Tylol Hot Nasıl Kullanılır? Tylol Hot Ne İşe Yarar?

Tylol Hot Nasıl Kullanılır? Tylol Hot Ne İşe Yarar?

Kış aylarıyla birlikte mevsime dayalı hastalıklar artmaya başladı. En çok kullandığımız Tylol Hot ne işe yarıyor? Tylol Hot günde kaç tane içilir? Tylol Hot ne zaman kullanılır? Nasıl kullanılır bütün bu sorulara cevaplar bu çalışmamızda...

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde hastalıklarda artmaya başladı özellikle ağrılı ve ateşli hastalıkların yoğun olarak insanları etkilediği kış günlerinde çeşitli ilaçlar öneriliyor işte bunlardan biri olan Tylol ve bu ilacın kullanımı araştırılıyor. Gelişigüzel ilaç kullanmak istemeyen insanlar merak ediyor Tylol bir ilaç mıdır? Tylol Hot nasıl kullanılır? Düzenli kullanıldığında Tylol Hot ne işe yarar? Tüm yönleriyle Tylol Hot ve kullanımı haberimizde. Şimdi detaylar…

Tylol Hot Nasıl Kullanılır? Düzenli kullanıldığında Tylol Hot Ne İşe Yarar?

Etkin maddesi parasetamol olan Tylol ağrı giderici bir ilaçtır. Hem süspansiyon (şurup) hem de tablet formu bulunan Tylol, hafif ve orta şiddetli ağrıların giderilmesinde kullanılır. Ateş düşürücü özelliği nedeniyle semptomatik tedavide kullanılan TYlol, hiçbir hastalığı tedavi etmez. Semptom giderici özelliğiyle hastanın rahatlamasını sağlar.

Tylol Hot Nedir?

Tylol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaçtır. Parasetamolden yapıldığı için kısa sürede etkilidir. Eczanelerde çocuklar ve yetişkinler için olmak üzere iki kullanımı mevcuttur. Tylol 6 Plus’ın iki ayrı süspansiyon (çözelti-şurup) formu ve tablet (500 mg) formu 6 yaş üzerine tavsiye edilmektedir. 100 ml’lik şişelerde kullanıma sunulan Pediyatrik Tylol şurubun her bir ölçeği (5 ml) 120 mg parasetamol içerir. 6 yaş ve altında kullanıma uygun olan Tylol pediyatrik şurup 2 aylık-6 yaş arası kullanılır.

tylol-hot-kac-kez.jpg

Parasetamolden yapıldığı için Tylol Hot’u dikkatli kullanmak gerekir. Çünkü uzun süreli kullanımı karaciğer hasarına neden olabilmektedir. Doktorların önerdiği doz ve şekilde kullanılmadığında baş dönmesi, uyku hali, uyuşma, mide bulantısı, kusma, sindirim bozukluğu, hazımsızlık ve karın ağrısı gibi yan etkileri görülmektedir.

Tylol doğru kullanımı nasıl olmalı? Tylol Hot günde kaç tane içilir?

Her ilacı olduğu gibi Tylol’ü doktorların önerdiği dozlarda ve şekilde kullanmak gerekir. Tablet formunu bir bardak su ile yutulmalı, kesinlikle çiğnenmemelidir. Çocuklar için kullanılan süspansiyon formunu ise iyice çalkalamalı ve kutunun içinde hazır halde bulunan kendi ölçü kaşığıyla kullanılmalıdır.

Sulandırma yapılmadan ölçü kaşığıyla yutulması gereken Tylol bir çözelti ilaç olması hasebiyle uyku hali ya da baş dönmesine neden olabilir. Bu nedenle Tylol kullanan kişiler, belli bir müddet araç veya makine kullanmamalı, dikkat gerektiren işlerden kaçınması önerilmektedir. Doktorların her zaman yaptığı uyarıyı biz de tekrarlayalım. Bir dozu almayı unutursanız hatırlayınca alın. Dengelemek için çift doz almayın. Lütfen doktor tavsiyesine göre ve reçetesine göre kullanınız.

Sağlıklı günler dileriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum