En doğru egzersiz zamanı ne zaman? İşte bilimin söylediği.

En doğru egzersiz zamanı ne zaman? İşte bilimin söylediği.

Sabah mı, öğleden sonra mı yoksa gece mi egzersiz yapmalısınız? İşte bilimin söylediği.

Sabah mı, öğleden sonra mı yoksa gece mi egzersiz yapmalısınız? İşte bilimin söylediği.

Bazı insanlar egzersiz yapmak için en iyi zamanın sabah ilk iş olduğunu iddia ederken diğerleri sadece işten sonra egzersiz yapma fikrini aklında tutacaktır. İş, ailevi yükümlülükler, ev işleri ve arkadaşlarla dışarı çıkmak arasında, gününüze bir saatlik yapılandırılmış fiziksel aktivite eklemek bazen neredeyse imkansız gelebilir.

Hiçbir zaman iyi bir zaman gibi gelmediğinde, uyandıktan hemen sonra bir ter seansında egzesiz daha mı iyidir, yoksa uzun gününüzü 30 ila 60 dakika daha uzatmak için kendinizi zorlamalı mısınız?

Hem sabah hem de akşam egzersizinin sağlık açısından faydaları ve potansiyel tuzakları vardır, ancak çoğu insan için egzersiz yapmak için doğru zaman ne kadar kalori yaktığınız veya ne kadar ağırlık kaldırdığınız değil, daha çok egzersiz yaparken nasıl hissettiğiniz ve nasıl egzersiz yaptığınızla ilgilidir.

Egzersiz yapmak için en iyi zaman, yapabildiğiniz zamandır

Egzersiz yapmak için günün en iyi zamanı, bunu tutarlı bir şekilde yapabileceğiniz zamandır.

Önce bunu aradan çıkaralım: Egzersiz yapmak için en iyi zaman, mümkün olan her zamandır. Hepimizin 90 dakikalık bir antrenmana, kolajenli yeşil smoothie'lere ve 20 dakikalık bir Theragun seansına izin veren programlarımız yok maalesef.

Egzersiz yapmak için günün tek zamanınız işten önceyse, sabah en iyisidir. Fiziksel aktiviteyi dolu akşamlar için ayırırsanız, büyük bir ihtimalle o aktiviteye asla ulaşamazsınız.

woman-ga01332323-1280-1.jpg

Aynı şekilde, yatmadan hemen önce 20 dakikalık egzersizi gününüze sığdırabiliyorsanız, egzersiz yapmak için en iyi zaman budur.

Yine de devamlılıkla ilgili bir not eklemek istiyorum: Egzersiz yapmak için en iyi zaman, yapabildiğiniz zamandır , ancak egzersiz yapmak için günün en iyi zamanı, günler, haftalar ve aylar boyunca bağlı kalabileceğiniz zamandır.

Örneğin, geceleri yalnızca 20 dakikası olan biriyseniz, ancak kendinizi sürekli atlarken buluyorsanız, bunun yerine sabahınıza sığdırmanın bir yolu olup olmadığını kendinize sorun. Belki 20 dakika erken yatıp 20 dakika erken kalkıyorsunuz -- şimdi hala 20 dakikalık egzersize başlıyorsunuz; sadece programınızı biraz değiştirmiş oldunuz.

children-g261641acc-1280-1.jpg

Araştırmalar vücudunuzun düzenli antrenman programlarına uyum sağlayabildiğini gösteriyor, bu nedenle her sabah egzersiz yaparsanız, muhtemelen sabahları egzersiz yaparken çok daha iyi olacaksınız ve aynı şekilde gece egzersizlerinde de iyi olacaksınız.

Bütün bunlarla birlikte, sabah egzersizlerinin ve gece egzersizlerinin, onlarca yıllık bilimsel araştırmanın kanıtladığı gibi, avantajları ve dezavantajları vardır. Sizin sürekli ve devamlılığı olan bir zaman diliminde egzersiz ve spor yapmanız her şeyden daha önemlidir.

Bunun için sabah akşam demeyin düzenli yapabileceğiniz spora hemen spora başlayın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.