Kadınlar için en iyi protein tozu hangisidir?

Kadınlar için en iyi protein tozu hangisidir?

Hedeflerinize ulaşmak için protein tozu kullanmanız gerekiyor mu? Protein tozu hakkında dikkat edilmesi gerekenler? Protein tozu nasıl kullanılır? Protein tozu alırken dikkat edilmesi gerekenler... Ayrıntılar haberimizde.

Protein tozu nasıl kullanılır?

Piyasada bu kadar çok seçenek varken en iyi protein tozunu seçmek zor. Hangi seçeneğin sizin için en iyisi olduğunu belirlerken vücudunuzu, hedeflerinizi ve beslenme gereksinimlerinizi düşünün. Hepsinin altında protein tozları aynı amaca hizmet etmeyi amaçlar. Bununla birlikte, katkı maddeleri ve şeker içeriği bazı seçimleri diğerlerinden daha iyi hale getirir.

Hedeflerinize ulaşmak için protein tozu kullanmanız gerekiyor mu?

Sonuç olarak, hayır! Protein tozları başarının anahtarı değildir. Protein tozları güvenli ve değerli kabul edilse de, onları kilo vermek veya kas yapmak için kullanmak zorunda değilsiniz. Protein ağırlıklı bir diyet yiyebilir ve aynı sonuçları elde edebilirsiniz, ancak bu herkes için değildir. Protein tozlarını denemeyi düşünüyorsanız, şunları göz önünde bulundurun:

Protein tozunun faydaları

  • Protein alımınızı arttırmanın kolay bir yolu. Bazen sadece yediğiniz yiyeceğe bağlı olmaktan daha kolaydır.
  • Yemek hazırlamaya gerek yok - sadece smoothie'nize alın, sallayın ve hatta bir şişe suya ekleyin.

protein-tozu-nasil-kullanilir-kac-olcek.jpg

Protein tozu hakkında dikkat edilmesi gerekenler

  • Protein tozları bir besin takviyesidir, gıdanın yerini almaz. Protein tozlarında bir ton protein var ama başka hiçbir şey yok. Balık gibi protein açısından zengin yiyecekleri yemekten alacağınız mikro besinleri alamazsınız.
  • İlaç kullanıyorsanız, protein tozunu yaşam tarzınıza entegre etmeden önce doktorunuza danışın.

Protein tozu alırken dikkat edilmesi gerekenler

Bu liste için protein tozlarını seçerken şu üç şeyi aklımızda tuttuk:

Minimum içerik

En iyi protein tozları, ilk bileşenleri olarak protein içerecektir. Tek olması daha da iyi. Minimum içerik, en yüksek miktarda protein ve en az karbonhidrat ve şeker alacağınız anlamına gelir. Kadınlar için protein tozları genellikle vitaminler veya probiyotikler gibi ekstra besinlere veya faydalı bileşenlere sahip olacaktır. O ekstra vitaminleri orada bulundurmaktan zarar gelmez; protein alımınız için kesinlikle gerekli değildir.

Satın almadan önce, seçtiğiniz tozun diyet ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olmak için içerik etiketini iyice gözden geçirmeniz önemlidir. Neyi başarmaya çalıştığınızı ve bileşenlerin nasıl yardımcı olacağını veya zarar vereceğini düşünün.

Düşük şeker içeriği

En lezzetli protein gücü içinde şeker olacak. Bu sizin için kötü olduğu anlamına gelmez; oradaki en iyi seçim olmayabilir. Amacınız kilo vermek için protein tozu kullanmaksa, seçeceğiniz tozun şeker içeriğine dikkat etmelisiniz. Ne yazık ki, en fazla lezzet seçeneğine sahip olanlar muhtemelen en büyük şeker ve yağ içeriğine sahip olanlardır.

protein-tozu.jpg

Herhangi bir sertifika

Ne yazık ki, FDA takviyeleri büyük ölçekte düzenlememektedir. Reklamı yapılan ürünün aldığınız ürün olduğundan emin olmak için üçüncü taraf şirketlerin test ettiği ürünleri incelemelisiniz. Bunu bir kalite kontrolü olarak düşünün.

Mümkün olduğunca sık Informed Choice veya NSF International sertifikalarını arayın. Bir sporcuysanız, NSF for Sport ve Informed Sport sertifikalarına sahip ürünler satın alın.

Bu makalede yer alan bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve sağlık veya tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Tıbbi bir durum veya sağlık hedefleri hakkında sahip olabileceğiniz herhangi bir soruyla ilgili olarak her zaman bir doktora veya başka bir kalifiye sağlık kuruluşuna danışın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.