiz Şifre Yönetim Programları

LogMeOnce Parola Yönetim Paketi Premium

bitwarden

WWPass PassHub

NordPass

Symantec Norton Parola Yöneticisi

Avira Parola Yöneticisi

Enpass Parola Yöneticisi

KeePass 2.34


Şifre Temelleri

Çoğu kişi, öncelikle web sitesi kimlik bilgilerini yönetmek için bir parola yöneticisi kullanır. Pratikte, güvenli bir siteye giriş yaptığınızda, şifre yöneticisi kimlik bilgilerinizi kaydetmeyi teklif eder. O siteye geri döndüğünüzde, bu kimlik bilgilerini doldurmayı teklif eder. Aynı site için birden fazla giriş kaydettiyseniz, şifre yöneticisi tüm bu seçenekleri listeler. Çoğu şifre yöneticisi, kayıtlı oturum açma bilgilerini içeren bir tarayıcı araç çubuğu menüsü de sunar, böylece doğrudan kayıtlı bir siteye gidebilir ve otomatik olarak oturum açabilirsiniz.

Bazı ürünler, parolanızı bir hesaba değiştirdiğinizde bunu algılar ve kayıtlı mevcut parolayı yenisiyle güncellemeyi önerir. Bazıları, güvenli bir web sitesi için yeni bir hesap oluşturduğunuzda kimlik bilgilerinizi kaydeder. Maksimum rahatlık için, parolaları otomatik olarak yakalamayan parola yöneticilerinden kaçınmalısınız.

Mevcut tüm şifrelerinizi bir şifre yöneticisine almak iyi bir ilk adımdır. Ardından, zayıf ve yinelenen şifreleri belirlemeli ve bunları zor olanlarla değiştirmelisiniz. Parola yöneticileri bu hatalı parolaları işaretleyebilir ve bunları geliştirmenize yardımcı olabilir. Bir ankete, yanıt verenlerin %70'inin hesapları için parolaları yeniden kullandığını bulmuştur; bu nedenle, açıkça, yeniden kullanılan parolalardan kurtulmak, bir parola yöneticisinin kişisel güvenliğinizi iyileştirmesinin en büyük yollarından biridir. Hatta bazı parola yöneticileri, kasanızda bunu destekleyen hizmetler için çok faktörlü kimlik doğrulaması kurup kurmadığınızı ve kişisel bilgilerinizin herhangi bir veri ihlalinde görünüp görünmediğini kontrol eder.

Bitwarden parola yöneticisi yeniden kullanılan kimlik bilgisi uyarısı

Yeni bir güvenli hesap oluşturduğunuzda veya zayıf bir şifreyi güncellediğinizde, güçlü ve benzersiz bir şey bulmaya çalışırken beyninizi zorlamayın. Parola yöneticinizin bununla ilgilenmesine izin verin. Sonuçta hatırlamana gerek yok. Oluşturduğunuz parolaların en az 20 karakter uzunluğunda olduğundan ve tüm ana karakter türlerini içerdiğinden emin olun: büyük harf, küçük harf, sayılar ve simgeler. Tüm çok fazla ürün varsayılan olarak daha kısa bir uzunluktadır.

Formları Otomatik Olarak Doldur

Çoğu parola yöneticisi, saklanan kimlik bilgilerini otomatik olarak doldurabildiğinden, ad ve soyadı, e-posta adresi, telefon numarası, banka kartları, pasaport numaraları vb. gibi web formlarındaki kişisel verileri otomatik olarak doldurmaları yalnızca küçük bir adımdır. Çevrimiçi alışveriş yaparken istediğiniz ödeme seçeneğini seçmenizi kolaylaştırmak için, fiziksel kartınızın doğru rengi ve banka logosuna sahip kredi kartlarının gerçekçi resimlerini gösteren şifre yöneticileri bile bulacaksınız. Ödeme ve kimlik ayrıntılarını şifreli bir kasada saklamak, bunları bir web sitesine veya tarayıcıya kaydetmekten çok daha güvenlidir.

1Password'ün Windows panosu

En yüksek puan alan ürünlerin çoğu, bir web formu doldurma bileşeni içerir. Veri koleksiyonlarının genişliği ve esnekliği, web form alanlarını depolanan öğeleriyle eşleştirirken doğrulukları gibi değişir. Bir veya iki alanı kaçırsalar bile, doldurdukları alanlar yazmanız gerekmeyen alanlardır. Aynı bilgileri doldurmanızı isteyen kaç siteye gittiğinizi düşünün. Bunu sizin için bir parola yöneticisinin yapması çok büyük bir zaman tasarrufu sağlar. Her parola yöneticisi, form doldurma işlemini farklı şekilde gerçekleştirir. Bazıları alanları hemen otomatik olarak doldurur, ancak diğerleri girişinizi bekler.

Gelişmiş Parola Yönetimi Özellikleri

Tüm bu ürünlerin temel parola yönetimi görevlerini yerine getirdiği göz önüne alındığında, bunlardan herhangi biri paketin içinden nasıl sıyrılıyor?

Kullanışlı bir gelişmiş özellik, yalnızca web siteleri için değil, masaüstü uygulamaları için de kimlik bilgilerini yakalama ve doldurma yeteneğidir. Çoğu şifre yöneticisi, mobil uygulamalarda kimlik bilgilerini doldurabilir, ancak masaüstü uygulamaları başka bir hikaye.

Diğer bir gelişmiş özellik, finansal siteleri ziyaret ettiğinizde otomatik olarak başlatılan, hassas işlemleri korumak için tasarlanmış güvenli bir tarayıcıdır.

Çoğu parola yöneticisi, parolaları diğer kullanıcılarla güvenli bir şekilde paylaşmak için yerleşik bir mekanizma içerir, ancak bazıları gelişmiş izinlerle bir adım daha ileri gider. Örneğin, birkaç şifre yöneticisi, şifreyi görünür kılmadan, paylaşımı iptal etmeden veya alıcıyı öğenin sahibi yapmadan oturum açmayı paylaşmanıza izin verir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.