Mide küçültme ameliyatı fiyatı nedir?

Mide küçültme ameliyatı fiyatı nedir?

Mide Küçültme ameliyatı fiyatları nedir? Mide küçültme ameliyatı riskli midir? Mide Küçültme ameliyatı olan ünlüler kimlerdir? Bütün bu soruların cevapları haberimizin detaylarında...

Mide küçültme ameliyatları her geçen gün artıyor. Teknolojinin gelişmesinin yanı sıra obezitenin artmasıyla artık daha çok sayıda insan mide küçültme ameliyatı oluyor. Her geçen gün artan sayıda kilo sorunu olanlar araştırıyor, mide küçültme ameliyatı riskli midir? Mide küçültme ameliyatı olanların sağlık durumuyla ilgili yaşadıkları sıkıntılar var mı? Mide küçültme ameliyatı fiyatları haberimizde. Şimdi detaylar

Mide küçültme ameliyatı dünyada nasıl?

Özellikle pandemi nedeniyle evde geçirilen zaman artarken obezite sorunu insan sağlığını tehdit eder hale geldi. Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü'nün araştırmasına göre, 15 yaş üstü ABD'lilerin yüzde 40’ı obez durumda ve bu oran 2030 yılında yüzde 45'i geçecek. Meksika yüzde 32ile ikinci sırada yerini korurken onu yüzde 30ile Yeni Zelanda takip ediyor. Ülkemizde ise bugün neredeyse 3 kişiden biri obez sınırında yaşıyor.

Obezite cerrahisi sayılarında ciddi bir artış gözlenirken teknolojinin sunduğu imkanlarla aşırı kilo sorunundan kurtulanların sayısı hızla artıyor. Obezite ameliyatları arasında en çok uygulanan operasyonların başında ise Tüp Mide operasyonu diye adlandırılan Mide Küçültme ameliyatı geliyor.

mide-kucultme-ameliyati-sonrasi-kacak-belirtileri-1-800x400.webp

Mide küçültme ameliyatı riskli midir?

Mide küçültme operasyonu ile aşırı kilolarından kurtulanların sayısı artarken elbette tüm cerrahi müdahalelerde olduğu gibi bu operasyonda da bazı riskler yaşanıyor. Az sıvı tüketimi, kısa sürede yoğun kilo kaybı, kesi yeri fıtığı, yara enfeksiyonu, emboli (pıhtılaşma) kanama, kaçak ve daralma gibi ciddi sorunların yaşanabildiği mide küçültme operasyonlarında maalesef bazen ölümler de yaşanabiliyor. Son zamanlarda sıfır beden olmak için bıçak altına yatan seren Serengil, 40 kiloya kadar düştü ve sık sık hastaneye yatırılmaktadır.

Mide Küçültme ameliyatı olanlar

Çok değil birkaç yıl önce Obezite (Tüp Mide) ameliyatı olmak için yurt dışına giden ünlü sayısı neredeyse sıfıra ulaştı. Artık ülkemizde mide küçültme ameliyatı olan ünlü sayısı artıyor. İşte o ünlülerden bazıları ve verdikleri kilolar:

Pelin Öztekin (90 kilo)

Kaan Kural (85 kilo)

Okan Karacan (60 kilo)

Hakan Aysev (60 kilo)

Işın Karaca ( 60 kilo)

Cengiz Kurdoğlu (41 kilo)

Hamdi Alkan (32 kilo)

Çiçek Dilligil (30 kilo) ...

Fatih Ürek (25 kilo)

Mide Küçültme ameliyatı fiyatları nedir?

Mide balonu, Tüp mide ameliyatı, Mide bypassı gibi çeşitli yöntemleri olan mide küçültme ameliyatları özel kliniklerde yapılabiliyor. Estetik operasyonlar kişiye özel yapıldığı ve bir sağlık sorunu sayılmadığı için SGK tarafından karşılanmaz. Kilo problemi insan metabolizmasına zarar verdiği için bazı şartlar altında tüp mide ameliyatı devlet tarafından karşılanır. Beden kitle indeksi 40 ve üzeri olanlar ve kiloya bağlı hipertansiyon ve diyabet hastalığı bulunan SGK tarafından ameliyatın ödenmesini talep edebiliyor. Operasyon fiyatları belirlenirken tercih edilen ameliyat tekniği, hastanede yatış süresi, işlemin süresi, doktorun bu alandaki başarısı ve tanınmışlığı göz önünde bulundurulur. Bu nedenle ameliyat olmaya karar veren kişiler araştırma yaparken hastane ve performans karşılaştırması yapmalıdır. Ortalama sadece ameliyat ülkemizde 70.000 Lirayı bulabilmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.