Öğrencisini vicdansızca döven öğretmen serbest bırakıldı

Öğrencisini vicdansızca döven öğretmen serbest bırakıldı

Öğrencisini vicdansızca döven öğretmen serbest bırakıldı. Sosyal Medyadan gelen eleştirilerle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenin açığa alındığını açıkladı.

Aksaray'da Öğrencisini okul koridorlarında vicdansızca döven Ali Rıza Y. isimli öğretmen çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Twitter'da tepki çeken bu hareketler vicdanları sızlattı. Ders anında bir öğretmenin kapıyı açıp hemen içeriye girmesi de vicdanları yaraladı. Gürültüyü duyan ikinci bir öğretmen ise ilk öğretmen kadar duyarsız değildi ve yapması gerekeni yaparak küçük çocuğu vicdansız öğretmenin elinden kurtardı.

Peki çocuğu kurtarmak için araya giren öğretmen de ilk kapıyı açıp sonra görmemiş gibi kapatan öğretmen gibi olsaydı ne olurdu? Bunu düşünmek bile istemiyoruz. Bu yönüyle gördükleri karşısında kaygısız davranan öğretmen hakkında da bir işlem yapılmalı. Büyük felakete sebep olabilirdi. Ayrıca duyarlı öğretmene de bir maaş hediye edilmeli ki bu hareketi örnek olsun!

11 yaşındaki bir çocuğa koridorda bunları yapan öğretmen büyük tepki çekti. Gürültüyü duyup bir öğretmen sınıftan çıkıp gelmese belki de daha ağır sonuçlar çıkabilirdi.

Öğretmen açığa alındı!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin açığa alındığını belirterek, ''İlimiz Ortaköy İlçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda görev yapan öğretmen Ali Rıza Y.'nin öğrencimizi darp ettiği olay ile ilgili öğretmenin açığa alındığını belirtti.

whatsapp-image-2021-12-22-at-23-53-47.jpeg

SON DAKİKA GELİŞMESİ:

VİCDANSIZ ÖĞRETMEN HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANIYOR

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğrencisi olan T.K.'ye (11) şiddet uygulayan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., hakkında iddiananemin hazırlanma aşamasında olduğunu bir açıklamayla belirtti.

''Bugün itibariyle Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 23/12/2021 tarih, 2021/1755 Soruşturma, 2021/543 sayılı iddianamesi ile şüpheli öğretmen hakkında 'Beden ve Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişiye Karşı, Kamu Görevlisinin Sahip Bulunduğu Nüfuzu Kötüyü Kullanmak Suretiyle Basit Yaralama Suçundan' kanunda yazılı cezasının üst haddinden cezalandırılması talebi ile Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır''

Şahan Gökbakar da büyük tepki gösterdi!

Sosyal sorumluluk yönüyle de iyi bir etki bırakan ünlü komedyen Şahan Gökbakar da bu olaya karşı sessiz kalamadı. Ünlü oyuncu şu açıklamasıyla twitterda açılan haştege destek oldu.

"10 yaşında bir çocuğu sınıftan çıkarıp, evire çevire döven aşağılık zavallı! Sana "öğretmen" demek yanlış olur. Zira öğretmek için önce bilmek gerekir. Ama sen daha nasıl insan olunacağını bilmiyorsun. Allah evlatlarımızı korusun, hep iyilerle karşılaştırsın..."

11 yaşındaki çocuk 10 günlük iş göremez raporu aldı. Bütün bunlara rağmen Ali Rıza Y. serbest bırakılınca Twitterda #AliRızaYTutuklansın haştagiyle haştag açıldı ve haştag kısa sürede Türkiye'de gündem oldu. İşte twitlerden bazıları...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.