Kışlık lastik takma zamanı ne zaman?

Kışlık lastik takma zamanı ne zaman?

Kış lastikleri kaç derecede kullanılır? Kış lastiği takma zamanı ne zaman? 215 40 r18 kışlık lastik fiyatları, 13 jant kışlık lastik fiyatları, 175 70 r13 kışlık lastik fiyatları, Hankook listik fiyatlarının ayrıntıları haberimizde.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılın son ayında başlayan kış lastiği takma zorunluluğu ne zaman sona erecek? Araba sahipleri merak ediyor, kış lastiği uygulaması nedir? Ne zaman başlar ve ne zaman sona erer? Kış lastiği uygulaması hangi araçlar için geçerlidir? 25 milyon aracın trafikte seyrettiği ülkemizde lastik fiyatları haberimizde. Şimdi detaylar

Kış lastiği takma zamanı ne zaman?

Her yıl aralık ayı gelince kış lastiği uygulaması devreye girer. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği takmakla sorumludur. Uygulama "hususi araçlar" için değil, "ticari" araçlar için geçerlidir. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunluluğu bulunmuyor. Ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat etmek isteyen şoförler için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor.

Kış lastikleri kaç derecede kullanılır?

Kış lastiği her ne kadar aralık –nisan ayları arasında takılsa da hava sıcaklığı 7°C'nin altına düştüğü her yerde ve zeminde takılması hayati önem taşır. Standart lastikte kullanılan karışımlar hava sıcaklığı 7°C'nin altına düştüğünde sertleşir ve yola tutunma özelliklerini kaybeder. Bu yüzden kış lastiklerini sadece kar yağdığında değil, hava sıcaklığı 7°C'nin altına düştüğü yer ve zamanlarda kullanmak gerekir.

kis-lastigi-1400x875.jpg

215 40 r18 kışlık lastik fiyatları

750 tl’den başlayan 215 40 r18 kışlık lastik fiyatları 850, 857 ve 889 lira olmak üzere 3 seçenekten oluşan fiyatlara sahip.

13 jant kışlık lastik fiyatları

Sahibinden.com, cimri.com ve gittigidiyor.com gibisiteler hem geniş taksit imkânıhem de karşılaştırmalı fiyat aralığı sunuyor. Hal böyle olunca en uygun markalardan biri olan Petlasfirmasında 374 liraya bulabileceğiniz 13 jant kışlık lastikler, bir başka lastik firması Goodyear’da 690 liraya alıcısını bekliyor.

175 70 r13 kışlık lastik fiyatları

584 liradan başlayan 175 70 r13 kışlık lastik fiyatları lastiğin kalitesi ve markasına göre 1250 tl’yekadar sıralanıyor.

Hankook Lastik

Güney Kore merkezli bir otomobil lastiği üreticisi olan Hankook Lastik, 1941 yılında kuruldu. Merkezi Güney Kore'nın başkenti Seul'de yer alan Hankook, dünyanın yedinci büyük lastik üreticisidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.