Metaverse'deki sanal gayrimenkullerin ortaya çıkış sebebine çok şaşıracaksınız!

Metaverse'deki sanal gayrimenkullerin ortaya çıkış sebebine çok şaşıracaksınız!

Metaverse'deki sanal gayrimenkuller dünyadaki gerçek gayrimenkul değerlerinin artmaması için mi kuruldu?

Çünkü gerçek dünyada kâr için gereksiz yere konut fiyatlarını yükseltmek yerine yeni bir Pazar yeri bulmak gerekiyordu.

Çoğumuz hala gerçek dünyada bir ev satın almaya gücümüz yetmezken, yatırımcılar sahte arazilerde sanal arazi satın almak için milyonlarca dolar akıtıyor.

CNBC, Facebook'un Meta olma yolunda ilerlemesinden bu yana dijital arsa fiyatlarının %500 kadar arttığını bildirdi. Bir şirket, oyundaki her içeriğin tamamen bağımsız olarak oyunculara ait olduğu, kendi para birimiyle tamamlanmış kriptoya dayalı bir metaverse olan Decentraland'da arazide 2,5 milyon ABD Doları'nın üzerinde harcama yaptığını bildirdi. Başka bir firma, Atari'nin The Sandbox metaverse'inde bir arsa satın almak için 4.3 milyon dolar harcadığını açıkladı.

Mevcut zamanın ruhunda metaverse'ler , çoğu durumda ortalama video oyununuzdan çok daha kötü görünen bu niş sanal dünyalara atıfta bulunur. Ünlülerin görünüşleri ve gösterileri , Fortnite konserleri gibi oldukça yaygın hale geliyor ve Snoop Dogg ve Paris Hilton gibi bazılarının bu dünyalarda mülkleri bile var. Snoop'un planladığı malikanenin yanındaki evin 4,3 milyon dolara alıcı bulması, ünlülerin doğal olarak gemiye alınması fiyatların artmasına yardımcı oluyor.

2022/01/03/metaverse1-1.jpg

Metaverse arsa fiyatları dünyadaki konumlarla aynı konjuktürde ilerliyor

Ünlülerin yakınlığının yanı sıra diğer faktörler de fiyatı etkileyebilir. İnsanların doğal olarak yükleme veya diğer faktörlerden dolayı toplandığı alanlar da istenilen araziyi oluşturuyor. Var olmak için güzel bir yere sahip olmakla ilgisi yok gibi görünüyor ve daha çok reklam verenler için görünürlük ve maruz kalma üzerine kurulu. Bu, MMO oynayan ve diğer oyuncularla tamamen aynı primo konumda bir eve sahip olan herkes için garip çünkü dijital kıtlık gerçek değil. Görünüşe göre bir metaverse'nin çoğu yinelemesi, diğer sosyal medya biçimlerinin çoğu gibi tuhaf vahşi batı reklamlarıyla dolu olacak şekilde şekilleniyor.

Tabii ki, size bir şey satmaya çalışmayan hiç kimse, bunların gerçekten iyi yatırımlar olabileceğini önermez. Bir hamsterın çoğu insandan daha iyi yatırım yaptığı düşünülürse, genel olarak kripto zaten riskli ve hızlı değişen bir pazar olabilir.

Snoop taşınırsa ne olur?

“Kaybetmeyi umursamadığım parayı bu işe yatırmazdım. Arizona Eyalet Üniversitesi'nde emlak teorisi ve pratiği profesörü ve direktörü Mark Stapp, CNBC'ye verdiği demeçte, "Kesinlikle yapmazdım" dedi. Gerçeğe bağlı olmayan bir şey satın alıyorsunuz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.