İzlenebilecek En İyi Yabancı Diziler

İzlenebilecek En İyi Yabancı Diziler

Kültleşmiş yabancı dizileri daha önce hiç izlemediysen ya da “Acaba hangi diziye tekrar başlasam?” diye düşünüyorsan doğru yere geldin! Bu içerikte Internet Movie Database (IMDB) puanlarına göre en iyi 25 diziyi senin için sıralıyoruz.

“Nerede yeni dizi, orada ben!” diyenlerdensen izlenecek tüm hikayeleri tükettiğini düşünüyor olabilirsin. Üstelik son yıllardaki yapımların birbirine benzeyen bazı yönlerinden dolayı artık farklı maceralar araman da çok doğal. Peki, hiç geçmiş senelerin dizilerine veya en yeni ve özgün yapımlara bakmayı düşündün mü? Yılının ötesine geçen çekimler, hala rakibi bulunmayan akıl dolu senaryolar, mest eden oyunculuklar… Hepsi tüm zamanların en iyi dizilerinde bir araya geliyor.

1) Breaking Bad

Breaking Bad

2008 yapımı Breaking Bad, 9,5 puanla IMDB’nin en iyi diziler listesinin ilk sırasında yer alıyor. Netflix’te hala en çok izlenen yabancı diziler arasında bulunan Breaking Bad, lisede kimya öğretmeni olan Walter White’ın üçüncü evre akciğer kanseri olduğunu öğrenmesiyle başlıyor. Pek de mutlu bir hayat yaşamayan Walter White, eski öğrencisi Jesse Pinkman ile yasa dışı bir işe giriyor ve işler kızışıyor. Beş sezon süren bu dizide gerilim ve heyecan bir olsun eksilmiyor!

2) Band of Brothers

Band of Brothers

Savaşın getirilerini en iyi yansıtan dizilerden biri olan Band of Brothers, 9,4’lük puanıyla IMDB en iyi diziler listesinin ikinci sırasına yer alıyor. Karakterlerin İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaşadıklarını anlatan bu dizi, savaş kavramına yepyeni bir bakış açısı getiriyor. Üstelik Band of Brothers’ın yapımcısı da Tom Hanks! Yani başarısı tesadüf değil!

3) Chernobyl

Chernobyl

2019 yılında yayınlanmaya başlayan Chernobyl, adından da anlaşılabileceği gibi Çernobil faciasını anlatıyor. Yalnızca beş bölümden oluşan bu mini dizi, yayınlandığı dönemde dünyada yarattığı güçlü etkiyi hala sürdürüyor. Chernobyl 9,4’lük IMBD puanıyla en iyi diziler listesindeki yerini hala koruyor.

3) The Wire

The Wire

2002 ve 2008 yılları arasında yayınlanan The Wire, 9,3 IMDB puanıyla en iyi diziler listesinin dördüncü sırasında. Baltimore şehrinde geçen bu dizi, izleyenleri her sokakta farklı bir maceraya sürüklüyor. Toplamda beş sezon süren The Wire, her sezonunda başka bir konu ekseninde ilerliyor. Sen de iyi ve kötü kavramlarının karşı karşıya geldiği dizileri seviyorsan The Wire tam senlik!

4) Avatar: The Last Airbender

Avatar Last Airbender

Animasyon keyfini mistik dünyalara dalarak çıkarmak ister misin? Öyleyse Avatar: The Last Airbender’a hemen başlamalısın! Avatar Aang ve arkadaşlarının dünyayı kurtarmak için çıktıkları bu macera, unutulmazlar arasındaki yerini koruyor. Öyle ki dizi, 9,3 IMBD puanıyla en iyiler arasında bulunuyor. Avatar Aang’ın macerasını izlemek için hemen Netflix’e koş!

5) Game of Thrones

Game of Thrones

“Winter is coming!” Evet, bir zamanlar herkesin dilinde dolanan bu cümle efsanevi dizi Game of Thrones ile dünyaya yayılmıştı. Belki de benzeri gelmeyecek kadar iyi olan senaryosu ve görsel efektleriyle Game of Thrones, 9,2 IMDB puanıyla en iyi yabancı diziler listesinde altıncı sırada yer alıyor. Game of Thrones, Westeros diyarındaki hanedanların taht mücadelesini anlatıyor. Hem de fantastik unsurlarla bezeli benzersiz bir kurguyla!

6) The Sopranos

The Sopranos

The Sopranos’u daha önce izlememiş olsan bile Tony Soprano’nun adını bir yerlerden işitmiş olmalısın. Bir mafya ailesi patronu olan Tony Soprano, hayatında bir denge kurmaya çalışıyor. Dizide Tony Soprano’nun aile, adalet, suç, meslek, şiddet ve dostluk kavramları arasında denge kurmaya çalışması anlatılıyor. 9,2 IMDB puanına sahip olan bu dizi, Soprano ailesinin kendine özgü yaşamını sürükleyici bir senaryoyla ekranlara taşıyor.

7) Attack on TitanAttack on Titan

2013 ve 2023 yılları arasında yayınlanan Attack on Titan, 9,1 IMDB puanıyla öne çıkıyor. 845 yılında geçen dizide, insanları yok etmek üzere devler ortaya çıkıyor. Devlerden korunmak için insanlar üç bölümlü bir duvar örüyor. Tabii iş bununla bitmiyor. Heyecan, çatışma, duygusallık… Ne ararsan Attack on Titan’da diyebiliriz!

