Sabah egzersizlerinin faydaları nelerdir?

Sabah egzersizlerinin faydaları nelerdir?

Birden fazla araştırma çalışmasına göre, sabah egzersizlerinin gerçekten bir avantajı var ve bazı gece kuşlarını sabahları formlarını korumaları için bile etkileyebilecek bir fayda listesi sunuyor.

Birden fazla araştırma çalışmasına göre, sabah egzersizlerinin gerçekten bir avantajı var ve bazı gece kuşlarını sabahları formlarını korumaları için bile etkileyebilecek bir fayda listesi sunuyor.

Bir fitness rutini oluşturmanıza yardımcı olabilir: Sabah egzersiz yapan insanlar genellikle daha tutarlıdır, çünkü sabah egzersizleri bahanelere daha az yer bırakır . Sabah ilk iş olarak antrenman yapıyorsanız, akşamları atlayamazsınız çünkü görevler birikmiştir.

Uyku döngünüzü iyileştirebilir: İlk başta erken uyanmak zor olabilir, ancak araştırmalar, sabah egzersizi alışkanlığınızın sirkadiyen ritminizi değiştirebileceğini ve böylece vücudunuzun sabahları doğal olarak daha uyanık ve akşamları daha yorgun olmasını sağlayarak uykuya dalmanızı öneriyor. daha erken ve sabahları tekrar egzersiz yapabilir. Bazı araştırmalara göre sabah egzersizi, derin uykuyu akşam egzersizinden daha fazla artırıyor gibi görünüyor . Ayrıca uyku, kas büyümesini kolaylaştırmaya yardımcı olur, böylece sirkadiyen ritminiz ve uyku döngünüz düzelirse daha fazla güç kazanımı görebilirsiniz.

Daha fazla yağ yakabilir: Aç karnına egzersiz yapmanın - "aç durumdayken" - yemekten sonra ("tok haldeyken") egzersiz yapmaktan daha fazla yağ yaktığı kanıtlanmıştır . Bunun nedeni, vücudunuzun, az önce yediğiniz yiyecekleri yakıt olarak kullanmak yerine, egzersiz yapmak için zaten var olan yağ depolarını kullanması gerektiğidir. Diğer araştırmalar ayrıca, sabahları egzersiz yaptığınızda " yanık sonrası yanmanın " daha uzun sürdüğünü ve bu da zamanla kilo vermenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Sizi daha üretken hale getirebilir: Araştırmalar, sabahları egzersiz yapmanın enerji seviyeleri, uyanıklık, odaklanma ve karar verme üzerinde faydalı bir etkiye sahip olduğunu ve bu da daha üretken bir iş gününe dönüşebileceğini buldu .

yoga-g443583979-1280.jpg

Gün boyunca ruh halinizi iyileştirebilir: Sabah egzersizleri, her güne yüksek bir notla başlamak için harika bir yoldur - vücudunuzun egzersize tepki olarak ürettiği endorfinler veya "mutlu kimyasallar" , bir saatlik antrenmanınızdan çok sonra ruh halinizi yüksek tutabilir . Bir antrenmanı tamamladıktan sonra elde ettiğiniz başarı hissi de sizi iyimser bir güne hazırlayabilir.

Sabah egzersizlerinin dezavantajları

Sabah egzersizi alışkanlığı sağlıklı bir yaşam tarzının güçlü bir parçası olsa da, sabah erken saatlerde yapılan egzersizlerin de dezavantajları vardır. Sabah ilk iş olarak egzersiz yaptığınızda, birkaç şey antrenmanınızı biraz hantallaştırabilir.

Düşük yakıtla çalışıyor olabilirsiniz: Bir önceki akşam yeterince yemediyseniz, kendinizi antrenmanın ortasında ciddi bir açlıkla mücadele ederken bulabilirsiniz. Çoğu gün aç uyanırsanız, yatmadan önce daha büyük bir akşam yemeği yemeyi veya küçük, protein açısından yoğun bir atıştırmalık yemeyi deneyin. Açlıktan ve açlığa bağlı yorgunluktan kaçınmaya yardımcı olmak için sabah egzersizinizden önce muz gibi küçük, karbonhidrat ağırlıklı bir atıştırmalık da yiyebilirsiniz.

Derin uyku kesintiye uğratabilecek: senin bağlı uyku döngüsü, bir sabah erken alarmı derin uyku delinme olabilir. Bu, uyku ataletine ( uyandıktan sonra bir süre sersemlik hissi ) ve sık sık oluyorsa kronik yorgunluğa neden olabilir.

kettlebell-ge06ff8137-1280.jpg

Fiziksel performans zirvede değil: Çoğu insan yataktan çevik ve enerjik hissederek kalkmaz. Eklemlerinizde sertlik ve geçici olarak esneklik kaybı yaşayabilirsiniz. Isındıkça gevşemelisiniz, ancak araştırmalar , en yüksek güç de dahil olmak üzere belirli güç belirteçlerinin akşamları daha yüksek olduğunu gösteriyor.

O ısınmak için uzun sürer: bahsetmişken ısınma, sabah egzersiz sırasında güçlü ya da güçlü olarak hissediyorum olmayabilir kilit sebebi var: Çekirdek vücut sıcaklığı düşüktür . Bu, sabah egzersizleri için ısınmayı çok önemli hale getirir - yavaş yavaş gevşemek yerine bir antrenmana atlamak yaralanmaya neden olabilir. Bu her zaman doğrudur, ancak özellikle vücudunuz daha soğukken. Sabahları kalp atış hızınız da daha yavaştır (bu gerçek dinlenme kalp atış hızınızı bulmak için en iyi zamandır ), bu da daha uzun bir ısınmaya ihtiyaç duymanıza katkıda bulunur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.