Son Dakika: Doktorlara Yapılacak Zamda Geri Adım Atıldı! Zam neden iptal edildi?

Son Dakika: Doktorlara Yapılacak Zamda Geri Adım Atıldı! Zam neden iptal edildi?

Sağlıkçıların özlük haklarına yönelik olan bu düzenlemesinde beklenilmeyen bir son dakika olayı yaşandı. Belirtildiği gibi 6 maddesi olan bu çalışmanın Sanayi komisyonunda görüşüldükten sonra iptali büyük yankı oluşturdu.

Geçen hafta çokça gündem olan bu konu daha fazla konuşulacak gibi duruyor. Sağlık personellerine yönelik özlük haklara ilişkin bu çalışmayı içeren 6 madde kanun teklifinden çıkarıldı. Bu 6 madde sanayi komisyonunda görüşüldükten sonra bu karar alındı.

Sağlıkçıların özlük haklarına yönelik olan bu düzenlemesinde beklenilmeyen bir son dakika olayı yaşandı. Belirtildiği gibi 6 maddesi olan bu çalışmanın Sanayi komisyonunda görüşüldükten sonra iptali büyük yankı oluşturdu. evet, bu doktor maaşlarına zamları da içeren 6 madde geri çekildi.

doktor-1.jpg

Doktorlara zam konusu şimdi ne olacak?

Bu konuda net bir bilgi yok. Şu anki durumda Recep Tayyip Erdoğan'ın bildirdiği zamlar geri çekilmiş oluyor. Ama hükümet bu konuda birkaç alternatife de sahip. 23 Aralık'ta bütçe görüşmeleri sona eriyor. yeni bir önerge ile söz verilen bu zamlar yapılabilir. ayrıca 2023 yılına geçince de yeni bir yasa çıkarılarak sağlıkçılara yapılacak zamlar yürürlüğe girebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.