Romanian Deadlift Nasıl Yapılır? Kas Geliştirmede Yeni Yöntemler!

Romanian Deadlift Nasıl Yapılır? Kas Geliştirmede Yeni Yöntemler!

Romanian Deadlift Nasıl Yapılır? Kas Geliştirmede Yeni Yöntemler! Romanian Deadlift Nedir? Romanian Deadlift Nedir, Nasıl Yapılır?

Eskiden daha çok sporun herhangi bir dalını meslek olarak seçenlerin ilgi duyduğu son yıllarda ise hem sağlıklı kalabilmek için hem de fit bir vücuda sahip olabilmek için yapılan çok çeşitli spor egzersizleri ve yöntemleri bulunuyor. Spor salonlarında, çeşitli aletler eşliğinde yapılanların dışında açık alanlarda yapılanlar ya da özel aletlerle yapılan spor dalları artık sağlık içinde özellikle fizik tedavi merkezlerince uygulanıyor.

Deadlift Nedir?

romanian-deadlift-3.jpg

Bir ağırlık kaldırma egzersizi olarak Deadlift vücudun neredeyse tüm bölgelerindeki kasları çalıştırır. Başlangıçta bir uzman aracılığı ve onu yönlendirmeleriyle yapılan egzersizlerde daha sonra özel çalışmalara yönelinebilinir. Son zamanlarda organizasyonları yapılan Deadlift bir spor haline gelmiştir.

Deadlift, bulunulan yerin zemininde duran bir ağırlığın bacaklar zemine 90 derece duracak şekilde kalça hizasına kadar kaldırılmasıdır. Deadlift'nin pek çok farklı yöntemi vardır. Bugün bizim anlatacağımız ise Romen Deadlift çeşididir. Bu çalışmalar, sırt bölgesi, kalça kasları ve diz eklemlerinin güçlenmesini sağladığı gibi ilerde yaşanabilecek muhtemel sakatlıklara karşı da vücudu güçlü tutar.

Romen Deadlift Nedir, Nasıl Yapılır?

romanian-deadlift-2.jpg

Bir Deadlift çeşidi olan Romen Deadlift egzersizi klasik Deadlift hareketi ile oldukça benzerlik gösterir. Romen Deadlift çeşidinde eller ağırlığın bulunduğu metal çubuğu kavrarken sırt az da olsa kambur bir hal alabilir. Omuzlar daha arkada kalır ve eller avuç içleri aşağı bakacak şekilde olmalıdır. İyice kavranan ağırlık yukarı çekildikten sonra da yere indirilirken de bar yani egzersiz yapılan ağırlık vücuda en yakın konumda olmalıdır. Bu arada kalçalar da hareket sırasında arkaya doğru itilmelidir. Yine hareket esnasında bacaklar mümkün olduğunca düz durmalıdır ya da çok az bükülmelidir. Tüm bunlar başlarda bir uzman yardımıyla ya da gözetiminde yapılmalıdır. Daha sonra kişi bu hareketleri tek başına yapabilir.

Tüm Deadlift çeşitlerinde olduğu gibi Romen Deadlift çeşidinde de önemli olan ağırlıkla vücudun tam uyumudur. Vücudu aşırı şekilde zorlamak istenmeyen sonuçlar doğurabileceği için kişinin kaldırabileceği ağırlık önem kazanmaktadır.

Deadlift Çeşitleri Nelerdir?

romanian-deadlift-1.jpg

Son zamanların gözde spor ve egzersiz çalışmaları olan Deadlift’in birçok çeşidi vardır. Temelde ağırlık çalışması olmakla birlikte bu çeşitlerde çalışılırken vücudun aldığı şekiller önem kazanır. Deadlift çeşitleri şu şekilde sıralanabilir.

· Klasik Deadlift

· Sumo Deadlift

· Romen Deadlift

· Deficit Deadlift

· Block Deadlift

· Dumbbell Deadlift

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.