Mandalinanın  Keyfini Çıkarın. Küçük ama Güçlü Bir Meyve. Mandalinanın Faydaları Nelerdir?

Mandalinanın Keyfini Çıkarın. Küçük ama Güçlü Bir Meyve. Mandalinanın Faydaları Nelerdir?

Mandalinanın Faydaları neler? Nelere iyi gelir? Bu lezzetli meyve olmadan sonbahar ve kış hayal etmenin imkansız olduğunu kabul edeceksiniz.

Bu lezzetli meyve olmadan sonbahar ve kış hayal etmenin imkansız olduğunu kabul edeceksiniz. Bu tatlı küçük meyve suyu bombaları biz bir armağandır ve onlara hak ettikleri takdiri vermek üzereyiz. Mandalinalar diğer narenciye çeşitleriyle kolayca aşılanabilir ve çeşitli iklimlerde yetişebildiği için, birçok mandalina çeşidi vardı... 200 civarında!

Mandalinada C vitamini başta olmak üzere içinde A, B vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum, lif, fosfor ile tam bir sağlık deposu. C vitamini açısından zengin olduğu için, soğuk mevsimlerde bağışıklığımızı korur ve aynı zamanda sağlıklı fit bir görünümü korumamıza yardımcı olur..

Sağlığınız üzerinde çok olumlu etkileri vardır işte bunlar.

1. Sindirimi hızlandırın

mandalinin-faydalari-nelerdir-c-vitamini-6-3.jpg

Mandalina tüketirken meyveyi kabuğun iç kısmına saran beyaz “şeritler”i de unutmamalısınız. Çok fazla karbonhidrat ve yağ yerseniz , narenciye meyvesinin diyet lifi ile dolu kısmı uykulu sindirimi hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

2. Kalbi korurlar

mandalinin-faydalari-nelerdir-c-vitamini-6-4.jpg

Mandalina, kan basıncını düşüren, kalp ritmini dengeleyen ve kardiyovasküler sistem sağlığını koruyan iyi bir potasyum kaynağıdır.

3. Cildi gençleştirir

mandalinin-faydalari-nelerdir-c-vitamini-6-1.jpg

Antioksidanlar açısından zengin olan mandalina, mükemmel bir yüz bakımı aracıdır. Beta-karoteni parçalayarak, kadifemsi bir cilt için teşekkür edebileceğimiz A vitamini sentezler. C vitamini kolajen üretimini uyarır, bu nedenle kırışıklıkların azalmasına katkıda bulunur.

4. Kan kolesterol seviyelerini azaltın

mandalinin-faydalari-nelerdir-c-vitamini-6-2.jpg

Mandalinalarda bulunan antioksidanlar, kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi kolesterolü artırmaya yardımcı olur. Ayrıca mandalina, atardamarları kötü kolesterolden temizlemeye yardımcı olan ve normal kan basıncını koruyan lif içerir.

5. Bağışıklığı güçlendirin

mandalinin-faydalari-nelerdir-c-vitamini-6-5.jpg

Mandalina, C vitamini ile dolu olduğu için, bu vitaminin gerekli günlük alımının yüzde 80'ine kadarını sağlayabilir. Mandalinadaki C vitamini, soğuk algınlığının önlenmesinde çok önemlidir ve sağlıklı bir bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için hayati önem taşır .

6. Gözlere iyi gelir

mandalinin-faydalari-nelerdir-c-vitamini-6-7.jpg

Diğer antioksidanların yanı sıra karotenoid içeren yiyecekleri yiyerek göz sağlığını koruyoruz. Mandalina hem C vitamini hem de makula dejenerasyonunu önlemeye yardımcı olan karotenoid A vitamini içerir ve ayrıca basıncın safra taşlarına neden olabileceği gözün vitreusunu boşaltır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.