4000 lüks otomobil taşıyan yanan gemi bugün battı!

4000 lüks otomobil taşıyan yanan gemi bugün battı!

Audi, Porsche, Bentley ve Lamborghini gibi markaların otomobil ve SUV'larını taşıyan kargo gemisi Felicity Ace battı. 16 Şubat'ta alev aldı ve mürettebatı gemiyi terk etti.

Audi, Porsche, Bentley ve Lamborghini gibi markaların otomobil ve SUV'larını taşıyan kargo gemisi Felicity Ace battı. 16 Şubat'ta alev aldı ve mürettebatı gemiyi terk etti.

Kurtarma ekibi tarafından Panama bandıralı gemiyi işleten MOL Ship Management of Singapore'a sağlanan bir rapora göre, büyük ölçüde yanmış gemi dün battığında güvenli bir limana geri çekiliyordu. Volkswagen Grubu sözcüsü, otomobil üreticisinin geminin battığından haberdar olduğunu doğruladı.
Felicity Ace, çeşitli Volkswagen Grubu markalarından yaklaşık 4.000 araç taşıyordu. Volkswagen ve Audi modelleri de dahil olmak üzere bir dizi araç tamamen elektrikliydi ve bu, yangını kontrol etmeyi daha da zorlaştırabilirdi. Lityum iyon pilleri içeren yangınların söndürülmesi özellikle zordur.

Alman lüks markaları çoğu elektrikli hepsi yandı!

    Gemideki Lamborghini arabaları arasında bazı Aventador modelleri de vardı. V12 ile çalışan Aventador, Lamborghini'nin en pahalı normal üretim modelidir ve fiyatı 400.000 doların üzerindedir. Her yıl 800'den az üretiliyor ve bu, modelin sunulduğu son yıl. Lamborghini of America CEO'su Andrea Baldi geçtiğimiz günlerde endüstri yayını Automotive News'e arabaları değiştirmenin zor olabileceğini çünkü her birinin son derece özelleştirilmiş olduğunu ve müşterilerin arabaları için aylarca beklediğini söyledi. Gemideki Lamborghinilerin çoğu daha ucuz Urus SUV'ları ve Huracán süper arabalarıydı.
      Tüm araçlar için toplam hasar maliyetlerinin yaklaşık 335 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. VW, hasarın sigorta tarafından karşılanacağını söyledi.
        Gemi, Azor Adaları'nın yaklaşık 90 mil güneyinde Atlantik Okyanusu'nda alev aldığında, Almanya'nın Emden kentinden Davisville, Rhode Island'a giderken seyahat ediyordu. Azorlar, Portekiz anakarasının batısında, Atlantik'te bulunan adalardır.
        Nakliye şirketine göre, gemi yanarken suya herhangi bir kirletici madde salmadı. Geminin suya tamamen batmasının çevresel etkisi henüz bilinmiyor.

        İlgili Haberler

        Kaynak:CNN Business

        HABERE YORUM KAT
        UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
        Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.