Yaşlanmaya bağlı bulanık görüşün damla ile tedavi edildiğini biliyor muydunuz?

Yaşlanmaya bağlı bulanık görüşün damla ile tedavi edildiğini biliyor muydunuz?

Vuity adı verilen damlalar günlük kullanım için ve artık ABD'de reçeteyle satılıyor. Ülkemize de kısa sürede gelmesi bekleniyor. Etkileri, fiyatları ve daha fazlasını bu makaleden öğrenebileceksiniz. Yaşlanmaya bağlı bulanık görüşün damla ile tedavisi

Vuity adı verilen damlalar günlük kullanım için ve artık ABD'de reçeteyle satılıyor. Ülkemize de kısa sürede gelmesi bekleniyor. Etkileri, fiyatları ve daha fazlasını bu makaleden öğrenebileceksiniz.

Yaşlanmak ve okuma gözlüğüne ihtiyaç duymak çoğu zaman birlikte gelişen durumlar.

Ekim ayında ABD Gıda ve İlaç Dairesi, presbiyopiyi veya yaşa bağlı yakın görme bulanıklığını tedavi etmek için kullanılan bir göz damlası olan Vuity'yi onayladı. Aralık ayının başlarında, damlalar eczanelerde yaşa bağlı bulanık görüşe sahip kişiler için reçeteyle satışa sunuldu - bu damla tedavi eden türünün ilk ilacı.

Göz doktoru ve Amerikan Oftalmoloji Akademisi sözcüsü Dr. Christopher Starr, bir e-postada bunları hastalara reçete ettiğini ve kendisinin de kullandığını söyledi.

Yaşa bağlı bulanık görme nedir?

Presbiyopi veya yaşa bağlı bulanık görme ile bir kişi, gözleri yavaş yavaş odaklanma yeteneğini kaybettiği için nesneleri yakından görmede sorun yaşar. Mayo Clinic'e göre, genellikle 40'lı yaşların başında ve ortasında fark edilir hale gelir ve 65 yaşına kadar kötüleşmeye devam eder.

Yaşa bağlı bulanık görme, semptomlar benzer olsa da ileri görüşlülükten (hipermetropi) farklı bir durumdur.

11322750-121021-kgo-vuity-eye-drops-img.jpg

Göz damlası nasıl çalışır? Ne kadar etkililer?

Göz damlaları günde bir kez kullanım için onaylanmıştır (her göze bir damla). Uygulandıktan 15 dakika sonra etkisi başlar ve altı saate kadar sürebilirler.

Starr, göz damlasının bir kamera açıklığına benzer şekilde çalıştığını ve odak derinliğini artırmak için öğrencimizi daralttığını söyledi. "Ön planın ve arka planın her ikisinin de odakta olduğu bir fotoğrafa benzer" dedi.

Gözbebeği çapımız daraldığında, "uzak görüşümüzden ödün vermeden odak derinliğimizi arttırıyoruz" dedi.

Allergan'ın Vuity web sitesine göre, damladaki bunu yapabilen formül, gözü tedavi edenler de dahil olmak üzere diğer ilaçlarda kullanılan pilokarpin olarak adlandırılıyor. (Vuity, bir AbbVie şirketi olan Allergan tarafından yapılmıştır.)

Allergan'ın basın açıklamasına göre, onaylanmadan önce Vuity, presbiyopisi olan 40 ila 55 yaşları arasındaki 750 çalışma katılımcısının yarısında çalışıldı. Plasebo grubuyla karşılaştırıldığında, "katılımcıların istatistiksel olarak anlamlı bir kısmı" bir okuma çizelgesinde üç veya daha fazla ek satırı okuyabildi. En sık görülen yan etkiler baş ağrısı ve göz kızarıklığıydı (katılımcıların %5'inden fazlasında meydana geliyordu), ancak bildirilen ciddi bir yan etki yoktu.

women-drop-about.png

Yakın veya uzak görüşlüysem işe yararlar mı?

Uzağı görememe (miyopi), kişinin uzağı görmekte zorlandığı ancak yakını iyi görebildiği tamamen farklı bir göz rahatsızlığıdır. Göz damlasını çalıştıran mekanizma, miyop insanlar için çalışmaz.

Vuity'nin damlaları ileri görüşlülüğü tedavi etmek için yapılmadı veya onaylanmadı, ancak gelecekte olmaları mümkün.

Starr, "Düşüşün, yaşlarına ve hipermetrop miktarına bağlı olarak, bazı ileri görüşlü insanlarda hala etkili olabileceğine inanıyorum." Dedi. "Ancak genel olarak daha genç ve daha hafif presbiyopik hastalarda daha etkili olacaktır." Klinik araştırmanın, 40 ila 55 yaşları arasındaki presbiyopiden etkilenen genç hastaları kaydettiğini kaydetti.

Göz damlası okuma gözlüğünün yerini alacak mı?

Muhtemelen hayır, ama onları kullananların okuma gözlüğüne o kadar ihtiyacı olmayabilir.

Starr, "Damlalar içeride ve aktifken, birçok insanın okuma gözlüğüne ihtiyacı olmayacak" dedi. Ancak damlalar günde yalnızca bir kez kullanım için onaylandığından ve yaklaşık beş veya altı saat sonra yıprandığından, birçok insanın yeniden gözlüğe ihtiyacı olacağını söylüyor.

"Vuity düşüşleri, araç kutumuzdaki başka bir seçenek" dedi.

Göz damlasını nasıl deneyebilirim?

Vuity'nin göz damlaları sadece reçete ile veriliyor. Uygun olup olmadığınızı öğrenmek ve bir reçete almak için göz doktorunuzla konuşun.

Ne kadar tutuyorlar?

Bir AbbVie sözcüsü, birçok hasta için Vuity'nin 30 günlük bir tedarik için 79 dolara mal olacağını ve bunun okuma gözlüğü veya çoğu kontakt lensten önemli ölçüde daha pahalı olduğunu söyledi. Ancak, bu fiyatlandırma eczane veya sigorta kapsamına bağlı olarak değişebilir.

Bu makalede yer alan bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve sağlık veya tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Tıbbi bir durum veya sağlık hedefleri hakkında sahip olabileceğiniz herhangi bir soruyla ilgili olarak her zaman bir doktora veya başka bir kalifiye sağlık kuruluşuna danışın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.