The Last Guardian’un Yapımcısı 2022'de Yeni Oyununu Yayınlayacak!

The Last Guardian’un Yapımcısı 2022'de Yeni Oyununu Yayınlayacak!

The Last Guardian'ın uzun süredir beklenen çıkışından bu yana 5 yıldan fazla bir süre sonra, genDESIGN bir sonraki büyük oyununu duyurmaya hazırlanıyor.

The Last Guardian'ın uzun süredir beklenen çıkışından bu yana 5 yıldan fazla bir süre sonra, genDESIGN bir sonraki büyük oyununu duyurmaya hazırlanıyor.

Oyun dünyasının son on yılındaki en büyük hikayelerinden biri, geliştirme cehenneminden kaçarak her şeye meydan okuyan ve nihayet Aralık 2016'da piyasaya sürülen The Last Guardian'ın geliştirilmesi ve nihai olarak tamamlanmasıdır.

Oyun çoğunlukla övgü alırken ve yönetmen Fumito gibi Ueda'nın diğer oyunları, yıl boyunca büyük bir kült biriktirdi, geliştirici genDESIGN, bir sonraki projesi üzerinde çalışmak için piyasaya sürüldükten sonra uzun bir süre sessiz kaldı.

The Last Guardian'ın piyasaya sürülmesinden bu yana beş yıldan fazla bir süre sonra , yönetmen Fumito Ueda'nın yeni yıl alayı, ekibin bir sonraki oyununu duyurmaya hazırlandığını ima ediyorlar.

last-guardian.jpg

genDESİGN'in ilk çok platformlu oyunu

Geliştirme stüdyosu genDESIGN, 2014 yılında , PlayStation 2'de Ico ve Shadow of the Colossus'un geliştirilmesi sırasında Japan Studio'nun Team Ico'sunda çalışan birçok personelden oluşan The Last Guardian'ın uzun geliştirmesi sırasında yönetmen Fumito Ueda tarafından kuruldu. İki yıl sonra geliştirici, Aralık 2016'da PS4'te piyasaya sürerek eski PlayStation 3 oyununu tamamlamayı başardı. Bundan sonra şirketin Sony ile bağlarını kestiği görülüyor.

GenDESIGN'i en son duyan hayranlar Mart 2020'deydi ve stüdyonun Control geliştiricisi Remedy Entertainment ve Inside geliştiricisi Playdead ile birlikte Epic Games ile bir sonraki oyununu çok platformlu bir başlık olarak yayınlamak için bir anlaşma imzaladığı ortaya çıktı. Epic'in modern oyun endüstrisindeki gücü göz önüne alındığında, iki şirket oyundan elde edilen karı ikiye bölüyor, genDESIGN için şaşırtıcı derecede büyük bir kesinti.

2020'nin sonunda geliştirici, Ico, Shadow of the Colossus ve The Last Guardian'dan karakterlerin yer aldığı bir tatil tebrik kartı yayınladı , ancak aynı zamanda stüdyonun bir sonraki oyununa da işaret etti. Yeni Yıl arifesinde, genDESIGN Twitter hesabı, Ueda'nın kendisi tarafından yazılmış gibi görünen ve "Mutlu yıllar. 2022'de bazı yeni duyurular yapmak için elimden geleni yapacağım" yazan ve aynı zamanda genDESIGN'deki iş ilanlarına bağlantı veren ve sanat eserlerini içeren bir gönderi yayınladı. Bu gönderi de yeni yılı anmak için bir kaplan başrollerdeydi.

gendesign-1.jpg

Bunun, genDESIGN'den yeni bir oyunun bu yıl duyurulacağına dair anında bir onay olduğunu varsaymak kolay olsa da, The Last Guardian'ın piyasaya sürülmesinin ne kadar sürdüğü göz önüne alındığında, biraz daha bekleyeceğimiz aşikar. Proje hakkında bilinen, bir şekilde "Güzel ve Çirkin"e atıfta bulunabileceği, stüdyonun ilk çok platformlu oyunu olacağı, yani PlayStation'ın yanı sıra Nintendo ve Xbox platformlarında yayınlanmasının muhtemel olduğu söyleniyor.

The Last Guardian artık PlayStation 4'e özel olarak mevcut. Oyun, PS5'teki The PlayStation Plus Collection'ın bir parçası olarak dahil edilmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.