Gece Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir?

Gece Terlemesi Nasıl Tedavi Edilir?

Gece terlemesi çoğu zaman menopoz, hormon bozukluğu gibi sebeplerle ortaya çıkan bir hastalık olarak bilinir. Hastalığı; ilaçlar, bazı enfeksiyonlar, kan şekeri düşüklüğü, nörolojik hastalıklar ve bazı kanser türleri tetiklemektedir.

Gece terlemesi çoğu zaman menopoz, hormon bozukluğu gibi sebeplerle ortaya çıkan bir hastalık olarak bilinir. Hastalığı; ilaçlar, bazı enfeksiyonlar, kan şekeri düşüklüğü, nörolojik hastalıklar ve bazı kanser türleri tetiklemektedir.

Gece Terlemesi Nedenleri

Gece terlemesinin nedenleri arasında menopoz, ilaçlar, şeker hastalığı, hormonal bozukluklar, enfeksiyon veya iltihaplar, kanserler, nörolojik rahatsızlıklar vardır.

Menopoz: Menopoz dönemine giren bayanların birçoğunda sıcaklık basması olarak adlandırılan ani terlemeler tecrübe edilmektedir. Bu durum daha çok geceleri ortaya çıkar. Bu duruma östrojen düzeylerindeki düşüşler yol açar. Geceleri terlemeyi minimuma indirmek için akşama doğru kafein, alkol ve sigara alımı belli derecede azaltılmalıdır.

  • İlaçlar: Eroin, antidepresan ilaçları, ateş düşürücüler gece terlemesine neden olabilir.
  • Şeker Hastalığı: Kan şekerinin düşmesi gece terlemesine neden olur.
  • Hormonal Bozukluklar: Böbrek üstü bezindeki anormal değişikler ve tümörler bazı hormonların çalışmasını aksatır bu aksaklıklar kan basıncını ve kalp atışlarını kontrol ettiğinden fazla üretimleri halinde kalp atış hızının ve kan basıncının artmasına dolayısıyla gece terlemelerinin artmasına neden olur.
  • Enfeksiyonlar: Birçok virüs veya bakteri çeşidi gece terlemesine neden olmaktadır.
  • Kanser: Kötü huylu tümörlere karşı bağışıklığın tepkisi sonucu gece terlemeleri meydana gelebilir.
  • Nörolojik Durumlar: Terleme olayını vücutta sinir hücreleri kontrol etmektedir. Vücuttaki herhangi bir değişiklikte bu sistem işlemsiz hale gelecek ve terlemenin çok fazla olmasına sebep olacaktır.

erkeklerde-gece-terlemesi.jpg

Gece Terlemesi Çeşitleri:

İki çeşit gece terlemesi vardır bunlardan ilki fizyolojik terlemeler ve diğeri ise patolojik terlemelerdir. Fizyolojik terlemeler doğal gerçekleşen terlemelerdir, oluşmasında hiçbir hastalık etkili değildir. Patolojik terlemelerin ise oluşmasında hastalıklar etkilidir.

Gece Terlemesi Tedavi Yöntemi

Gece terlemelerinin tedavisi mutlaka doktor kontrolünde veya doktor yardımıyla gerçekleştirilmelidir. Gece terlemesinin tedavisi için öncelikle altında yatan sebepler saptanmalıdır. Şunu demek çok kolaydır, gece terlemeleri zararsız diyebiliriz. Yani aşırı olmadıkça çok da zorlu bir durum söz konusu değildir. Bazen gece terlemesinin sebepleri farlı bir hastalık ya da rahatsızlık olabilir.

Gece terleme nedenine bağlı olarak doktor kontrolünde ilaç tedavisi uygulanabilir. Bu noktada en etkili tedavi yolu hiperhidrozis (yani terleme ) ameliyatı geçirmektir. Koltuk altı terlemelerinin önlenmesi için luposuction uygulanabilir. Farklı bir tedavi seçeneği sağlayan sağlayan sinir sistemlerinin düzenli kontrole alınması bir nevi klipslenmesidir. Bu işleme Klipsli ETS diye ad verilir. Bu operasyon genel anestezi olarak bilinen anestezi altında gerçekleştirilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.