Öğleden sonra ve akşam antrenmanlarının faydaları

Öğleden sonra ve akşam antrenmanlarının faydaları

Egzersiz yapmanın zamanı olur mu? En iyi egzersiz zamanı ne zamandır? Sabah mı akşam mı? yoksa öğleden sonra mı? İşte ayrıntılar...

12.00 ile 16.00 arasında bir antrenman yapabilenlere imreniyorum. Tutarlı bir şekilde yapabilseydim, bu benim ideal egzersiz zamanım olurdu. Öğleden sonra egzersiz için daha hazır hissediyorum: daha esnek, daha hareketli, daha fiziksel olarak daha enerjik. Ayrıca kendimi daha güçlü ve daha hızlı hissediyorum.

Benim için, bu duygular akşam 17.00 civarında hafifliyor, ama konunun dışına çıkıyorum - çoğu insan bu fizyolojik adaptasyonları gün boyunca deneyimliyor, bu da öğleden sonrayı ve akşamı birçok nedenden dolayı egzersiz yapmak için en iyi zaman haline getiriyor.

Fiziksel performansınız artabilir: Araştırmalar, çoğu insanın fiziksel olarak günün ilerleyen saatlerinde daha iyi çalıştığını gösteriyor. Kas gücü, esneklik, güç çıkışı ve dayanıklılık, akşamları sabaha göre daha iyidir. Ayrıca, akşamları egzersiz yapan kişilerin tükenme noktasına gelmeleri %20 daha uzun sürer.

Hormonlar sizin tarafınızda: Testosteron erkeklerde ve kadınlarda kas inşa etmek için önemlidir ve vücudunuz öğleden sonra egzersizleri sırasında sabah egzersizlerine göre daha fazla üretebilir, bu da daha fazla güç ve kas kazanımı sağlar.

Geç saatlerde yapılan egzersiz stresi azaltabilir: Egzersiz her zaman stresi azaltmak için iyi bir yoldur, ancak gece egzersiz yapmak gerçekten biraz stres atmanıza yardımcı olabilir. Endorfin dalgalanma sırasında ve egzersiz sonrası elde yatmadan önce hafif esen soğutucu bir rüzgar gibidir.

abs-g2ec24a1d8-640-1-1.jpg

Kötü alışkanlıkların değiştirilmesine yardımcı olabilir: Atıştırmak, içmek, sigara içmek veya çok fazla TV izlemek gibi değiştirmek istediğiniz akşam veya gece alışkanlıklarınız varsa, egzersizin baskın çıkmasına ve yerini almasına izin verin. Geceleri egzersiz yapmaya başladığınızda, eski alışkanlıklarınızı bile kaybetmediğinize şaşırabilirsiniz.

Öğleden sonra ve akşam antrenmanlarının dezavantajları

Öğleden sonra ve akşam antrenmanlarının yukarıdaki faydaları, sizi otomatik olarak günün ikinci bölümünü egzersiz yapmaya ayırmaya teşvik edebilir, ancak birkaç olası dezavantajı da göz önünde bulundurmalısınız.

Uykuyu etkileyebilir: Gece egzersiz yapmanın uykuya zarar verdiğine dair genel ifade bir efsanedir. Bu herkes için geçerli değil - bilim adamları, gece egzersiz yapmanın uyku üzerinde hiçbir etkisi olmayabileceğini ve hatta bazılarının daha iyi bir gece uykusu çekebileceğini buldular - ancak bazı insanlar yatma saatine çok yakın çalışırlarsa sinirlilik yaşayabilirler. Bu genellikle sadece CrossFit veya HIIT gibi yoğun egzersizler için geçerlidir, çünkü yoga, germe ve diğer hafif egzersizler yatmadan önce yapıldığında uykunuzu gerçekten iyileştirebilir.

Tutarlılıkla ilgili sorunlara neden olabilir: Birçok insan gibiyseniz, uzun bir günün ardından çok yorgun olduğunuz için gece egzersiz yapmak işe yaramayabilir. Öğleden sonra ve akşam egzersizleri, özellikle gün içinde işler birikmeye meyilliyse, günlük sorumlulukları engelleyebilir. Bu yüzden günlük rutininizi kısa bir sabah antrenmanına uyacak şekilde değiştirmeyi deneyin.

Bu makalede yer alan bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır ve sağlık veya tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Tıbbi bir durum veya sağlık hedefleri hakkında sahip olabileceğiniz herhangi bir soruyla ilgili olarak her zaman bir doktora veya başka bir kalifiye sağlık kuruluşuna danışın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.