Twitter, medya yayıncılarının Mayıs ayından itibaren makale başına ücret almasına izin verecek

Twitter, medya yayıncılarının Mayıs ayından itibaren makale başına ücret almasına izin verecek

Musk, Twitter'ın kendisi için yüzde kaçını cebine atacağını veya medya yayıncılarının hangi koşullara uyması gerektiğini söylemedi.

Tam zamanlı Twitter CEO'su ve yarı zamanlı Tesla meraklısı Elon Musk Cumartesi günü yaptığı açıklamada, sosyal medya platformunun kullanıcılarının "gelecek aydan" itibaren medya aboneliklerinden kurtulabileceklerini ve makale başına ödeme yapabileceklerini söyledi. Musk, Twitter'ın yakında çıkacak olan "tek tıklama" hizmetinin "hem medya kuruluşları hem de halk için büyük bir kazan-kazan olması gerektiğini" söylüyor ve medya şirketlerinin tam üyelik ücreti ödemesi gerekmeyen okuyuculardan makale başına daha yüksek bir fiyat talep etmesine izin veriyor.

elon-musktan-cok-tartisilacak-karar-twitterda-o-reklamlara-izin-verildi-h1682575849-7cee1d.png

Musk, Twitter'ın kendisi için yüzde kaçını cebine atacağını veya medya yayıncılarının hangi koşullara uyması gerektiğini söylemedi.

Tüm Musk zaman çizelgelerinde olduğu gibi, Twitter'ın kullandıkça öde mikro işlem hizmetinin gelişi için "gelecek ay" tahminini mutlak en iyi senaryo olarak almak en iyisidir. Ama Musk'ın aciliyetinden şüphem yok. Twitter , her ikisi de başka yerlerde aktif olarak suları test eden uzun süreli kullanıcıları uzaklaştırsa ve medya kuruluşlarını düşmanlaştırsa da geliri artırma yarışında . En son Twitter alternatifi du jour, yakın zamanda Twitter telif hakkı Darth, Dril ve AOC'yi saflarına ekleyen Bluesky'dir.

713717image1.jpg

Twitter'ın makale başına ödeme duyurusu, Musk'ın içerik oluşturucuları kuşatılmış platforma çekmeye çalıştığı bir zamanda geliyor. Bireysel podcast yaratıcılarına doğrudan kur yapmanın yanı sıra Musk, dünya çapındaki içerik oluşturucuları Twitter Abonelikleri (önceden Süper Takip olarak biliniyordu) ile içeriklerinden para kazanmaya başlamaya çağırıyor ve " Twitter'ın paranın hiçbirini ilk 12 ay boyunca elinde tutmayacağı" sözü veriyor.

1680500398248-yeni-proje-10.jpg

Musk , şirkete ödediğinin yarısından daha az bir değer biçerken, borcunu ödemek için para kazandıran yeni gözbebekleri ve diğer gelir kaynakları eklemek konusunda çaresiz . Twitter Blue abonelikleri, Musk'ın devralmasından bu yana platformdan kaçtığı bildirilen reklamverenlerin kaybını telafi edecek kadar iyi gitmiyor . Şirket ayrıca, API erişimi için daha önce ücretsiz olan bazı işletmeler için ayda 42.000 ABD dolarına kadar mal olabilecek yeni bir ücret yapısı getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.