Maden kazasında umutlar tükendi. Çalışmalar durduruldu. 9 işçi ne olacak?

Maden kazasında umutlar tükendi. Çalışmalar durduruldu. 9 işçi ne olacak?

Erzincandaki maden kazasında çalışmalar durduruldu. 85 milyonu kahreden haberi İçişleri Bakanı duyurdu. 9 işçi ölüme mi terk edildi? Arama kurtarma çalışmaları neden durduruldu? Ayrıntılar haberimizde

Maden Kazasında Kurtarma Çalışmaları Durduruldu

Her şey 13 Şubat Salı günü Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında yaşanan toprak kaymasıyla başladı. Koca bir dağı adeta yürüyerek kaydığı maden ocağında göçük altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları başlatıldı. Aradan geçen bir haftada hiçbir ilerleme kaydedilemedi. KAzanın haftayı devriyesinde artan heyelan riski sebebiyle kurtarma faaliyetleri durduruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, olay yerinde basına ybir açıklama yaparaka cı haberi duyurdu. İki bakan, heyelan riskinin artması üzerine arama çalışmalarının geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

Enerji Bakanı Bayraktar: Heyelan riski yoğunlaştı, risk nedeniyle arama faaliyetlerini durdurduk

9 İşçi kaderine mi terk edildi?

Toprak kayması sonucu kaybolan işçilerin bulunması için yapılan arama çalışmaları bir haftadır sürüyordu. Ancak bugün heyelan riskinin artmasıyla kurtarma faaliyetleri riskli hale geldi ve durduruldu. Bu durum, yetkililerin güvenlik endişeleri nedeniyle arama çalışmalarını askıya almasına yol açtı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, heyelan riskinin artmasıyla birlikte arama çalışmalarının geçici olarak durdurulduğunu ve temel önceliklerinin heyelan riskini ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. İşte o yürek burkan açıklama:

Enerji Bakanı Bayraktar: Heyelan riski yoğunlaştı, risk nedeniyle arama faaliyetlerini durdurduk

" Bugün teknik ekibin, akademisyenlerin değerlendirmesi heyelandan dolayı deprem etkisinin olduğu şeklinde. Yaklaşık 2 şiddetinde deprem etkisi olduğunu arkadaşlar ifade ettiler. İçişleri Bakanlığı ve AFAD olarak 9 canımız için çalışıyoruz. Planımız var. Burada kayan kütleden drone radarla beraber çalışmalarımız devam ediyor. Tüm arama kurtarma çalışmalarında olmazsa olmaz önceliğimiz var. Arama kurtarmadaki insanlarımızın can güvenliği. Bu çalışmayı yapan 1 arkadaşımızın bile canına helal gelmesin diye sürekli ölçümler yapılıyor. Bir alarm sistemi de var. Kaymayan ama kayma ihtimali olursa diye bir uyarı mekanizması var. angan ocağı ile ilgili ilk anından itibaren orada duranın kütlenin stabil olmadığını görünce arama faaliyetini durdurduk. Sabırlar Deresi ile ilgili durum ne? Bir kısmının stabil olmadığını gördük. Önce güvenlik ilkesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.İlk günden itibaren hep olumlu haber vermek gayretindeyiz. Ama böyle bir gerçek var. Stabil bir alan olsa her gün kaç araç naklettiğimizle ilgili haber veririz ve toplam kütleyi ne kadar sürede aktarabileceğimizi söyleyebilirdik. Mangan'daki arama faaliyeti maalesef durdurduk.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum