Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir? Kiraz Sapı Zayıflatır mı?

Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir? Kiraz Sapı Zayıflatır mı?

Kiraz Sapı Çayı Faydaları nelerdir? Kiraz Sapı Çayı Zayıflatır mı? Kiraz Sapı Çayı Nasıl Demlenir? Kiraz Sapı Çayı Zararları nelerdir. Bütün bu soruların cevaplarını sizler için hazırladık.

Yüksek oranda A, B1, ve C vitamini içeren yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi kirazın faydalarını saymakla bitmez. Peki, meyvesini yedikten sonra saplarını çöpe attığımız bu meyvenin aslında en çok vitamininin sapında olduğunu biliyor muydunuz? Geleneksel tıpta sıkça tercih edilen kiraz sapının çay olarak tüketilmesi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Sindirim sisteminden, kas ağrılarına kadar birçok hastalığa iyi gelen kiraz sapı ayrıca diyet yapanlar için de öneriliyor.

Kiraz Sapı Çayı Faydaları

Vücuttaki toksik maddeleri uzaklaştıran kiraz sapının içerisinde bol miktarda mineral ve vitamin barınmaktadır. Güçlü bir antioksidan etkisi göstermesinin yanı sıra dolaşım sistemine de olumlu etkileri bulunmaktadır. Ayrıca kiraz sapı çayının aşağıdaki faydaları vardır:

-Güçlü bir sakinleştirici özelliği vardır.

-Kiraz sapı çayının bir diğer faydası da kansızlığı önlemesi

-Kanı ve böbrekleri temizler.

-Kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.

-Karaciğer için çok faydalıdır.

-Kilo vermede etkilidir.

-Kabızlığa karşı mücadele eder.

-Romatizma ve artrite iyi gelir ve ağrıları dindirir.

-Kadınlarda regl problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

-cildi güzelleştirir.

cherries-g69c784280-1920.jpg

Kiraz Sapı Çayı Zayıflatır mı?

Kiraz sapı çayı fazla kilolarından şikâyetçi olan kişilerin en çok tercih ettiği çaylardan. Kiraz sapı çayı metabolizmayı çalıştırarak hızla yağ yakımına yardımcı olur. Son dönemlerin en popüler olan kiraz sapı çayı ile zayıflamada en önemli şey kiraz sapının taze olmasıdır. Vücudunuzda biriken yağlar için kiraz sapı çayı içmek, diyet ve egzersizle de desteklenirse zayıflama süreciniz hızlanacaktır.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Demlenir?

Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olan kiraz sapı idrar söktürücü olarak da kullanılabilir. Kiraz sapı çayı demlemek çok kolay. Öncelikle bir su bardağı kaynamış suya 20-25 adet kiraz sapını ekleyip, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Sonra altını kapatıp, süzüp ılıyınca tüketin. Günde bir bardak kiraz sapı çayı içmek yeterli olacaktır. Çayın etkisini görmek istiyorsanız 1 hafta boyunca düzenli kullanmanız gerekmektedir.

Kiraz Sapı Çayı Zararları

Kiraz sapı çayının Faydaları ne kadar çok olsa da bazı durumlarda zarar verici etkileri olabiliyor. Çok fazla yan etkisi bulunmasa da zararları şu şekildedir;

-Kan seyreltici etkisi olduğundan, kanam durumunda kanı durdurmak güç hale gelebilir.

-Ödem atarken vücut ani yorgunluk yaşayabilir.

Bunlar dışında herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.