Biyolojik Takvim İle Cinsiyet Hesaplama: Çin Takvimi Yöntemi

Biyolojik Takvim İle Cinsiyet Hesaplama: Çin Takvimi Yöntemi

Bazı aileler cinsiyeti öğrenmek için farklı alternatifler denemektedir. Bu yöntemlerden bazısı halk arasında bilinen şeyler olurken, bir diğer yöntemde biyolojik teorilere dayanan Çin takvimi yöntemidir.

Bebek sahibi olan çiftler, bebeklerinin sağlığı kadar cinsiyeti hakkında da bilgi sahibi olmak isterler. Bebeğin sağlığının takibi döllenme sürecinden sonra çeşitli tarama testleri, ultrason ile takip edilebilmektedir. Fakat cinsiyetin belirlenmesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Fakat bazı aileler cinsiyeti öğrenmek için farklı alternatifler denemektedir. Bu yöntemlerden bazısı halk arasında bilinen şeyler olurken, bir diğer yöntemde biyolojik teorilere dayanan Çin takvimi yöntemidir. Çin takvimi yöntemi son dönemlerde çok tercih edilen bir cinsiyet hesaplayıcısı olarak kullanılmaktadır.

Biyolojik Takvim İle Cinsiyet Hesaplamada Kullanılan Çin Takvimi Yöntemi Nedir?

Anne karnındaki bebeğin cinsiyetini öğrenme isteği aslında eski zamanlara dayanmaktadır. Çok geçmiş yıllarda teknolojik olarak çalışmalar yetersizken geleneksel yöntemler tercih edilmekteydi. İnsanlar bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için biyolojik takvim gibi cinsiyet takvimi meydana getirmişler. Bu takvimlerden biri olan Çin takviminin doğruluğunun yüzde 80 olduğu iddia ediliyor.

Üstelik eskiden sadece saraylıların ulaştığı Çin Takvimi yöntemini halk bilmiyordu. Sonra gazetede yayımlanarak herkese ulaşılır hale gelen bu bilgiler yıllardır tercih ediliyor. Biyolojik takvim ile cinsiyet hesaplamada kullanılan Çin takviminde öncelikle annenin yaşının doğru hesabı yapılmalıdır. Annenin yaşı ve gebe kalma ayı Çin ay takvimine çevrilip burada cinsiyet çizelgesinde bulunmaktadır. Bu şekilde de bebeğiniz kız mı erkek mi öğrenebilirsiniz.

cin-takvimi.png

Çin Takvimi Yöntemine Göre Cinsiyet Nasıl Bulunur?

Gebe kalan annenin ay yaşını ve aydaki gebe kalma tarihini toplayarak bebek cinsiyetinin tahmin edildiği Çin takvimi yönteminde öncelikle yaşınızı Çin takvimine göre bulmalısınız. Eğer anne Çin takviminin başlangıç tarihinden önce doğduysa yaşına 1, sonra doğduysa 2 eklemelidir. Mesela 15 Ocak’tan önce doğduysanız, yaşınıza 2 sene daha ekleme yapmalısınız. 10 Mart’tan sonra doğduysanız yaşınıza 1 sene daha eklemelisiniz. Sonra da Çin takvimi cinsiyet tablosundan bebeğinizin kız ya da erkek olduğunu bulabilirsiniz.

Çin Takvimine Göre Bebeğin Cinsiyetini Bulmak Ne Kadar Doğru?

Bilimsel olarak gerçek olmayan bu yöntemin doğruluk payı hiçbir zaman kesin değildir. Çin Takvimi yöntemi geleneksel bir yöntemdir. Bebeğinizin cinsiyetini doğru olarak gösterecek bilimsel bir takvim yoktur. Dolayısıyla bebek yılın hangi günü doğarsa doğsun yüzde 50 kız yüzde 50 erkek doğma ihtimali vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.