8) Rick and Morty

Rick and Morty

Bugüne kadar Rick and Morty izlemediysen çok şey kaybettiğini söyleyebiliriz. Ama neyse ki o kara günler geride kaldı! 9,1 IMDB puanına sahip olan bu diziyi Netflix’ten izleyebilirsin. Alkolik bilim adamı Rick ve torunu Morty’nin maceraları seni hem güldürecek hem de düşündürecek! Onlar sonsuz evrenleri keşfederken sen de hiç bilmediğin serüvenlere dalacaksın.

9) The Twilight Zone

The Twilight Zone

1959 ve 1969 yılları arasında yayınlanan The Twilight Zone, 9,1 IMDB puanıyla keşfedilmeyi hak eden diziler arasında. Her bölümü birbirinden bağımsız olan bu dizi, daha çok bilim kurgu ekseninde ilerliyor. Zaman zaman görülen doğaüstü olaylar ise büyük bir fantazi ve gizem yaratıyor. İnsanoğlunun bildiklerinden ötesine odaklanan bu dizi, hayal gücünün sonsuz olasılıklarıyla unutulmaz bir deneyim vadediyor.

10) Sherlock

Sherlock

Bu zamana kadar Sherlock’un adını duymamış olman neredeyse imkansız! Aynı adı taşıyan romandan uyarlanan bu dizi, Sherlock Holmes adında bir dedektifin hikayesini konu alıyor. Tesadüf eseri tanıştığı arkadaşı Dr. John Watson ile birlikte iş yapmaya başlayan Sherlock Holmes, izleyicilerine birbirinden heyecanlı hikayeler sunuyor. Seri, 9,1 IMDB puanıyla diziseverlerin en popüler dizi önerileri arasında yer alıyor.

11) Bleach: Thousand-Year Blood War

Bleach

2022 yılında yayınlanan Bleach: Thousand-Year Blood War, 9,1 IMDB puanıyla bir sene içinde en iyi yabancı diziler arasına hızlı giriş yaptı. Hayaletleri görebilen 15 yaşındaki Ichigo Kurosaki’nin maceralarını anlatan bu dizi, oldukça heyecanlı bir şekilde başlıyor. Ölüm meleği olan Rukia Kuchiki, güçlerini Kurosaki’ye devrediyor. Bu heyecan dolu serüveni Disney Plus’tan izleyebilirsin!

12) Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fullmetal Alchemist

2009-2010 yıllarında yayınlanan ve 9,1 bir IMDB puanına sahip olan Fullmetal Alchemist: Brotherhood, gelmiş geçmiş en popüler animeler arasında yer alıyor. Dizide en önemli kavram “simya” olarak geçiyor. Simya yoluyla annelerini hayata döndürmek isteyen Edward ve Alphonse Elric kardeşler, yanlışlıkla kendi bedenlerini ortadan kaldırıyor. Bedenlerini geriye getirmek için ise felsefe taşını bulmaları gerek. Sence başarılı olabilecekler mi?

13) Better Call Saul

Better Call Saul

Listemizin ilk sırasında yer alan Breaking Bad dizisinde Walter White’ın illegal işlere bulaştığından bahsetmiştik. “Peki, şimdi bu ne alaka?” dediğini duyar gibiyiz. Hemen açıklığa kavuşturalım! Bu işte Walter White’a ortak olanlardan biri, Better Call Saul dizisinin başkarakteri avukat Jimmy McGill! Breaking Bad dizisiyle ortak pek çok karaktere sahip olan bu dizi, esasında Breaking Bad’in devamı niteliğinde. IMDB puanı ise 9! Breaking Bad’den sonra ne izleyeceğin belli oldu, yaşasın!

14) The Office

The Office

The Office’i izlememiş olsan bile yukarıdaki fotoğrafta gördüğün yüzleri eğlenceli caps’lerden ya da sticker’lardan tanıyor olabilirsin. “Sadece bir dizi değil, neredeyse bir kültür!” diyebileceğimiz The Office, alışılmadık “tuhaf” mizahıyla seni kahkahalara boğacak dizilerden biri. Kağıt şirketinde şube müdürü olan Michael Scott ve çalışanlarının günlük yaşamını konu alan bu dizinin IMDB puanı 9. The Office’i Amazon Prime’dan izleyebilirsin!

Arcane

Arcane

Oyun tutkunuysan, hele de League of Legends (LOL) oynuyorsan Arcane’i duymamış olman neredeyse imkansız. Riot Games tarafından geliştirilen bu animasyon dizisi, Piltover ve Zaun isimli şehirlerde geçiyor. En çok sevilen iki League of Legends şampiyonunun hikayesini anlatan dizi, düşünülmüş ince detaylarıyla LOL tutkunlarını büyülüyor. Düşün, oyunun en uçarı şampiyonlarından olan Jinx’in kahkülleri bile adının simetrisine göre oluşturulmuş. IMDB puanı 9 olan bu efsane dizi en iyi Netflix dizileri arasında. İzlemek için geç kalma!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.