Türkiye'yi hüzne boğan Enes Kara olayı nedir?

Türkiye'yi hüzne boğan Enes Kara olayı nedir?

Enes Kara neden intihar eti? Tıp Eğitimi alan Enes Kara cemaat evinde intihar etti. İşte ayrıntılar.

Enes Kara’nın intiharı bütün Türkiye’yi çok üzdü. Gençlerin bulundukları psikolojik durumlara bir örnek olan Enes, bu yaşlarda çocuğu olan ailelerin neler yapması gerektiğin, çocuklara nasıl davranılması gerektiğini de anlatıyor.

Gelecek ortak bir karar ile alınmalı!

Evet, özellikle pandemiden önce imrenilerek bakılan bir meslekti doktorluk. Günümüzde o kadar popüler değil. Birkaç senede çok şey değişti aslında ama hala çocuklarının doktor olmasını isteyen çok aile var.

Bu eğitim süresinde yaşanılanlar doktor adaylarını psikolojik olarak yıkıyor. Özellikle gelecekte doktor olduklarında 16 saat gibi nöbetleri bu gençler henüz Tıp 1. Sınıfta üstlerinden duyuyorlar. Bu tür olumsuzluklar sürekli konuşulunca haliyle etkilenen çok oluyor. Ayrıca Tıp öğrencilerinin birçoğunun bitirir bitirmez yurt dışına gitmek istemeleri de ülkemiz açısından çok acı gerçekler. Doktorların yaşamları, sıkıntıları teknolojik dünyada herkese ulaştığı gibi doktor adaylarına da ulaşıyor.

Tıp kazanmak için zorlu bir eğitim süreci geçiren gençler tatile hasret Tıp eğitimine başlıyorlar ve uzun yıllar sürecek stresli hayatlarının ilk adımını atıyorlar. Okul bittiğinde refah bir hayat sunamayan sistem de gençleri eğitim sürecinde zorluyor. Bu kadar zorluğa, bu kadar strese katlanmak istemiyorlar. Keşke çocuklar eğitim almak istedikleri bölümü seçebilseler. Doğal ve doğru olan bu. Tıp Fakültesini seçen çocuklar arasında bir araştırma yapılmalı, aile zoruyla mı yoksa kendileri mi seçtiler diye. Gerçekten bu araştırmanın sonuçları önemli.

Aileler çocuklarının tıp eğitimine karar verebilirler ama ilk yıllarda mutlaka onları takip etmeleri gerekiyor. Durumları nedir, eğitimleri nasıl gidiyor, bunlar iyice bilinmeli. Bütün öğrenciler için bu geçerli olsa da Tıp için bu durum daha önemli.

lum2.jpeg

Tıp eğitimi ve doktorluğun sıkıntıları ile başlayan sıkıntılar yurtta had safhaya ulaşıyor

Enes Kara, ailesinin onun için güzel şeyler yapmaya çalıştığının farkında. Onları yıkıp geçememiş. Sosyal medyada keşke ailesini karşısına alsaydı da şimdi yaşasaydı yorumları çok. Üniversitede tıp okuyan bir genç olarak istemediği bu yerde ne olursa olsun kalmamalıydı diyenler çoğunlukta.

Ailesiz ne yapabilirim diye sorguluyor, cevap bulamıyor. 3 yıldır Müslüman olmasa da cemaat yurdunda kalıyor. Namaz kılıyor, kitap okuyor. Niye kılıyor, niye istemediklerini okuyor? Ailenin onu zorlaması ne kadar kötüyse onun da aksiyon almaması kötü. Okul zor geliyor, özgüveni yok ve en kolayı seçiyor!

Bu durumdaki çocuklar ne yapmalı?

18 yaşını geçen her birey reşit olduğu için bir yerde zorla alıkonamaz. Bu durumda olan çocuklar polise anlatmalı bir şikayette mutlaka bulunmalı.

Asıl problem kaldığı yerden ziyade TIP EĞİTİMİ’NİN ZORLUĞU VE GELECEK KAYGISI…

Videodan bu netçe belli oluyor aslında. Şu anda ana hedef cemaat yurdu olsa da bu çocuk eğitim almak istemediği bir sürece girmiş ve burada bunalmış. Kaldığı yer de bu süreci iyice depreştirmiş. Zorla namaz kıldırılması, kitap okutturulması Enes’i iyice mahvetmiş. Halbuki TIP kazanacak kadar zeki bir çocuğun yurtta bu baskılara maruz kalması da çok düşündürücü değil mi? Asıl problem Tıp Eğitimi ve gelecek kaygısı… Başka da bir şey değil… Bunu çözünce hiç kimse istemediği bir yerde kalmaz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.