Anksiyete İlacı Atarax Nedir ve Atarax Ne İçin Kullanılır?

Anksiyete İlacı Atarax Nedir ve Atarax Ne İçin Kullanılır?

Ruhsal sorunlar, anksiyete, uyku düzensizliği ve kaygı bozuklukları için hangi ilaçlar kullanılır? Atarak ne için kullanılır? Atarax nedir ve Atarax nasıl kullanılır? Günde kaç adet içilebilir?

Atarax, insanda oluşan ruhsal sıkıntı, huzursuzluk hali ve kaygıyı gideren bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Erişkinlerde anksiyete yani kaygı bozukluklarının tedavisinde kullanılan ilaç buna ek olarak kaşıntı tedavisinde de tercih edilebiliyor. Atarax, sakinleştirici özelliğinden dolayı uyku düzensizliğinin giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Bu yazımızda atarax nedir, atarax ne için kullanılır, Atarax nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, atarax yeşil reçete ilaç mı sorularının yanıtlarına ulaşabilirsiniz.

Atarax Ne İçin Kullanılır?

Ruhsal hastalıkların ilacı olarak bilinen Atarax’ın, sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Özellikle ülkemizde son zamanlarda artan duygu durum bozukluklarının tedavisinde tercih edilmektedir.

Tablet, film ve şurup şeklinde satışı sağlanan Atarax doktor gözetiminde kullanılan bir ilaçtır. Özellikle depresyon, uyku problemleri yaşayan bireylere sakinleştirme amacıyla verilen bu atarax sinir sistemi üzerinde çok olumlu etkiler bırakmaktadır.

wsi-imageoptim-istock-471076447-1200x900.jpg

Kaygı, ruhsal sıkıntı, huzursuzluk şikâyetlerinden doktora görünenler için verilen bir ilaçtır. Kronik olarak depresyon olmasanız bile günün gerginliğini atmak için kullanılabilir. Bunun yanında cerrahi müdahale öncesinde de kullanılmaktadır.

Atarax Nasıl Kullanılır?

Atarax ilacını doktorunuz nasıl önerdiyse öyle kullanmayı tercih etmelisiniz. Kesinlikle doktorun önerdiğinden daha büyük ya da daha küçük miktarlarda ve daha uzun süre almamaya dikkat edin. İlacın reçetesinde talimatları mutlaka okuyun. Atarax ilacının dozlarını isteğinize göre dozlarını artırıp, azaltmayın. Şurup şeklinde kullanıyorsanız ilacı dozu mutlaka dikkatlice ölçülmelidir. Son olarak Atarax propektüsü mutlaka dikkatle okuyun.

Atarax Yan Etkileri Nelerdir?

Atarax kullanıldığında olası yan etkiler şu şekildedir; karın ağrısı, yüz, dil, dudak ve boğaz bölgesinde oluşan şişlik, halsizlik ve kendini yorgun hissetme. Ayrıca Atarax kullanan bireyde kalp atışı hızının artması, ciltte kaşıntı oluşması, kurdeşen, kabarıklık ve döküntü, sersemlik, ateş, kabız olma gibi belirtiler oluşmaktadır. Tabi ki bu etkiler her ilaçta olduğu gibi ilacın içeriğine duyarlı insanlarda görülmektedir.

Atarax Yeşil Reçete İlaç Mı?

Etken maddesi hidriksizin dihidroklorür olan Atarax, bağımlılık yüzdesi, düşük olan yeşil reçete bir ilaçtır. Yani uzman doktor onayı ile verilen bir ilaçtır. Bu durumlar dışında eczanelerde bu ilaca ulaşmak mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.