20lik Diş Çekimi Nasıl Yapılır? 20'lik diş belirtileri nelerdir?

20lik Diş Çekimi Nasıl Yapılır? 20'lik diş belirtileri nelerdir?

20lik diş belirtileri, 20lik diş ağrısı nasıl geçer, 20 lik diş çekimi, 20lik diş ne zaman çıkar, 20lik diş ile ilgili bütün bilinmeyenler burada...

20lik diş çekimi nasıl yapılır? 20lik diş ne zaman çıkar? İnsanların gençlik çağlarında yaşadığı bazı sorunlar vardır. Bu sorunlardan bir tanesi 20lik dişlerdir. Kendilerini ortaya çıkarana kadar bizlere çok zor günler yaşatan bu azı dişleri ağızın en arka tarafında bulunur. Oluşumları itibariyle kişiden kişiye farklılık gösterebilir veya hiç oluşmayabilirler. Çoğu insanın çene anatomisine aykırı olan bu 20’lik dişlerin vakit kaybedilmeden cerrahi müdahale ile çekilmesi gerekmektedir.

20lik dişlerin neden olduğu bu sorunları gelin hep birlikte öğrenelim;

20lik diş belirtileri nelerdir?

  • 20lik dişlerin yanındaki dişlere tehdit unsuru olması ve biçimsiz olarak çıkması
  • Dişlerin gömük olması ve kiste yol açması
  • Diş eti enfeksiyonları
  • Dişin çıkarken yarattığı şiddetli ağrılar
  • Çürükler

20lik-dis.jpg

20lik Diş Çekimi

20lik dişler ağzın en arka bölgesinde bulunduğu için yemek artıklarının bu bölgede birikmemesi içten bile değil. Bizlerin düzenli olarak diş fırçalamamamız burada daha çok besinin birikmesi ve daha çok tahribatın oluşması demek. 20 yaş dişlerini zamanla çürüten bu besin artıkları dolaylı yoldan diğer dişlerin de bozulmasına yol açıyor.

Bu durumda insanların 20lik dişlerini çektirmesine yol açıyor. Bizlerin bu durumla karşı karşıya gelmemizi önleyecek erken bir müdahaleye ve dişlerimizi düzenli olarak fırçalamamıza ihtiyaç vardır. Bunları hayata geçirmek de bizim elimizdedir.

Dişlerin Diziliminde Soruna Yol Açıyor

İnsanın ağzı hacmi gereği 28 adet dişin konumlanabileceği bir platformdur. Sonradan eklenen bu 20lik dişlerin ağıza fazla gelmesi sorunlara yol açar. Hastalar besinleri çiğnerken yanaklarını ısırabilirler ve bu durumda prekanseröz lezyonlara sebep olabilir.

20lik-1-makrokedi.jpg

20 lik diş çekimi nasıl yapılır?

Diş açısal olarak eğik bir biçimde geldiği için kemiği bir türlü aşamayabilir, süremeyebilir ve bu durum kist oluşumuna yol açar. Dişin gömülü olduğu duruma kemik retansiyonlu durumu denir. Bu durumlar dişin cerrahi bir müdahale ile alınmasına yol açar.

20lik diş ağrısı nasıl geçer?

Genel olarak halk arasında 20lik dişlerin çekimi çok zor bir olay gibi görünse de günümüz teknolojisi sayesinde böyle bir durum söz konusu değildir. Aksine operasyon gereken durumlar çok rahat geçer tabi dişin oluşumunda bir aksilik söz konusu olmadığında bu tip operasyonlara gerek bile kalmadan basit bir işlemle hastanın sorunu çözülür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.