Yılmaz Karakoyunlu hayatını kaybetti

Yılmaz Karakoyunlu hayatını kaybetti

Salkım Hanım'ın taneleri romanı ile tanınan ve bu romanı sinemaya da çekilen eski siyasetçilerden Yılmaz Karakoyunlu 87 yaşında hayata gözlerini yumdu. Birçok eseri olan Karakoyunlu hükümet sözcülüğü ve bakanlıkta yapmıştı.

Yılmaz Karakoyunlu vefat etti

Eski Devlet Bakanı, milletvekili ve "Salkım Hanımın Taneleri" romanının yazarı Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karakoyunlu'nun hastaneye kaldırıldığını ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat ettiğini duyurdu.Koca üzüntüsünü sosyal medya hesabından "Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." şeklinde duyurdu.

Eski bakan Yılmaz Karakoyunlu vefat etti - Son Dakika Haberleri

Hükümet sözcülüğü ve bakanlık görevlerinde bulundu

87 yaşında vefat eden Karakoyunlu, Türk siyasetine önemli hizmetlerde bulunmuş ve edebiyat dünyasında da iz bırakmış bir isimdi. Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Karakoyunlu, siyasi kariyerine başlamış ve Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti. 2001 yılında Bülent Ecevit kabinesinde Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü olarak görev alan Karakoyunlu, aynı zamanda 20 ve 21. dönem İstanbul milletvekilliği yapmıştı. Siyasi hayatının yanı sıra, edebiyat alanında da önemli bir yere sahip olan Karakoyunlu, "Salkım Hanımın Taneleri" romanıyla 1989 Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazanmıştı.Karakoyunlu Salkım Hanımın Taneleri romanından başka Ezan Vakti Beethoven, Mevsimler Eskidi Biraz, Yorgun Mayıs Kısrakları, Güz Sancısı, Üç Aliler Divanı ve Çiçekli Mumlar Sokağı romanları da yayınlandı. Şiirlerini Rubailer ve O Hayal Aynasından kitaplarında topladı. Evli ve iki çocuk babası olan Karakoyunlu'nun ne zaman ve nereye defnedileceği hakkında bir açıklama yapılmadı. Yılmaz Karakoyunlu, Türk edebiyatına ve siyasetine önemli katkılar sağlamış bir isim olarak anılmaya devam edecek.

Eski Bakan Yılmaz Karakoyunlu vefat etti - Polatlı Postası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.