İl İl Haftalık Korona vaka Sayıları Açıklandı! İşte En Çok Artan İller!

İl İl Haftalık Korona vaka Sayıları Açıklandı! İşte En Çok Artan İller!

İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı. İstanbul, Ankara, İzmir'de vaka sayıları nasıl? İşte illere göre korana hastaları...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2021'in son haftasındaki illere göre vaka sayıarını Twitter hesabından harita üzerinden açıkladı.

"25-31 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık İnsidans haritasında."

illere-gore-hairta-1-1.jpg

100 Bin kişide İstanbul zirvede!

Omicron varyantı ile birlikte Türkiye artık günlük 60 - 70 bin arasında pozitif vaka bildiriyor. İstanbul ise bu vakaların çoğuna ev sahipliği yapıyor. İstanbul 100 bin kişide 663 vaka ile Türkiye ortalamasının çok üstünde.

Ankara ise 100 binde 183 vaka bildirmiş, İzmir de hayli yüksek 100 binde 323 vaka var.

Edirne ve Kırklareli'de de yüksek rakamlar var. Muhtemelen bu vakalar Avrupa kaynaklı vakaları. Bulgaristan'dan alışveriş için gelenlere sıkı kontrol yapmak gerekmez mi?

Turizm bölgesi Antalya'da ise 100 bin kişide vaka sayısı 89 kişi. Bu da her ne kadar kış sezonu olsa da diğer illere kıyasla düşük bir rakam.

Pozitif test sonuçları bir önceki haftaya göre en fazla artış gösteren 10 il Eskişehir, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Aydın ,Kocaeli, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne, oldu.

Karadeniz bölgesi daha önceki artışlara nazaran fazla yükselmemiş. Ancak Güney Doğu'da bu korana virüsü diye de bir şey kalmamış görülüyor. Tabii bu bilgilerin doğruluğuna göre konuşuyoruz. Van'da 100 bin kişide 2 kişi Hakkari'de 100 bin kişide 3,5 vaka var. Bu bölgelerde testler yapılıyorsa sürü bağışıklığı sağlanmış görülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.