Uçağı Vurulan Prigojin Öldü Mü? Wagner'e Bağlı Telegram Kanalı: Yevgeniy Prigojin Vefat Etti

Uçağı Vurulan Prigojin Öldü Mü? Wagner'e Bağlı Telegram Kanalı: Yevgeniy Prigojin Vefat Etti

Tver Bölgesinde Meydana Gelen Özel Jet Kazası Sonucu 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Wagner örgütünün kurucusu Yevgeniy Prigojin'e dair haberler üzücü bir trajediye işaret ediyor. Prigojin'in olduğu yolcu listesinde bulunan uçak, Tver bölgesinde düştü. Acil Durumlar Bakanlığı, uçaktaki 10 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Wagner'e bağlı bir Telegram kanalı da Prigojin'in vefat haberini duyurdu.

Tver Bölgesinde Meydana Gelen Özel Jet Kazası Sonucu 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, Moskova'dan St. Petersburg'a gitmekte olan özel bir uçak, Tver bölgesinde düştü. 3 kişilik mürettebat dahil 10 kişi uçak kazasında hayatını kaybetti.

prigojin-enkaz-xf7k.jpg

Uçak Kazasının Yolcu Listesinde Wagner'in Kurucusu Prigojin de Bulunuyordu

Rusya'nın devlet haber ajansı TASS'ın duyurusuna göre, düşen uçak Wagner örgütünün kurucusu Yevgeniy Prigojin'e aitti ve yolcu listesinde Prigojin'in adı da yer alıyordu. Ancak Prigojin'in uçakta olup olmadığı henüz kesinleştirilemedi. Federal Hava Taşımacılık Kurumu Rosaviatsiya, Prigojin'in isminin yolcu listesinde olduğunu doğruladı.

Uçağın Düştüğü Alanın İncelemeleri Devam Ediyor

Rusya Devlet Haber Ajansı TASS'ın haberine göre, kazanın meydana geldiği alanda araştırmalar sürüyor ve şu ana kadar 8 ceset bulundu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 3 mürettebat üyesi dahil olmak üzere toplamda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Wagner'den İddialı Açıklama: Uçak Vuruldu, Prigojin İkinci Bir Uçakla İndi

Wagner örgütü tarafından yapılan açıklamada, Prigojin'in Moskova'ya ikinci bir uçakla indiği belirtildi. Şirket, Prigojin'in ilk düşen uçakta bulunmadığını ve uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu iddia etti. Bazı Wagner'e yakın Telegram kanalları da uçağın savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü öne sürdü.

"Gri Bölge" Telegram Kanalı Aracılığıyla Prigojin'in Vefat Haberi Duyuruldu

Daha sonra Wagner'e yakınlığıyla bilinen "Gri Bölge" isimli Telegram kanalı, Prigojin'in vefat haberini duyurdu.

Uçağın Düşme Anını Gösteren Görüntüler Yayınlandı

Rusya Bugün (Russia Today), Prigojin'in uçağının düşme anını gösteren bir videoyu paylaştı. Videoda uçağın dumanlar çıkararak düştüğü görülebiliyor.

Biden'ın Açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden uçak kazası hakkında bilgilendirildi. Biden, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama şaşırmadım. Rusya'da Putin'in arkasında olmadığı olaylar pek yoktur" ifadelerini kullandı.

Wagner Örgütü'nün Geçmişi ve Son Olaylar

Prigojin liderliğindeki Wagner örgütü, Ukrayna'da Rus ordusuyla birlikte savaştıktan sonra Rusya hükümetine karşı bir isyan başlatmıştı. Bu isyan sonrasında yaşanan gelişmeler ve Prigojin'in Belarus'a gitmesi, olayın daha geniş bir bağlama işaret ediyor.

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun Arabuluculuğunda Anlaşma Sağlanmıştı

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğunda anlaşma sağlanmış ve Wagner güçleri ilerleyişini durdurmuştu.

Prigojin'in Son Görüntüleri

Yevgeniy Prigojin, son olarak Afrika'da olduğunu ima eden bir video paylaşmıştı. Bu paylaşım, onun son dönemdeki faaliyetlerini yansıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.