Kas Gelişimi İçin Supplement Kullanmak Gerekiyor mu?

Kas Gelişimi İçin Supplement Kullanmak Gerekiyor mu?

Supplement Nedir? Supplement’in Faydaları ve zararları nelerdir? Supplement Nasıl Kullanılır? Kas gelişimi için bütün bilgiler ayrıntılarda.

Supplement vücutta yetersiz olan maddeleri dışardan almak için kullanılan gıda takviyesidir. Özellikle spor tutkunlarının yaşamında çok önemli yere sahiptir. Supplement kullanarak hızlıca kas geliştirmeyi ve atletik performansınızı artırabilirsiniz. Son zamanlarda ülkemizde supplement satışında büyük bir artış görülmekte ve bu yüzden rekabet ortamında oluşturulmuş şişirilmiş çokça yorum bulunmaktadır. Bu yanlış bilgilendirmeleri ortadan kaldırmak için size supplementler hakkında basit ve anlaşılır şekilde bilgiler derledik.

Supplement Nedir?

Tam kelime karşılığı ek gıda anlamına gelen supplement, takviye gıda maddesi olarak bilinir. Günlük aldığınız besinlerin yanında alabileceğiniz supplementler vitamin, yararlı mineraller ve aminoasitler içermektedir. Özellikle vücut geliştirmek isteyenler ve fitness gibi yoğun sporla uğraşanların almaları gereken protein, karbonhidrat miktarını günlük tüketilen yiyecekler karşılayamamaktadır. Bu eksiğin tamamlanmasını supplementler sağlamaktadır.

pills-gc55aca851-1920-1.jpg

Hem vücudu destekleyip hem de enerji verecek buna ek olarak da yetersiz besin alımında ortaya çıkacak problemleri engelleyecektir. Sporcular kas gelişimi için supplementin birçok çeşidini tercih etmektedir. Bunlar protein tozu, gainerlar ( karbonhidrat tozu), carnitine, BCCA, cretain, arginine, glutamin, Pre-workout,cla, aminositlerdir. Kapsül ya da toz olarak satışı yapılmaktadır.

Supplement’in Faydaları Nelerdir?

Her supplementin farklı işlevi söz konusudur. Suplementlerin ortak özelliği vücudun onarımı ve gelişimine yardımcı olmaktır. Zayıflama ve kilo alma amacıyla ya da kas gelişimi için kullanılabilir. Supplementlerin faydalarından biri de günlük yaptığınız spor sonucu yeterli gelmeyen besin için takviye sağlamaktır. Kas kaybının önüne geçer. Supprement, hergün belirli miktar vücuda protein sağlar. Normalde vücudun kendisini onarması hızlı değildir, belirli dozda kullanarak zamandan kazanım sağlamak da supplementin faydalarından biridir.

Supplement Nasıl Kullanılır?

Supplement kullanırken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle doğru miktarda kullanımına dikkat etmek gerekir. Günlük beslenme düzeyinizden daha güçlü olan supplementlerin yanlış kullanımı vücuda zarar verebilir. Bazı kişiler spordan önce ya da sonra kullanımını tercih ederken bazıları da aynı dozu 3-4 saatte bir kez kullanmayı tercih etmektedir.

male-gd9a153538-640.jpg

Supplement’in Zararları Nelerdir?

Yanlış şekilde ya da aşırı supplement kullanımı vücuda zarar verecektir. Eğer vücutta fazla vitamin varsa supplement kullanımında hassas olmak gerekir. Kalbinde rahatsızlık bulunan, kronik hastalıklara sahip olan kişiler dikkatli olacak şekilde gıda takviyesi kullanabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.