Çocuğunuz Neden Film İzlemek İçin Sosyal Medyayı Tercih Ediyor?

Çocuğunuz Neden Film İzlemek İçin Sosyal Medyayı Tercih Ediyor?

Yeni bir araştırmaya göre, gençler sosyal medya ve oyun lehine akış hizmetlerinden uzaklaşıyor. Bir uzman, oyun endüstrisindeki akıştan son "büyük gelişmelere" geçişi ilişkilendiriyor. Gözlemciler, yakın gelecekte sosyal medya, akış ve oyun oynamanın bul

Uzmanlar, gençlerin daha sosyal ve etkileşimli çevrimiçi eğlence için TV kumandasını terk ettiğini söylüyor.

Deloitte tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, 18 yaşın altındaki kullanıcılar akış hizmetlerinden sosyal medya ve oyun lehine dönüyor . ABD'de yanıt verenlerin yaklaşık yarısı, altı ay öncesine göre daha fazla kullanıcı tarafından oluşturulan içerik izlediklerini ve yarısı da izlemeye her zaman planladıklarından daha fazla zaman harcadıklarını söylüyor.

Conviva'da medya akışını izleyen kıdemli bir dijital pazarlama müdürü olan Mike Metzler , Lifewire'a bir e-posta röportajında​​"Sosyal medyanın ve oyunların çekiciliği açık; arkadaşlarının olduğu yer ve bu şekilde iletişim kurdukları" dedi. "Artık metin yoluyla iletişim kurmayan bir nesil çocuğunuz var; Snapchat kullanıyorlar. Aynı çocuklar sanal olarak takılmayı ve Fortnite oynamayı yüz yüze takılma olarak görüyor."

İnternette Bir Araya Gelmek

Deloitte'un araştırması, akış hizmetlerinin, istedikleri içeriği takip etme ve ödedikleri maliyetleri yönetme konusunda daha bilinçli hale gelen aboneleri çekmek ve elde tutmak için mücadele ettiğini ortaya koydu. Bu, özellikle akıllı telefonlar, sosyal medya ve video oyunlarıyla büyüyen ve daha sosyal ve etkileşimli eğlence deneyimlerini tercih eden genç nesiller için geçerlidir.

Deloitte LLP başkan yardımcısı Kevin Westcott ve ABD teknoloji, medya ve telekom lideri bir haber bülteninde "Web ve sunduğu her şey artık bir hedef veya ara sıra ziyaret ettiğimiz bir yer değil" dedi . "Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve genç nesiller özellikle gerçek ve sanal deneyimlerin bulanıklaşmasına adapte oldular. Şimdilik video akışı, sosyal medya ve oyun çok başarılı, ancak değişen davranışlar bir sonraki dalgayı işaret ediyor. dijital eğlence."

Metzler, TikTok, Snapchat, Instagram ve YouTube'un gençlerin bu günlerde vakit geçirdikleri yerler olduğunu ve her platformun farklı amaçlarla kullanıldığını söyledi.

"TikTok, alıp indirebileceğiniz kısa eğlenceler içindir, Snapchat arkadaşlarla iletişim kurmak içindir, Instagram hayatlarını belgelemek içindir ve YouTube daha uzun biçimli video içerikleri içindir" diye ekledi.

Salience Search Marketing'de Z Kuşağı İçerik Oluşturucusu ve Sosyal Medya Uzmanı olan Aaron Thomas, bir e-posta röportajında ​​oyun endüstrisinde son zamanlarda "büyük gelişmeler" olduğunu söyledi. PS5, Xbox Series X ve Nintendo Switch OLED konsollarının piyasaya sürülmesi, oyunlara olan ilgiyi yeniden alevlendirdi.

Thomas, "Bu, genç ve hevesli oyunculara hitap etmede büyük bir sıçrama yaptı ve aynı zamanda endüstrinin genç nesilden büyük bir takipçi kazanmasına yardımcı oldu" dedi. "Her yaşa uygun oyunlar ve tamamlanacak farklı hikayeler veya hedefler ile bu, gençleri tableti alıp bu büyülü dünyalara oyun oynamaya teşvik edecek."

Eğlencenin Geleceği

Metzler, yakın gelecekte sosyal medya, akış ve oyun oynamanın birbirine karışacağını söyledi. Bu nedenle Netflix oyun stüdyoları satın alıyor, WWE, TikTok'ta WrestleMania etkinliklerini canlı yayınlıyor ve sosyal medya, yeni akış içeriğini tanıtmak için akış platformlarının ilk gittiği yerdir.

Akıllı telefonlarını kullanarak yan yana oturan iki gencin orta kesit görünümü.

Conviva'nın yakın tarihli bir raporu , daha fazla yayın yapan kişilerin sosyal medyada daha aktif olduğunu buldu. Akış şirketleri, sosyal medya platformlarına büyük yatırımlar yapmaya devam edecek.

Metzler, "Ayrıca, belirli bir bölgeye veya TV şovuna değil, ortak ilgi alanlarına odaklanan sosyal medyada topluluklar oluşturan akış platformlarından önemli yatırımlar göreceksiniz." Dedi. "Netflix'in Twitter hesapları @strongblacklead, @NetflixGeeked, @Uppercut harika örneklerdir."

Conviva'nın içerik Keşfi raporunda, "video izleme", sosyal medyada en çok yapılan etkinlikler arasında yer aldı ve her beş sosyal medya kullanıcısından yaklaşık üçü, tipik bir haftada bir videonun en az bir dakikasını izlediğini ve tam bir video izlediklerini söyledi. .

Metzler, "Ancak 2022'de geçmişte olduğundan daha uzun formatlı videolar görmeyi bekleyebiliriz" dedi. "TikTok, yüklemeler için video sınırını 10 dakikaya çıkardığından bunun örneklerini zaten görebilirsiniz ve bu nedenle YouTube'un ilk kez ücretsiz reklam destekli TV şovları yayınlamaya başladığını görüyorsunuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.