Aşı Kartı Nasıl Alınır? Covid-19 Aşı Kartı Nedir?

Aşı Kartı Nasıl Alınır? Covid-19 Aşı Kartı Nedir?

Pandemi sürecinde kapanmanın ardından normalleşme sürecinin başlaması ile bir tedbir koşulu olan aşı kardı hayatımıza girmiş bulunmakta. Aşı kartı alma işlemleri okulların açılması ile gündemin başlıca konuları arasında yer almış durumda. İlköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kayıtları sırasında bazı kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilen aşı kartı, işe başvuru ve işe giriş sürecinde talep edilen en önemli belgelerde bir tanesi. Bu konu özelinde sizler için aşı kartı nedir? Aşı kartı nasıl çıkartılır? sorularına yönelik araştırmamızda edindiğimiz bilgileri sizler için derledik..

Aşı Kartı Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Aşı kartı, Sağlık Bakanlığı tarafından2 doz aşısını olmuş tüm vatandaşlar için aktif olarak Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden çıkarılabiliyor. Akıllı telefonlar aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'nın üzerinde bulunan kare kodu okuttuğunuz zaman e-nabız sistemine otomatik olarak yönlendiriliyor ve aşı kartınız otomatik olarak oluşturuluyor. Oluşturulan aşı kartı üzerinde, "Aşı kimliği 12345678910 TC Kimlik numaralı ve Z12345678 pasaport numaralı, 'x kişisine aittir. Bu kimlik 20.05.2021 tarihinde T.C Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur" ifadelerine yer veriliyor. Bu sistem üzerinden elde ettiğiniz aşı kartı yurt dışı seyahatlerinde kullanılabiliyor ve üzerinde Güvenli Turizm logosu yer alıyor.

HES Uygulaması Üzerinden Aşı Kartı Alma

HES uygulamasına girişinizin ardından, ilk olarak hesabım bölümünden pasaportunuzu tanımlamanız gerekiyor. Bir sonraki adımda ise "pasaportlarım" sekmesine tıklayarak sırasıyla; ekle butonuna basmanız sonrasında ise açılan bölüme pasaport numaranızı girmeniz gerekiyor. Sonrasında ana ekrana dönerek "kovid-19 aşı bilgilerim" kutucuğunu seçmeniz ve gelen ekrandan "aşı kartlarım" bölümüne tıklayın ardından ekranın en alt kısmında beliren "aşı kartı oluştur" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Bu işlemde aşı kartınızda pasaport bilgilerinizin yer almasını istiyorsanız ilgili kutucuğu işaretlemeniz, eğer pasaport bilgilerinizin yer almasını istemiyorsanız; kutucuğa işaret koymadan devam etmeniz gerekiyor ve aşı kartınız kimlik bilgilerinizle oluşturuluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.